autor:

Mariuta

» » Supe de legume

Supă de roșii cu linte (de post)

Autor: Mariuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 20 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 20 martie 2014

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 1 conservă de roșii în suc propriu (400-500gr), 200-250 gr linte conservată, 1 morcov mic, 1 felie rădăcină de țelină, pătrunjel sau origano, 1 cub de bulion (de post), ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Morcovul și țelina se spală, se curăță și se dau prin răzătoare, după care se călesc în tigaia cu ulei pînă se înmoaie.



Roșiile se pisează cu blenderul pînă vor avea o consistență omogenă. Se toarnă în vasul de gătit și se completează cu 1 litru de apă fiartă. Se pun în același timp și legumele călite, lintea. Se mărunțește cubul de bulion, și amestecăm bine.



Punem supa la fiert și cînd observăm că începe să dea în clocot, o înlăturăm de pe aragaz. Presurăm cu frunze de pătrunjel sau origano și putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de roșii cu linte (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei

Curatam si spalam legumele. Intr-o oala, punem jumatate din ulei, adaugam ceapa pe care o tocam marunt

13 voturi    5 comentarii
50 min
Supe de legume
Supa crema de ciuperci cu nuci

Supa crema de ciuperci cu nuci

Se incinge untul; se adauga legumele si nuca prajita putin inainte si se amesteca 5 minute, la foc

3 voturi    4 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 1 conservă de roșii în suc propriu (400-500gr)
  • 200-250 gr linte conservată
  • 1 morcov mic
  • 1 felie rădăcină de țelină
  • pătrunjel sau origano
  • 1 cub de bulion (de post)
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Mariuta
Bostanei (dovlecei) gratinati

Bostanei (dovlecei) gratinati

Se taie dovleceii fâșii de-a lungul și se pun la fiert într-o cratiță cu apă clocotindă

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Roșii umplute la cuptor

Roșii umplute la cuptor

Spălăm roșiile, taiem pălăria și cu ajutorul unei linguri scoatem atent pulpa și semințele

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Legumele le curățim, le tăiem în bucați mai mari și le punem la fiert în 1-1,5 litri de apă

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Alina_Chiticaru

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

O bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa cu taitei