Puiul spalat se pune in vasul cu apa la fiert iar dupa ce s-a adunat deasupra spuma neagra,se arunca apa,se spala oala si puiul,apoi se pune din nou la fiert;cand incepe sa clocoteasca,se adauga 1lingura rasa cu sare,legumele curatate,spalate, taiate si se lasa la fiert incet 30-40min.
Dupa ce totul este bine fiert,se scoate puiul pentru un alt fel de mancare,legumele se strecoara,se paseaza cu blenderul vertical si se lasa deoparte;in supa strecurata se fierb pastele(tortellini) dupa indicatiile de pe pachet,se adauga menta uscata apoi piureul de legume,se amesteca usor,se potriveste de gust iar cand incepe sa fiarba,se opreste focul se adauga crengutele de menta,se pune capacul si se lasa sa se infuzeze 10-15min.
Se serveste calda cu parmezan deasupra(optional)
Aceasta este o reteta traditionala bologneza,fiind putin ciudata in comparatie cu retetele noastre,am incercat-o si este foarte gustoasa,cu aroma deosebita!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii