Tarta crumble cu visine si mac

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Tarta crumble cu visine si mac

Ingrediente

  • Ingrediente aluat fraged:
  • -250 g faina
  • -1 varf de lingurita praf de copt
  • -100 g unt rece
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 ou
  • -2 linguri lapte rece
  • Ingrediente umplutura:
  • -2 albusuri
  • -100 g mac macinat
  • -1 plic zahar vanilat
  • -4 linguri zahar pudra
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 linguri rase faina
  • -1 varf lingurita praf de copt
  • -4 linguri lapte
  • -500 g visine
  • Ingrediente crumble
  • -80 g unt rece
  • -150 g faina
  • -3 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Faina cu praful de copt si zaharul pudra se pun intr-un bol, se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de firimituri, apoi se adauga oul si laptele. S-ar putea sa mai fie nevoie de 1 lingura sau 2 de faina, daca aluatul e prea lipicios. Aluatul se infoliaza si se pune in frigider o ora. (Eu l-am pus in congelator pana cand am pregatit umplutura si crumble-ul.)

Se scoate apoi aluatul, se intinde intr-o forma de tarta (preferabil una termorezistenta, care nici nu se lipeste).

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat si se bat in continuare pana rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga macul macinat, coaja rasa de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si laptele, amestecand usor cu o spatula pana cand compozitia se omogenizeaza. Compozitia se toarna peste aluatul fraged din tava de tarta si se aseaza deasupra visinele fara samburi si scurse de surplusul de zeama.

Intr-un bol se pune faina si zaharul pudra, apoi se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de faramituri. Aceste faramituri se pun peste umplutura. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace tarta timp de 35-40 minute, pana cand crumble-ul devine auriu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise