autor:

maria mihalache

» » Supe de carne

Supa de rosii

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2009

Ingrediente
- 1 l suc de rosii (este de preferat cel preparat in casa), - 2 l zeama de carne (eu fierb un piept de pui), - 2 cepe, - 2 morcovi, - 1 radacina patrunjel, - 1 legatura patrunjel, - 1 pahar de apa cu orez, - o lingurita zahar, - sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Zarzavatul taiat si un piept de pui se fierb la foc mic sub capac. Cand totul este fiert, cu ajutorul unei spumiere se scoate atat zarzavatul cat si carnea. Zarzavatul se paseaza dupa care se adauga in supa de carne. Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se adauga si el in supa. Se adauga si sucul de rosii. Se potriveste de sare si se da la foc , lasand sa mai fiarba cateva minute.

Separat se fierbe in apa cu putina sare orezul care se adauga in supa in momentul in care se da jos de pe foc. Se adauga o lingurita de zahar si se aromeaza cu patrunjel verde.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de rosii crema - de post

Supa de rosii crema - de post

Preparare: 1. toate legmele se spala, se curata si se taie marunt 2. in 2 litri de apa se pun toate

1 vot    0 comentarii
1h
Spume si creme dulci
SUPA DE ROSII CU MARAR

SUPA DE ROSII CU MARAR

Intr-o oala se pun la fiert rosiile, ceapa, supa de pui, pasta de rosii, sarea si piperul. Dupa

58 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    maria mihalache , 08 februarie 2010

    Asa zic si eu Cami "cate bordeie atatea obiceie"..........important este sa fie bine pregatatita . Si noua ne place tare mult Valentina.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Tare gustoasa si sanatoasa este aceasta supa...Imi place tare mult...

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Eu o fac cu aripioare de pui;tot ca tine:dupa ce e fiarta carnea ,sing focul;carnita,fara oase,o tai marunt;la fel si zarzavaturile.Adaug suc de rosii;pun ,apoi,fidea(nu orez) si multa telina verde, tocata(o pun o data cu fideaua). Deasupra,presar,tot telina. Cite bordeie,atitea obiceie. Oricum e gatita,supa de rosii e o bunatate(parerea mea).

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010

      Sidy, poti doar sa fierbi morcovul ca sa ii dea gust si apoi sa il scoti sa il folosesti la salata de boeuf. Flori de piatra,Silvioara, Cely, multam de vizita si aprecieri.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Apetisanta

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      Trebuie sa fie tare buna supica ta Medi !Si eu o fac dar fara carne si morcovi.... Am sa incerc si varianta ta, dar eu o fac de obicei de post...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2009

      Foarte buna.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009

      Buna, buna...gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • - 1 l suc de rosii (este de preferat cel preparat in casa)
  • - 2 l zeama de carne (eu fierb un piept de pui)
  • - 2 cepe
  • - 2 morcovi
  • - 1 radacina patrunjel
  • - 1 legatura patrunjel
  • - 1 pahar de apa cu orez
  • - o lingurita zahar
  • - sare.

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache

Asa zic si eu Cami "cate bordeie atatea obiceie"..........important este sa fie bine pregatatita . Si noua ne place tare mult Valentina.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de pui cu flechite