autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa de pui dreasa cu ou si smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui spalat si curatat (circa 1,5 kg), , 6 cepe, , 2 morcovi, , 2 tulpini de praz, , 2 tulpini de telina (verde), , 3 linguri smantana, , 1 galbenus, , 1 cubulet concentrat de pasare, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Curatati morcovii. Scurtati tulpinile de praz (indepartati partea verde) si spalati-le bine. Spalati si tulpinile de telina si puneti toate zarzavaturile intr-o oala, impreuna cu puiul.
Adaugati cubul de concentrat de pasare si 2 l de apa, sarati (usor), piperati si puneti supa pe foc.
Indepartati spuma cand incepe sa clocoteasca (sa fie cat mai clara) si lasati-o sa fiarba incet o jumatate de ora.
Adaugati si cepele curatate si lasati sa fiarba inca 20 de minute.
Scoateti din oala puiul, morcovii si prazul (tulpinile de telina se pot arunca), puneti-le intr-un castron mare sau intr-o cratita, turnati peste ele putina zeama si tineti-le la cald.
Bateti smantana si galbenusul intr-un bol, diluati-le cu 100 ml de zeama calda, turnati-le in oala cu supa si puneti-o din nou pe foc sa se infierbante (fara sa dea in clocot).
Serviti supa fierbinte si, separat, carnea de pui si legumele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui dreasa cu ou si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de pui cu taitei instant

Supa de pui cu taitei instant

Puneti la fiert in 3 litri de apa rece carnea portionata si legumele curatate si spalate, intregi.

10 voturi    4 comentarii
45 min
Supe de carne
Supa de carne cu fasole alba uscata

Supa de carne cu fasole alba uscata

Fasolea se strecoara de apa si se da un clocot in apa cu sare. Intr-o oala adinca de 7litri-se pune

10 voturi    0 comentarii
3h
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Irimia Maria Lucia , 28 august 2013

    PAI NU ATI SPECIFICAT CAND SE IA OALA CU SUPA DE PE FOC.SE LASA SA SE LINISTEASCA UN PIC SI APOI ADAUGI SMANTANA CU OUL BATUT? TREBUIESC SCRISE TOATE DETALLILE.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui spalat si curatat (circa 1,5 kg)
  • 6 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 tulpini de praz
  • 2 tulpini de telina (verde)
  • 3 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • 1 cubulet concentrat de pasare
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Se spala carnea de miel si se pune la fiert. Intre timp, se spumeaza supa. Cand carnea este fiarta, se scoate pentru a se dezosa. In

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Ciorba cu carnati de bere Ciorba cu carnati de bere

Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei. Se adauga amestecul de legume, cartoful taiat cubulete si usturoiul taiat felii. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
ciorba de pui a la grec