autor:

maria mihalache

» » Supe de legume

Supa de rosii cu galuste

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 noiembrie 2013

Ingrediente
1 kg rosii, 2 morcovi, 2 cepe, 2 ardei grasi, 1 radacina patrunjel, frunze de telina, sare, piper, , Pentru galuste:, , 2 oua, 8 linguri gris, putin ulei de masline, apa minerala, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc cateva minute(3-4) pentru a putea fi decojite mai usor.Scoatem rosiile cu ajutorul unei palete din apa si lasam sa se raceasca.

Intre timp punem legumele taiate dupa preferinta(morcovii, ceapa , ardeiul gras si radacina de patrunjel) la fiert intr-un vas cu apa.Presaram putina sare iar cand totul este fiert scoatem legumele (eu am lasat de data asta morcovii in supa ,alta data pasez toate legumele, depinde de chef.........)

Rosiile oparite se decojesc si apoi se mixeaza.Sucul obtinut se adauga in supa de legume si se da la foc mic.

Incepem "confectionarea" galustilor:batem bine albusurile cu putina sare peste care adaugam galbenusurile frecate cu un pic de ulei.Turnam grisul in ploaie, amestecand continuu pana cand obtinem un amestec care se desprinde usor de pe peretii vasului.Adaugam si o lingura de apa minerala ca sa fie mai pufoase si amestecam bine.Dam focul mic la supa, punem in vasul cu supa circa 1/2 pahar cu apa rece si incepem cu ajutorul unei linguri pe care o udam tot timpul cu apa rece sa punem galustile.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20 min.dupa care tragem dupa foc ,punem capacul si lasam galustile sa se mai umfle.

Asezonam cu frunze de telina si este un deliciu.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de rosii cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de rosii cu galuste imperiale

Supa de rosii cu galuste imperiale

Galuste: Se amesteca ouale cu cascavalul, apoi se adauga untul, se amesteca bine si, la sfarsit,

14 voturi    2 comentarii
1h
Supe de legume
SUPA DE ROSII CU GALUSTE

SUPA DE ROSII CU GALUSTE

Zarzavatul se spala,se curata, se toaca marunt (cubulete sau fasii subtiri dupa caz) si se pune la

22 voturi    13 comentarii
1h
Supe de legume
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi
  • 1 radacina patrunjel
  • frunze de telina
  • sare
  • piper
  • Pentru galuste:
  • 2 oua
  • 8 linguri gris
  • putin ulei de masline
  • apa minerala
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

si a mea!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de linte cu usturoi Supa crema de linte cu usturoi

Se pune untul intr-un vas pe foc, se caleste ceapa, morcovul, telina si pastarnacul curatate, spalate si taiate cuburi; dupa 2 min,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de legume cu fasole verde Supa crema de legume cu fasole verde

Taiem prazul feliute (doar partea alba) si il calim in ulei de masline, impreuna cu usturoiul. Cand s-a inmuiat bine, adaugam bulionul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Delicii de post de la bloggeri
Supa crema de conopida cu focaccia de casa