autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Tarta cu caise

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iulie 2014

Ingrediente
Pentru aluat :, 250g faina, 3 linguri zahar pudra, 100 g unt, 1 ou, un praf sare, coaja citrice, esente, 2 linguri smantana(apa sau lapte), , Pentru crema de vanilie:, 500 ml lapte, 3 linguri faina, 100 g unt, 3 oua, esenta de vanilie (pastaie de vanilie, zahar vanilat), , Alte ingrediente:, 500g caise, 1 plic de tort gelee

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Preparare aluat:

Se amesteca faina cu zaharul si sarea intr-un castron si se pune untul rece taiat bucatele. Se amesteca cu vârful degetelor pana se incorporeaza faina in unt, apoi se adauga oul, esentele, coaja de citrice, smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se impacheteaza in folie si se lasa o ora in frigider.



Aluatul se coace intr-o forma unsa cu unt in cuptorul bine incins cam 25-30 minute.



Preparare crema:

Se pune laptele la fiert de preferat intr-o oala cu fundul dublu

Ouale se bat bine cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga faina si se pune peste laptele fierbinte. Se amesteca energic sa nu faca cocoloase.Cand crema s-a ingrosat ca o smantana se da deoparte si se adauga esenta de vanile si untul.



Se lasa sa se racoreasca si se toarna peste foaia de tarta coapta si racita. Deasupra se orneaza cu caise peste care se toarna un plic de tort gelee preparat dupa instuctiunile de pe plic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu caise si nuci

Tarta cu caise si nuci

Se bat 3 oua cu 3 linguri de zahar si 3 linguri de faina. Se adauga 3 linguri de nuci pisate. Se

1 vot    5 comentarii
1h
Prajituri
''Pasta flora'' tarta cu gem de caise

''Pasta flora'' tarta cu gem de caise

-se prepara un aluat din toate ingredientele in afara de dulceata. -se pestreaza o cantitate mica

2 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker Large

- 15 %
399.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Capitanu Elena , 13 iulie 2014

    arata foarte bine.cred ca o voi prepara miine si eu.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat :
  • 250g faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • un praf sare
  • coaja citrice
  • esente
  • 2 linguri smantana(apa sau lapte)
  • Pentru crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 100 g unt
  • 3 oua
  • esenta de vanilie (pastaie de vanilie
  • zahar vanilat)
  • Alte ingrediente:
  • 500g caise
  • 1 plic de tort gelee

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Chec delicios