autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Tarta cu caise

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2014

Ingrediente
Pentru aluat :, 250g faina, 3 linguri zahar pudra, 100 g unt, 1 ou, un praf sare, coaja citrice, esente, 2 linguri smantana(apa sau lapte), , Pentru crema de vanilie:, 500 ml lapte, 3 linguri faina, 100 g unt, 3 oua, esenta de vanilie (pastaie de vanilie, zahar vanilat), , Alte ingrediente:, 500g caise, 1 plic de tort gelee

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Preparare aluat:

Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu vârful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi se adauga oul, esentele, coaja de citrice, smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se impacheteaza in folie si se lasa o ora in frigider.



Aluatul se coace intr-o forma unsa cu unt in cuptorul bine incins cam 25-30 minute.



Preparare crema:

Se pune laptele la fiert de preferat intr-o oala cu fundul dublu

Ouale se bat bine cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga faina si se pune peste laptele fierbinte. Se amesteca energic sa nu faca cocoloase.Cand crema s-a ingrosat ca o smantana se da deoparte si se adauga esenta de vanile si untul.



Se lasa sa se racoreasca si se toarna peste foaia de tarta coapta si racita. Deasupra se orneaza cu caise peste care se toarna un plic de tort gelee preparat dupa instuctiunile de pe plic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
tarta cu caise

tarta cu caise

Se face un blat din : unt, zahar, alunele macinate, vanilia, romul si sarea. Acest aluat se acopera

3 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu caise din blat de pandispan

Tarta cu caise din blat de pandispan

Tarta cu caise este una din cele mai delicioase tarte, cel putin pentru mine, desigur in sezonul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Capitanu Elena , 13 iulie 2014

    arata foarte bine.cred ca o voi prepara miine si eu.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 250g faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • un praf sare
  • coaja citrice
  • esente
  • 2 linguri smantana(apa sau lapte)
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • esenta de vanilie (pastaie de vanilie
  • zahar vanilat)
  • Alte ingrediente:
  • 500g caise
  • 1 plic de tort gelee

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Fursecuri (facute de fata mea)