autor:

Fara foto

» » Supe de carne

Supa de sepie (calamar)

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Ingrediente
300 gr.sepie (calamar)de 10-15 cm.lungime, 1,2 litri de apa, 2 linguri de susan, 100 gr.orez cu bobul lung, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 2 inguri ulei, sare,

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Sepiile se spala in mai multe ape si se curata.Se indeparteaza capul,pastrand numai tentaculele si abdomenul.,tentaculele se taie rondele iar abdomenul se taie inele.O sepie se pastreaza intreaga.Se pune uleiul intr-un castron si se infierbanta.Se adauga ardeiul gras taiat in fasii.Se soteaza 2-3 minute.Apa se pune la fiert.Cand clocoteste se adauga sepiile.Se fierb la foc viu 10 minute.Se adauga legumele si se mai da un clocot.se adauga sare si piper.Separat pregatim orezul.Se alege si se spala in mai multe ape.se pune la fiert impreuna cu putina sare,1/2 lingurita de zahar si 1 lingurita de otet.Se fierbe 8 minute,se acopera si se mai lasa la cald inca 20 minute.Se lasa sa se raceasca.Supa se serveste la masa intr-un bol de sticla,in care am adaugat sepia intreaga.In fiecare bol sau farfurie,se adauga cate o lingura de orez si se presara cu seminte de susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de sepie (calamar)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de gaina cu fidea

Supa de gaina cu fidea

Curatam legumele, le spalam si le taiem in bucati potrivite. Punem intr-o oala gaina (eu am pus-o

10 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Supe de carne
Supa crema Exotic International

Supa crema Exotic International

Se pune la fiert carnea de pui in 2 litri de apa rece cu putina sare si concentratul de pui. Se adauga

27 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liviu Bresniceanu , 20 mai 2013

    CRED CA VA IESI FOARTE BUNA.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 300 gr.sepie (calamar)de 10-15 cm.lungime
  • 1,2 litri de apa
  • 2 linguri de susan
  • 100 gr.orez cu bobul lung
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 2 inguri ulei
  • sare,

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de pui pregatita la noul aparat multifunctional Philips Multicooker