Ingrediente
1 kg rosii, 2 morcovi, 2 cepe, 2 ardei grasi, 1 radacina patrunjel, frunze de telina, sare, piper, , Pentru galuste:, , 2 oua, 8 linguri gris, putin ulei de masline, apa minerala, sare
Dificultate: Medie | Timp: 1h 50 min
5 voturi
Mod de preparare
Intre timp punem legumele taiate dupa preferinta(morcovii, ceapa , ardeiul gras si radacina de patrunjel) la fiert intr-un vas cu apa.Presaram putina sare iar cand totul este fiert scoatem legumele (eu am lasat de data asta morcovii in supa ,alta data pasez toate legumele, depinde de chef.........)
Rosiile oparite se decojesc si apoi se mixeaza.Sucul obtinut se adauga in supa de legume si se da la foc mic.
Incepem "confectionarea" galustilor:batem bine albusurile cu putina sare peste care adaugam galbenusurile frecate cu un pic de ulei.Turnam grisul in ploaie, amestecand continuu pana cand obtinem un amestec care se desprinde usor de pe peretii vasului.Adaugam si o lingura de apa minerala ca sa fie mai pufoase si amestecam bine.Dam focul mic la supa, punem in vasul cu supa circa 1/2 pahar cu apa rece si incepem cu ajutorul unei linguri pe care o udam tot timpul cu apa rece sa punem galustile.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20 min.dupa care tragem dupa foc ,punem capacul si lasam galustile sa se mai umfle.
Asezonam cu frunze de telina si este un deliciu.
Pofta buna!