Tagliatele Vongole

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 10 portii:
  • sosul,
  • ulei de masline 30ml
  • rosii cherry 200gr
  • ardei gras 200gr
  • usturoi 100gr
  • busuioc verde 50gr
  • pancetta feliata 300gr
  • pasta tomate 100gr
  • oregano 5gr
  • sare,piper
  • scoicile
  • proaspete 2 kg sau
  • congelate 750gr
  • unt 50gr
  • taitei 100gr
  • vin alb 100ml
  • usturoi 50gr
  • chilli 2 buc. medii
  • ierburi,verdeata 20gr

Mod de preparare

Preparare sos:

se infierbanta o tigaie cu uleiul in care se pune panceta taiata julien si ardeiul taiat la fel.Cand pancetta este crocanta se adauga rosiile taiate in jumatati,usturoiul pisat,si busuiocul tocat pentru timp de 3 minute amestecand continuu.Pasta de tomate se dilueaza cu putina supa sau apa si se pune in tigaie,se lasa sa fiarba 10 minute dupa care se adauga un pahar de apa sau supa s se mai lasa 3 minute sa fiarba.Se condimenteaza cu sare,piper si oregano.Se tine la cald.

Preparare taitei si scoici:

Taiteii se fierb in 2 litri de apa,se scurg si se clatesc cu apa rece.

Intr-o tigaie se pune untul la topit,se toaca ardeii iuti si se pun in unt,dupa 3 minute se adauga scoicile,vinut si usturoiul taiat feliute,se arunca un praf de sare si se acopera(atunci cand sunt scoici proaspete,pentru a fierbe in abur si a se deschide)Dupa ce s-au deschis se pun verdeturile si se condimenteaza pentru gust,se mai lasa acoperit inca 5 minute impreuna cu taiteii.

Daca folositi scoici congelate fara cochilie,nu este necesar sa acoperiti,lasati scoicile la foc mare 10 minute.

Servire:

Taiteii se monteaza pe farfurie sau platou calde,cu scoicile si sos cald deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise