Puiul spalat se pune in vasul cu apa la fiert iar dupa ce s-a adunat deasupra spuma neagra,se arunca apa,se spala oala si puiul,apoi se pune din nou la fiert;cand incepe sa clocoteasca,se adauga 1lingura rasa cu sare,legumele curatate,spalate, taiate si se lasa la fiert incet 30-40min.
Dupa ce totul este bine fiert,se scoate puiul pentru un alt fel de mancare,legumele se strecoara,se paseaza cu blenderul vertical si se lasa deoparte;in supa strecurata se fierb pastele(tortellini) dupa indicatiile de pe pachet,se adauga menta uscata apoi piureul de legume,se amesteca usor,se potriveste de gust iar cand incepe sa fiarba,se opreste focul se adauga crengutele de menta,se pune capacul si se lasa sa se infuzeze 10-15min.
Se serveste calda cu parmezan deasupra(optional)
Aceasta este o reteta traditionala bologneza,fiind putin ciudata in comparatie cu retetele noastre,am incercat-o si este foarte gustoasa,cu aroma deosebita!
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu