autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa de pui dreasa cu ou si smantana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui spalat si curatat (circa 1,5 kg), , 6 cepe, , 2 morcovi, , 2 tulpini de praz, , 2 tulpini de telina (verde), , 3 linguri smantana, , 1 galbenus, , 1 cubulet concentrat de pasare, , sare, , piper.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Curatati morcovii. Scurtati tulpinile de praz (indepartati partea verde) si spalati-le bine. Spalati si tulpinile de telina si puneti toate zarzavaturile intr-o oala, impreuna cu puiul.
Adaugati cubul de concentrat de pasare si 2 l de apa, sarati (usor), piperati si puneti supa pe foc.
Indepartati spuma cand incepe sa clocoteasca (sa fie cat mai clara) si lasati-o sa fiarba incet o jumatate de ora.
Adaugati si cepele curatate si lasati sa fiarba inca 20 de minute.
Scoateti din oala puiul, morcovii si prazul (tulpinile de telina se pot arunca), puneti-le intr-un castron mare sau intr-o cratita, turnati peste ele putina zeama si tineti-le la cald.
Bateti smantana si galbenusul intr-un bol, diluati-le cu 100 ml de zeama calda, turnati-le in oala cu supa si puneti-o din nou pe foc sa se infierbante (fara sa dea in clocot).
Serviti supa fierbinte si, separat, carnea de pui si legumele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui dreasa cu ou si smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu taitei

Supa de curcan cu taitei

Se spala bine carnea si se pune la fiert in 4-5 litri apa rece cu putina sare. Cand clocoteste, se

32 voturi    10 comentarii
1h
Supe de carne
Garden tomato soup

Garden tomato soup

Se pune pieptul de pui la fiert. Se taie ceapa, tulpinile de telina si ardeiul, bucatele. Se calesc

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Irimia Maria Lucia , 28 august 2013

    PAI NU ATI SPECIFICAT CAND SE IA OALA CU SUPA DE PE FOC.SE LASA SA SE LINISTEASCA UN PIC SI APOI ADAUGI SMANTANA CU OUL BATUT? TREBUIESC SCRISE TOATE DETALLILE.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui spalat si curatat (circa 1,5 kg)
  • 6 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 tulpini de praz
  • 2 tulpini de telina (verde)
  • 3 linguri smantana
  • 1 galbenus
  • 1 cubulet concentrat de pasare
  • sare
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ostropel de peste