Taitei de casa

Reteta de taitei de casa. Cum faci taitei de casa, reteta simpla si usor de preparat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Taitei de casa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 600 g faina

Mod de preparare

Nicio pasta din comert nu se compara cu cea facuta acasa. Ador sa fac taitei de casa pentru ca imi aduce aminte de bunica si intinsul aluatului ma relaxeaza.

Reteta este extrem de simpla, va trebuie doar un picut de rabdare si, daca sunteti incepatori intr-ale bucatariei, un pic de perseverenta.

Asadar, pentru fiecare ou aveti nevoie de 100 de g de faina si putina sare. Eu fac din 6 oua, imi ajung si doua luni sau mai mult.

Bateti ouale intr-un bol impreuna cu sarea si apoi incorporati faina. Framantati in aluat omogen, vartos si lasati-l sa se odihneasca 30 de minute acoperit cu un prosop de bucatarie.

*Pentru ca am facut aluatul din 6 oua, l-am impartit in 4 bucati sa-mi fie mai usor de intins foile.

Intindeti fiecare foaie cat puteti de subtire si puneti-o pe un prosop de bucatarie sa se usuce (nu foarte tare).

Apoi impartiti pe jumatate foaia, rulati-o si taiati taiteii cat doriti de subtiri.

Rasfirati-i, puneti-i la uscat, apoi pastrati-i in pungi de hartie pana in momentul folosirii.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi