Supă de varză roșie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Supă de varză roșie

Ingrediente

  • 1/2 varză roșie (aprox. 1 kg),
  • 2 cepe potrivite,
  • 2 morcovi,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 300 ml suc de roșii,
  • 1-2 linguri mărar proaspăt tocat,
  • sare,
  • opțional smântână pentru servit.

Mod de preparare

Varza roșie se curăță de primele frunze, apoi se taie fâșii, care se taie la rândul lor bucățele.

Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt.

Morcovul se curăță, se spală și se taie după preferință - cubulețe sau rondele.

Ardeiul roșu se taie în două, se înlătură cotorul și semințele, apoi se toacă mărunt.

Toate legumele se pun într-o cratiță și se acoperă cu apă - apa să depășească cu 2-3 cm legumele.

Se pun la fiert pentru 15 minute de când începe apa să clocotească.

Adăugăm sucul de roșii și mai lăsăm să dea câteva clocote.

Condimentăm cu sare.

Stingem focul și adăugăm mărarul tocat mărunt.

Servim după preferință caldă sau rece - în ambele moduri este delicioasă - cu smântână.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise