Decojim rosiile: scoatem cotorul, crestam in x celalalt capat si introducem cca 5 min. in apa clocotita, apoi inca 5 min. in apa foarte rece. Apoi, se decojesc practic singure :). Tocam rosiile cuburi, avand grija sa nu pierdem sucul lor, si le dam deoparte. Intre timp am pregatit si restul ingredientelor. Intr-o oala punem la inabusit in unt ceapa taiata solzi, morcovul si usturoiul felii, patrunjelul si cateva frunze de busuioc. Ca sa nu se arda untul, dupa 2-3 minute adaugati 3-4 linguri din sucul rosiilor tocate mai sus. Lasam la inabusit, acoperit, pana se inmoaie legumele. Adaugam rosiile tocate si supa de pui. Personal am pregatit supa de pui concentrat si am turnat-o in pungute de cuburi de gheata, pe care le folosesc acum in mancare, pentru a nu pregati mereu cand am nevoie supa si pentru ca nu folosesc supa la punga sau cuburi. Am completat cu 3 cani de apa, am adaugat si pasta de tomate, smantana si busuiocul si am lasat sa fiarba. Cand legumele erau bine fierte (dupa aproximativ 50 min, mai putin daca folositi rosii din cutie in loc de rosii proaspte) am lasat sa se raceasca putin. Am amestecat totul apoi cu blenderul. Serviti alaturi de bacon si tartine de paine prajita cu branza. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii