autor:

Sidy

» » Supe de carne

Supa tailandeza de pui cu lapte de cocos si lime

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Thailanda


    Reteta postata pe: 22 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Thailanda


Reteta postata pe: 22 martie 2016

Ingrediente
carne de pui cu os( sau 2 pulpe ori un piept de pui), 100 g ciuperci fierte, un fir de praz, 1-2 lime( lamaii verzi), 4 frunze lime, 2 lingurite curry verde, sos de soia, 1 l supa pui, 1 ardei uite rosu, 1 cutie lapte de cocos, 2 catei usturoi, 2-3 cm ghimbir proaspat, 2 ardei iuti thai, condimente asiatice, taitei thai, frunze patrunjel verde

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Punem carnea de pui la fiert in supa de pui, alaturi de usturoiul curatat.
Nu uitati : focul este la maxim( asa se prepara retetele in Thailanda).Acoperiti oala cu capac si lasam sa fiarba carnea 15-20 de minute, depinde de carne, apoi spumam supa.
Curatatm si taiem rondele prazul( punem deoparte cateva feliute, pentru decor). Curatam ghimbirul si il lasam intreg( cat o nuca).
Verificam( prin scuturare) daca laptele de cocos nu s-a intarit, in cazul acesta punem cutia nedesfacuta ,intr-un vas cu apa, la fiert cateva minute, pina redevine laptele lichid ).
Taiem feliute ardeiul iute si ciupercutele daca sunt prea mari si frunzele de lime in doua , daca sunt prea mari.
Dupa ce carnea este fiarta o scoatem din supa , separat, pe o farfurie si o scoatem de pe oase.
Adaugam prazul, ghimbirul, ardeii iuti, frunzele de lime si ciupercile in oala cu supa.
Daca este cazul, mai adaugam apa fiarta, eu nu am mai pus ca era supa destula.
Lasam toate legumele sa fiarba si cind sunt gata, adaugam laptele de cocos pe care il lasam cam 3-5 minute sa fiarba impreuna cu supa.
Adaugam carnea in supa.
Patrunjelul verde il tocam si il presaram deasupra supei, adaugam sosul de soia, zeama de lime si gustam supa, daca mai are nevoie de sare sau piper.
Taiteii ii acoperim cu aproximativ 300 ml zeama in clocot, ii acoperim si ii lasam asa 5 minute, apoi se pot servi cu supa.
Decorati supa cand o serviti , decorurile preferate in Thailanda sunt reprezentari stilizate de flori, plante, pasari.
Fiecare decoreaza dupa bunul gust.
Este o supa imbietoare care va va face o placere deosebita ...
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/03/supa-tailandeza-de-pui-cu-lapte-de.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa tailandeza de pui cu lapte de cocos si lime" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Supa crema cu perisoare de pui

Supa crema cu perisoare de pui

Se curata zarzavaturile de coaja, se spala si se taie cubulete, apoi se pun la fiert cu cana de supa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • carne de pui cu os( sau 2 pulpe ori un piept de pui)
  • 100 g ciuperci fierte
  • un fir de praz
  • 1-2 lime( lamaii verzi)
  • 4 frunze lime
  • 2 lingurite curry verde
  • sos de soia
  • 1 l supa pui
  • 1 ardei uite rosu
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 2 catei usturoi
  • 2-3 cm ghimbir proaspat
  • 2 ardei iuti thai
  • condimente asiatice
  • taitei thai
  • frunze patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

68 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

228 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

25 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Supa din carne de oaie Supa din carne de oaie

Carnea de oaie se fierbe în apă puțin sărată, cca. 25 de minute, se spumează după nevoie. Între timp legumele se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

Se curata aripioarele si se parlesc, se taie varfurile apoi se spala si se pun la fiert cu 4 l de apa, cu o lingurita de sare. Intre

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de perisoare