autor:

norbymesmer

» » Supe de carne

Supa de peste siciliana

Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: norbymesmer (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2013

Ingrediente
1 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina de fenicul (medie), 1 doza de rosii decojite (mare), 2 catei de usturoi, 1 litru fond de peste, 200 ml vin alb sec, 1 lingurita de cimbru tocat, 1 varf de lingurita de sofran, 400 gr de file de peste, 6-8 creveti uriasi ( sau 12-14 creveti normali), 1 portocala, 100 ml creme fraiche sau schmand, sare, piper, patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie: ceapa in patratele mici, morcovi in rondele de 2-3 mm, feniculul in fidelute, rosiile in patratele, se toaca cateii de usturoi.

Ceapa, morcovii, feniculul, rosiile si usturoiul se pun in cratita, se adauga cimbrul si sofranul, se toarna deasupra fondul de peste si vinul, se pune la fiert la foc mic pana se inmoaie legumele (15-25 min), cand e gata se da de sare si piper si se adauga crevetii si fileurile de peste, se lasa la foc foarte mic (fara sa fiarba) 8-10 min, la sfarsit se adauga zeama de la portocala, se ia de pe foc si se servest cu creme fraiche sau schmand si patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de peste siciliana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

Se curata si se spala pulpa de curcan, la fel procedam cu legumele. Punem carnea la fiert in apa

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de carne
Supa de pui

Supa de pui

Puneti intr-o oala apa rece, in jur de 4 litri si apoi puiul taiat in bucati, impreuna cu o lingurita

31 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
219.99 lei
175.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de fenicul (medie)
  • 1 doza de rosii decojite (mare)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 litru fond de peste
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 lingurita de cimbru tocat
  • 1 varf de lingurita de sofran
  • 400 gr de file de peste
  • 6-8 creveti uriasi ( sau 12-14 creveti normali)
  • 1 portocala
  • 100 ml creme fraiche sau schmand
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de norbymesmer
Gulas de peste

Gulas de peste

Se taie file de peste in patratele de 3x3 cm. Se taie ceapa fideluta Se preseaza prin presa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Meniu de Craciun - specific bavarez

Meniu de Craciun - specific bavarez

Gasca: Se ia de la gasca aripile, gatul, grasimea si organele (pt sos). Se spala gasca cu

7 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Tiramisu rețeta originală

Tiramisu rețeta originală

Cum se prepara Tiramisu rețeta originală: Se face cafeaua Espresso si se pune la racit, se

5 voturi    1 comentariu
45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Se spala carnea de miel si se pune la fiert. Intre timp, se spumeaza supa. Cand carnea este fiarta, se scoate pentru a se dezosa. In

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Ciorba cu carnati de bere Ciorba cu carnati de bere

Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei. Se adauga amestecul de legume, cartoful taiat cubulete si usturoiul taiat felii. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Supa de fasole cu ciolan afumat