autor:

Mariuta

» » Supe de legume

Supă de roșii cu linte (de post)

Autor: Mariuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 20 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 20 martie 2014

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 1 conservă de roșii în suc propriu (400-500gr), 200-250 gr linte conservată, 1 morcov mic, 1 felie rădăcină de țelină, pătrunjel sau origano, 1 cub de bulion (de post), ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Morcovul și țelina se spală, se curăță și se dau prin răzătoare, după care se călesc în tigaia cu ulei pînă se înmoaie.



Roșiile se pisează cu blenderul pînă vor avea o consistență omogenă. Se toarnă în vasul de gătit și se completează cu 1 litru de apă fiartă. Se pun în același timp și legumele călite, lintea. Se mărunțește cubul de bulion, și amestecăm bine.



Punem supa la fiert și cînd observăm că începe să dea în clocot, o înlăturăm de pe aragaz. Presurăm cu frunze de pătrunjel sau origano și putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de roșii cu linte (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu oase garf si galuste

Supa de rosii cu oase garf si galuste

Traim vremuri de criza, nimic nu se arunca, totul se foloseste. Cand am preparat bulionul am folosit

6 voturi    1 comentariu
50 min
Supe de legume
Supa crema de conopida

Supa crema de conopida

Calim ceapa dupa care adaugam morcovul ras si apoi celelalte legume taiate potrivit. Conopida o desfacem

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 1 conservă de roșii în suc propriu (400-500gr)
  • 200-250 gr linte conservată
  • 1 morcov mic
  • 1 felie rădăcină de țelină
  • pătrunjel sau origano
  • 1 cub de bulion (de post)
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Mariuta
Bostanei (dovlecei) gratinati

Bostanei (dovlecei) gratinati

Se taie dovleceii fâșii de-a lungul și se pun la fiert într-o cratiță cu apă clocotindă

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Roșii umplute la cuptor

Roșii umplute la cuptor

Spălăm roșiile, taiem pălăria și cu ajutorul unei linguri scoatem atent pulpa și semințele

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Legumele le curățim, le tăiem în bucați mai mari și le punem la fiert în 1-1,5 litri de apă

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Alina_Chiticaru

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

O bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Ciorba de fasole galbena Ciorba de fasole galbena

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel. Se curăță

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie Ciorba cu dovlecel si sfecla rosie

Prima oara taiem ceapa marunt, morcovii rondele sau jumatati daca sunt mai grosi, ardeiul julien, apoi si radacina de patrunjel feliute.

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume