Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc cateva minute(3-4) pentru a putea fi decojite mai usor.Scoatem rosiile cu ajutorul unei palete din apa si lasam sa se raceasca.
Intre timp punem legumele taiate dupa preferinta(morcovii, ceapa , ardeiul gras si radacina de patrunjel) la fiert intr-un vas cu apa.Presaram putina sare iar cand totul este fiert scoatem legumele (eu am lasat de data asta morcovii in supa ,alta data pasez toate legumele, depinde de chef.........)
Rosiile oparite se decojesc si apoi se mixeaza.Sucul obtinut se adauga in supa de legume si se da la foc mic.
Incepem "confectionarea" galustilor:batem bine albusurile cu putina sare peste care adaugam galbenusurile frecate cu un pic de ulei.Turnam grisul in ploaie, amestecand continuu pana cand obtinem un amestec care se desprinde usor de pe peretii vasului.Adaugam si o lingura de apa minerala ca sa fie mai pufoase si amestecam bine.Dam focul mic la supa, punem in vasul cu supa circa 1/2 pahar cu apa rece si incepem cu ajutorul unei linguri pe care o udam tot timpul cu apa rece sa punem galustile.Condimentam dupa gust cu sare si piper.Lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 20 min.dupa care tragem dupa foc ,punem capacul si lasam galustile sa se mai umfle.
Asezonam cu frunze de telina si este un deliciu.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii