Taitei de casa

Reteta de taitei de casa. Cum faci taitei de casa, reteta simpla si usor de preparat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Taitei de casa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 600 g faina

Mod de preparare

Nicio pasta din comert nu se compara cu cea facuta acasa. Ador sa fac taitei de casa pentru ca imi aduce aminte de bunica si intinsul aluatului ma relaxeaza.

Reteta este extrem de simpla, va trebuie doar un picut de rabdare si, daca sunteti incepatori intr-ale bucatariei, un pic de perseverenta.

Asadar, pentru fiecare ou aveti nevoie de 100 de g de faina si putina sare. Eu fac din 6 oua, imi ajung si doua luni sau mai mult.

Bateti ouale intr-un bol impreuna cu sarea si apoi incorporati faina. Framantati in aluat omogen, vartos si lasati-l sa se odihneasca 30 de minute acoperit cu un prosop de bucatarie.

*Pentru ca am facut aluatul din 6 oua, l-am impartit in 4 bucati sa-mi fie mai usor de intins foile.

Intindeti fiecare foaie cat puteti de subtire si puneti-o pe un prosop de bucatarie sa se usuce (nu foarte tare).

Apoi impartiti pe jumatate foaia, rulati-o si taiati taiteii cat doriti de subtiri.

Rasfirati-i, puneti-i la uscat, apoi pastrati-i in pungi de hartie pana in momentul folosirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise