Supa tailandeza de pui cu lapte de cocos si lime

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa tailandeza de pui cu lapte de cocos si lime

Ingrediente

  • carne de pui cu os( sau 2 pulpe ori un piept de pui)
  • 100 g ciuperci fierte
  • un fir de praz
  • 1-2 lime( lamaii verzi)
  • 4 frunze lime
  • 2 lingurite curry verde
  • sos de soia
  • 1 l supa pui
  • 1 ardei uite rosu
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 2 catei usturoi
  • 2-3 cm ghimbir proaspat
  • 2 ardei iuti thai
  • condimente asiatice
  • taitei thai
  • frunze patrunjel verde

Mod de preparare

Punem carnea de pui la fiert in supa de pui, alaturi de usturoiul curatat.

Nu uitati : focul este la maxim( asa se prepara retetele in Thailanda).Acoperiti oala cu capac si lasam sa fiarba carnea 15-20 de minute, depinde de carne, apoi spumam supa.

Curatatm si taiem rondele prazul( punem deoparte cateva feliute, pentru decor). Curatam ghimbirul si il lasam intreg( cat o nuca).

Verificam( prin scuturare) daca laptele de cocos nu s-a intarit, in cazul acesta punem cutia nedesfacuta ,intr-un vas cu apa, la fiert cateva minute, pina redevine laptele lichid ).

Taiem feliute ardeiul iute si ciupercutele daca sunt prea mari si frunzele de lime in doua , daca sunt prea mari.

Dupa ce carnea este fiarta o scoatem din supa , separat, pe o farfurie si o scoatem de pe oase.

Adaugam prazul, ghimbirul, ardeii iuti, frunzele de lime si ciupercile in oala cu supa.

Daca este cazul, mai adaugam apa fiarta, eu nu am mai pus ca era supa destula.

Lasam toate legumele sa fiarba si cind sunt gata, adaugam laptele de cocos pe care il lasam cam 3-5 minute sa fiarba impreuna cu supa.

Adaugam carnea in supa.

Patrunjelul verde il tocam si il presaram deasupra supei, adaugam sosul de soia, zeama de lime si gustam supa, daca mai are nevoie de sare sau piper.

Taiteii ii acoperim cu aproximativ 300 ml zeama in clocot, ii acoperim si ii lasam asa 5 minute, apoi se pot servi cu supa.

Decorati supa cand o serviti , decorurile preferate in Thailanda sunt reprezentari stilizate de flori, plante, pasari.

Fiecare decoreaza dupa bunul gust.

Este o supa imbietoare care va va face o placere deosebita ...

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/03/supa-tailandeza-de-pui-cu-lapte-de.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise