autor:

alexandra cucu

» » Supe de carne

Supa de pui cu galuste

Autor: alexandra cucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra cucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 august 2010

Ingrediente
1 piept sau 2 piepti de pui, 2 cepe, 2 morcovi, 1 pastarnac, o bucata de telina, 1 legatura de patrunjel, 2 linguri de ulei (preferabil de masline), sare, vegeta, , Pentru galuste:, 2 oua, sare, 2 linguri de ulei, 8 linguri de gris

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se spala si se taie cuburi pieptul de pui si se pune la fiert impreuna cu restul de legume (morcovii, cepele, pastarnacul si telina) lasate in bucati mari, pentru ca la sfarsit se scot.Cand aproape sa dea in clocot, se pun cele doua linguri de ulei si vegeta. Se lasa sa fiarba si se spumeaza carnea. Dupa ce s-au fiert legumele, se scot din supa. Se pregateste compozitia pentru galuste: 2 oua se bat bine cu putina sare si doua linguri de ulei (nu f pline). Apoi, se adauga in ploaie cele 8 linguri de gris, amestecand f bine compozitia. Cu o lingura umezita in supa fierbinte se adauga pe rand galustele si se acopera cu un capac, lasandu-le sa dea cateva clocote. Se adauga peste ele o cana cu apa rece si iar se pune capacul si se lasa la fiert. Verificam supa de sare si la final, se adauga patrunjelul tocat marunt. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

275 voturi    26 comentarii
1h
Supe de carne
Supa de pui cu galuste de gris

Supa de pui cu galuste de gris

Se pune puiul la fiert( eu pun 7-8 litri deoarece din pulpe piept si o parte din supa le folosesc

2 voturi    1 comentariu
1h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • alexandra cucu

    alexandra cucu (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2010

    @Adelina Damian-Fekete: Nu, uleiul nu a modificat deloc gustul supei. De altfel, am pus doar doua linguri si asta pentru ca imi place ca supa sa fie cu niste stelute, iar pieptul de pui este o carne prea slaba ca sa le lase. Cred ca daca as fi facut supa cu gaina de tara, nu as mai fi pus uleiul :)

  • alexandra cucu

    alexandra cucu (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

    Da, am observat greseala :D Modific

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

    O bunatate dar se pun 8 linguri de gris si doar 2 de ulei.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • 1 piept sau 2 piepti de pui
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • o bucata de telina
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri de ulei (preferabil de masline)
  • sare
  • vegeta
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • sare
  • 2 linguri de ulei
  • 8 linguri de gris

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra cucu
Supa picanta cu taitei si creveti

Supa picanta cu taitei si creveti

Se calesc (pana se inmoaie) legumele in putin ulei de masline. Apoi se adauga 2 l apa, cubuletele

5 voturi    5 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
clatite cu carne si sos bechamel

clatite cu carne si sos bechamel

Prima data se pregateste aluatul de clatite: se amesteca cu mixerul ouale, sarea si piperul. Apoi

6 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
paste cu fructe de mare in sos de rosii

paste cu fructe de mare in sos de rosii

Fructele de mare se pun la fiert si se lasa sa dea cateva clocote (cam 3 minute). Sosul se pregateste

16 voturi    1 comentariu
40 min
Paste si pizza

alexandra cucu (Chef de cuisine)

@Adelina Damian-Fekete: Nu, uleiul nu a modificat deloc gustul supei. De altfel, am pus doar doua linguri si asta pentru ca imi place ca supa sa fie cu niste stelute, iar pieptul de pui este o carne prea slaba ca sa le lase. Cred ca daca as fi facut supa cu gaina de tara, nu as mai fi pus uleiul :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu perisoare