autor:

norbymesmer

» » Supe de carne

Supa de peste siciliana

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2013

Ingrediente
1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina de fenicul (medie), 1 doza de rosii decojite (mare), 2 catei de usturoi, 1 litru fond de peste, 200 ml vin alb sec, 1 lingurita de cimbru tocat, 1 varf de lingurita de sofran, 400 gr de file de peste, 6-8 creveti uriasi ( sau 12-14 creveti normali), 1 portocala, 100 ml creme fraiche sau schmand, sare, piper, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie: ceapa in patratele mici, morcovi in rondele de 2-3 mm, feniculul in fidelute, rosiile in patratele, se toaca cateii de usturoi.

Ceapa, morcovii, feniculul, rosiile si usturoiul se pun in cratita, se adauga cimbrul si sofranul, se toarna deasupra fondul de peste si vinul, se pune la fiert la foc mic pana se inmoaie legumele (15-25 min), cand e gata se da de sare si piper si se adauga crevetii si fileurile de peste, se lasa la foc foarte mic (fara sa fiarba) 8-10 min, la sfarsit se adauga zeama de la portocala, se ia de pe foc si se servest cu creme fraiche sau schmand si patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste siciliana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu taitei

Supa de curcan cu taitei

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 4-5 litri apa rece cu putina sare. Cand clocoteste, se

32 voturi    10 comentarii
1h
Supe de carne
Garden tomato soup

Garden tomato soup

Se pune pieptul de pui la fiert. Se taie ceapa, tulpinile de telina si ardeiul, bucatele. Se calesc

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de fenicul (medie)
  • 1 doza de rosii decojite (mare)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 litru fond de peste
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 lingurita de cimbru tocat
  • 1 varf de lingurita de sofran
  • 400 gr de file de peste
  • 6-8 creveti uriasi ( sau 12-14 creveti normali)
  • 1 portocala
  • 100 ml creme fraiche sau schmand
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu (reteta din Italia)

Tiramisu (reteta din Italia)

Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se alege albusul si galbenusurile de ou, galbenusurile

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
ciorba de fasole