autor:

» » Supe de carne

Supa de sepie (calamar)

Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Japonia


    Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: MIHAI ROTARU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Japonia


Reteta postata pe: 26 septembrie 2005

Ingrediente
300 gr.sepie (calamar)de 10-15 cm.lungime, 1,2 litri de apa, 2 linguri de susan, 100 gr.orez cu bobul lung, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 2 inguri ulei, sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Sepiile se spala in mai multe ape si se curata.Se indeparteaza capul,pastrand numai tentaculele si abdomenul.,tentaculele se taie rondele iar abdomenul se taie inele.O sepie se pastreaza intreaga.Se pune uleiul intr-un castron si se infierbanta.Se adauga ardeiul gras taiat in fasii.Se soteaza 2-3 minute.Apa se pune la fiert.Cand clocoteste se adauga sepiile.Se fierb la foc viu 10 minute.Se adauga legumele si se mai da un clocot.se adauga sare si piper.Separat pregatim orezul.Se alege si se spala in mai multe ape.se pune la fiert impreuna cu putina sare,1/2 lingurita de zahar si 1 lingurita de otet.Se fierbe 8 minute,se acopera si se mai lasa la cald inca 20 minute.Se lasa sa se raceasca.Supa se serveste la masa intr-un bol de sticla,in care am adaugat sepia intreaga.In fiecare bol sau farfurie,se adauga cate o lingura de orez si se presara cu seminte de susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de sepie (calamar)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa de curcan cu galuste

Supa de curcan cu galuste

Spalam canea bine si o punem intr-o oala cu un praf de sare, la fiert. Indepartam spuma care se formeaza Legumele

6 voturi    0 comentarii
35 min
Supe de carne
Supa din carne de curcan

Supa din carne de curcan

Intr-o oala mare se pun aproximativ 4 litri de apa, carnea de pasare si o lingurita de sare. Puneti

4 voturi    3 comentarii
2h
Supe de carne

  • 2 comentarii

  • Liviu Bresniceanu , 20 mai 2013

    CRED CA VA IESI FOARTE BUNA.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

    Merita incercata !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 300 gr.sepie (calamar)de 10-15 cm.lungime
  • 1,2 litri de apa
  • 2 linguri de susan
  • 100 gr.orez cu bobul lung
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • 2 inguri ulei
  • sare,piper

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Retete

din Supe de carne

Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune

Ramen este o specialitate japoneza, este considerata una dintre cele mai hranitoare si sanatoase supe din lume. O sa gasiti multe retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel acrita cu corcoduse Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Supa Lucsicos