Iata o reteta simpla si delicioasa de tarta cu ciuperci. Cu o crusta crocanta si umplutura aromata de ciuperci, smantana, cascaval, oua si ardei, este alegerea perfecta pentru un aperitv gustos, un pranz sau o cina pe cinste!
1. Pentru aluat: amestecam untul cu faina,praful de sare si apa pana aluatul se leaga bine. Daca este prea faramicios mai punem 1-2 linguri de apa rece. Il punem la rece 30-60 minute. Eu il pregatesc intotdeauna cu o seara inainte de a face tarta.
2. Asezam aluatul intr-o tava de tarta, acoperim cu hartie pergament si punem boabe de fasole ca sa cresca uniform. Dam la cuptor la foc potrivit circa 15 minute.
3. Intre timp punem ciupercile taiate felii intr-o tigaie, impreuna cu uleiul de masline si le calim circa 10-15 minute.
4. Smantana o batem impreuna cu ouale, sarea si piperul,dupa care adaugam cascavalul ras.
5. Scoatem aluatul din cuptor si punem peste el trei sferturi din ciuperci, turnam compozitia cu smantana, punem restul de ciuperci, asezam ardeiul taiat rondele si feliute de ceapa verde. O dam la cuptor, la 180 de grade C, pentru 35- 40 minute.
Daca sunteti iubitori de tarte sarate, mai puteti incerca si tarta cu branzeturi si legume, tarta cu dovlecei si branza sau tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola. Pofta buna!
Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasaIncearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economiciRasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoareRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii