autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta crumble cu visine si mac

Autor: Criss75 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Criss75 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2016

Ingrediente
Ingrediente aluat fraged:, -250 g faina, -1 varf de lingurita praf de copt, -100 g unt rece, -3 linguri zahar pudra, -1 ou, -2 linguri lapte rece, Ingrediente umplutura:, -2 albusuri, -100 g mac macinat, -1 plic zahar vanilat, -4 linguri zahar pudra, -coaja rasa de la o lamaie, -2 linguri rase faina, -1 varf lingurita praf de copt, -4 linguri lapte, -500 g visine, Ingrediente crumble, -80 g unt rece, -150 g faina, -3 linguri zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Faina cu praful de copt si zaharul pudra se pun intr-un bol, se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de firimituri, apoi se adauga oul si laptele. S-ar putea sa mai fie nevoie de 1 lingura sau 2 de faina, daca aluatul e prea lipicios. Aluatul se infoliaza si se pune in frigider o ora. (Eu l-am pus in congelator pana cand am pregatit umplutura si crumble-ul.)
Se scoate apoi aluatul, se intinde intr-o forma de tarta (preferabil una termorezistenta, care nici nu se lipeste).
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat si se bat in continuare pana rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga macul macinat, coaja rasa de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si laptele, amestecand usor cu o spatula pana cand compozitia se omogenizeaza. Compozitia se toarna peste aluatul fraged din tava de tarta si se aseaza deasupra visinele fara samburi si scurse de surplusul de zeama.
Intr-un bol se pune faina si zaharul pudra, apoi se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de faramituri. Aceste faramituri se pun peste umplutura. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace tarta timp de 35-40 minute, pana cand crumble-ul devine auriu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crumble cu visine si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Bulgari de zapada

Bulgari de zapada

Intr-un bol spargem oul, adaugam apa si praful de sare. Le batem usor si adaugam faina. Cand aluatul

11 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Branzoaice

Branzoaice

Mama mea, de Paste, cand mai ramanea din umplutura pentru pasca, intodeauna adauga branza sarata

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente aluat fraged:
  • -250 g faina
  • -1 varf de lingurita praf de copt
  • -100 g unt rece
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 ou
  • -2 linguri lapte rece
  • Ingrediente umplutura:
  • -2 albusuri
  • -100 g mac macinat
  • -1 plic zahar vanilat
  • -4 linguri zahar pudra
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 linguri rase faina
  • -1 varf lingurita praf de copt
  • -4 linguri lapte
  • -500 g visine
  • Ingrediente crumble
  • -80 g unt rece
  • -150 g faina
  • -3 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Trufe cu dovleac