autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta crumble cu visine si mac

Autor: Criss75 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Criss75 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2016

Ingrediente
Ingrediente aluat fraged:, -250 g faina, -1 varf de lingurita praf de copt, -100 g unt rece, -3 linguri zahar pudra, -1 ou, -2 linguri lapte rece, Ingrediente umplutura:, -2 albusuri, -100 g mac macinat, -1 plic zahar vanilat, -4 linguri zahar pudra, -coaja rasa de la o lamaie, -2 linguri rase faina, -1 varf lingurita praf de copt, -4 linguri lapte, -500 g visine, Ingrediente crumble, -80 g unt rece, -150 g faina, -3 linguri zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Faina cu praful de copt si zaharul pudra se pun intr-un bol, se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de firimituri, apoi se adauga oul si laptele. S-ar putea sa mai fie nevoie de 1 lingura sau 2 de faina, daca aluatul e prea lipicios. Aluatul se infoliaza si se pune in frigider o ora. (Eu l-am pus in congelator pana cand am pregatit umplutura si crumble-ul.)
Se scoate apoi aluatul, se intinde intr-o forma de tarta (preferabil una termorezistenta, care nici nu se lipeste).
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul pudra si zaharul vanilat si se bat in continuare pana rezulta o bezea ferma si lucioasa. Se adauga macul macinat, coaja rasa de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si laptele, amestecand usor cu o spatula pana cand compozitia se omogenizeaza. Compozitia se toarna peste aluatul fraged din tava de tarta si se aseaza deasupra visinele fara samburi si scurse de surplusul de zeama.
Intr-un bol se pune faina si zaharul pudra, apoi se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de faramituri. Aceste faramituri se pun peste umplutura. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se coace tarta timp de 35-40 minute, pana cand crumble-ul devine auriu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta crumble cu visine si mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de mure

Dulceata de mure

Murea o spalam cu apa rece, cu mare grija sa nu o sfaramam si o punem la scurs intr-o sita. Intr-o

3 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Brioșe cu migdale in stil de sărbătoare

Mixăm intr-un bol ingredientele uscate, adică făina, migalele, praful de copt si bicarbonatul

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente aluat fraged:
  • -250 g faina
  • -1 varf de lingurita praf de copt
  • -100 g unt rece
  • -3 linguri zahar pudra
  • -1 ou
  • -2 linguri lapte rece
  • Ingrediente umplutura:
  • -2 albusuri
  • -100 g mac macinat
  • -1 plic zahar vanilat
  • -4 linguri zahar pudra
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -2 linguri rase faina
  • -1 varf lingurita praf de copt
  • -4 linguri lapte
  • -500 g visine
  • Ingrediente crumble
  • -80 g unt rece
  • -150 g faina
  • -3 linguri zahar pudra

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Placinte cu mere