autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa de pui dreasa cu ou si smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui spalat si curatat (circa 1,5 kg), , 6 cepe, , 2 morcovi, , 2 tulpini de praz, , 2 tulpini de telina (verde), , 3 linguri smantana, , 1 galbenus, , 1 cubulet concentrat de pasare, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Curatati morcovii. Scurtati tulpinile de praz (indepartati partea verde) si spalati-le bine. Spalati si tulpinile de telina si puneti toate zarzavaturile intr-o oala, impreuna cu puiul.
Adaugati cubul de concentrat de pasare si 2 l de apa, sarati (usor), piperati si puneti supa pe foc.
Indepartati spuma cand incepe sa clocoteasca (sa fie cat mai clara) si lasati-o sa fiarba incet o jumatate de ora.
Adaugati si cepele curatate si lasati sa fiarba inca 20 de minute.
Scoateti din oala puiul, morcovii si prazul (tulpinile de telina se pot arunca), puneti-le intr-un castron mare sau intr-o cratita, turnati peste ele putina zeama si tineti-le la cald.
Bateti smantana si galbenusul intr-un bol, diluati-le cu 100 ml de zeama calda, turnati-le in oala cu supa si puneti-o din nou pe foc sa se infierbante (fara sa dea in clocot).
Serviti supa fierbinte si, separat, carnea de pui si legumele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui dreasa cu ou si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu taitei de casa

Supa de curcan cu taitei de casa

Se curata si se spala pulpa de curcan, la fel procedam cu legumele. Punem carnea la fiert in apa

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Supe de carne
Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)

Zuppa di cozze alla napoletana ( Supa de scoici tipic napoletan)

Sub jet de apa rece, spalati bine scoicile cu partea abraziva a buretelui, iar cozile smulgeti-le

1 vot    0 comentarii
45 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Irimia Maria Lucia , 28 august 2013

    PAI NU ATI SPECIFICAT CAND SE IA OALA CU SUPA DE PE FOC.SE LASA SA SE LINISTEASCA UN PIC SI APOI ADAUGI SMANTANA CU OUL BATUT? TREBUIESC SCRISE TOATE DETALLILE.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui spalat si curatat (circa 1,5 kg)
  • 6 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 tulpini de praz
  • 2 tulpini de telina (verde)
  • 3 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • 1 cubulet concentrat de pasare
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de ied Ciorba de ied

Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Pasti
Bors de miel Bors de miel

Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti
Bors cu carne de miel