autor:

Mariuta

» » Supe de legume

Supă de roșii cu linte (de post)

Autor: Mariuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 20 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mariuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 20 martie 2014

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 1 conservă de roșii în suc propriu (400-500gr), 200-250 gr linte conservată, 1 morcov mic, 1 felie rădăcină de țelină, pătrunjel sau origano, 1 cub de bulion (de post), ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Morcovul și țelina se spală, se curăță și se dau prin răzătoare, după care se călesc în tigaia cu ulei pînă se înmoaie.



Roșiile se pisează cu blenderul pînă vor avea o consistență omogenă. Se toarnă în vasul de gătit și se completează cu 1 litru de apă fiartă. Se pun în același timp și legumele călite, lintea. Se mărunțește cubul de bulion, și amestecăm bine.



Punem supa la fiert și cînd observăm că începe să dea în clocot, o înlăturăm de pe aragaz. Presurăm cu frunze de pătrunjel sau origano și putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de roșii cu linte (de post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
SUPA-CREMA DE CIUPERCI

SUPA-CREMA DE CIUPERCI

Carnea de pui si cartofii se fierb .Carnea se taie bucatele mici,iar cartofii se trec prin sita. Ceapa

29 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Supa crema de rosii

Supa crema de rosii

Se decojesc rosiile. Se scot si semintele si se pun impreuna cu pielitele de la rosii la fiert in

4 voturi    8 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 1 conservă de roșii în suc propriu (400-500gr)
  • 200-250 gr linte conservată
  • 1 morcov mic
  • 1 felie rădăcină de țelină
  • pătrunjel sau origano
  • 1 cub de bulion (de post)
  • ulei

Raporteaza reteta

Retete
de Mariuta
Bostanei (dovlecei) gratinati

Bostanei (dovlecei) gratinati

Se taie dovleceii fâșii de-a lungul și se pun la fiert într-o cratiță cu apă clocotindă

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Roșii umplute la cuptor

Roșii umplute la cuptor

Spălăm roșiile, taiem pălăria și cu ajutorul unei linguri scoatem atent pulpa și semințele

0 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Supă-cremă de spanac cu ciuperci

Legumele le curățim, le tăiem în bucați mai mari și le punem la fiert în 1-1,5 litri de apă

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Alina_Chiticaru

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

O bunatate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Se curăță și se spală ceapa, morcovul și cartoful. Se spală lintea sub jet de apă rece și se lasă la scurs. Se conectează

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare (daca sunt foarte mari si au seminte multe, intai se indeparteaza semintele).

0 voturi    0 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac