Supa tailandeza de pui cu lapte de cocos si lime

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Supa tailandeza de pui cu lapte de cocos si lime

Ingrediente

  • carne de pui cu os( sau 2 pulpe ori un piept de pui)
  • 100 g ciuperci fierte
  • un fir de praz
  • 1-2 lime( lamaii verzi)
  • 4 frunze lime
  • 2 lingurite curry verde
  • sos de soia
  • 1 l supa pui
  • 1 ardei uite rosu
  • 1 cutie lapte de cocos
  • 2 catei usturoi
  • 2-3 cm ghimbir proaspat
  • 2 ardei iuti thai
  • condimente asiatice
  • taitei thai
  • frunze patrunjel verde

Mod de preparare

Punem carnea de pui la fiert in supa de pui, alaturi de usturoiul curatat.

Nu uitati : focul este la maxim( asa se prepara retetele in Thailanda).Acoperiti oala cu capac si lasam sa fiarba carnea 15-20 de minute, depinde de carne, apoi spumam supa.

Curatatm si taiem rondele prazul( punem deoparte cateva feliute, pentru decor). Curatam ghimbirul si il lasam intreg( cat o nuca).

Verificam( prin scuturare) daca laptele de cocos nu s-a intarit, in cazul acesta punem cutia nedesfacuta ,intr-un vas cu apa, la fiert cateva minute, pina redevine laptele lichid ).

Taiem feliute ardeiul iute si ciupercutele daca sunt prea mari si frunzele de lime in doua , daca sunt prea mari.

Dupa ce carnea este fiarta o scoatem din supa , separat, pe o farfurie si o scoatem de pe oase.

Adaugam prazul, ghimbirul, ardeii iuti, frunzele de lime si ciupercile in oala cu supa.

Daca este cazul, mai adaugam apa fiarta, eu nu am mai pus ca era supa destula.

Lasam toate legumele sa fiarba si cind sunt gata, adaugam laptele de cocos pe care il lasam cam 3-5 minute sa fiarba impreuna cu supa.

Adaugam carnea in supa.

Patrunjelul verde il tocam si il presaram deasupra supei, adaugam sosul de soia, zeama de lime si gustam supa, daca mai are nevoie de sare sau piper.

Taiteii ii acoperim cu aproximativ 300 ml zeama in clocot, ii acoperim si ii lasam asa 5 minute, apoi se pot servi cu supa.

Decorati supa cand o serviti , decorurile preferate in Thailanda sunt reprezentari stilizate de flori, plante, pasari.

Fiecare decoreaza dupa bunul gust.

Este o supa imbietoare care va va face o placere deosebita ...

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2016/03/supa-tailandeza-de-pui-cu-lapte-de.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele in apa rece.

Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta
Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul.

Foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor