autor:

ILONA

» » Paste si pizza

Tagliatelle cu dovlecei verzi,lamiie si busuioc

Autor: ILONA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ILONA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 noiembrie 2009

Ingrediente
4 linguri de ulei de masline,1 catel de usturoi tocat marunt,8-10 dovlecei verzi,mici si tari,zeama de la 1 lamiie,1 mina busuioc proaspat cules, 455g tagliatelle,sare si piper negru proaspat macinat,90g parmezan ras

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Puneti uleiul de masline si usturoiul intr-o tigaie cu fundul mai gros aproape incinsa si caliti-l aproximativ 30 de secunde fara a-l lasa sa se rumeneasca, apoi adaugati dovleceii taiati cit se poate de subtiri si amestecati usor. Dupa aproximativ 2 minute,stoarceti pe deasupra lamiia, adaugati busuiocul si mai caliti putin.
Intre timp,fierbeti pastele tagliatelle in apa cu sare. Amestecati-le cu dovleceii pentru a inbina aromele, asezonati dupa gust si adaugati parmezanul pentru a desavirsi aroma(s-ar putea sa fie nevoie de ceva mai mult ulei de masline pentru o compozitie mai putin densa).Serviti dupa ce ati presarat busuioc si parmezan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu dovlecei verzi,lamiie si busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tortellini umplute cu ciuperci la cuptor cu sos alb

Tortellini umplute cu ciuperci la cuptor cu sos alb

Tortellini se adauga in apa fiarta sarata si se fierb cand ajung la jumatate din timpul de fierbere

3 voturi    4 comentarii
20 min
Paste si pizza
Fusili cu sos de rosii si busuioc

Fusili cu sos de rosii si busuioc

Luam o tigaie si punem la incins putin ulei cu usturoiul tocat....adaugam rosiile, sare si foile

3 voturi    6 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 4 linguri de ulei de masline,1 catel de usturoi tocat marunt,8-10 dovlecei verzi,mici si tari,zeama de la 1 lamiie,1 mina busuioc proaspat cules
  • 455g tagliatelle,sare si piper negru proaspat macinat,90g parmezan ras

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spaghete cu vita si legume