Tarta cu crema de ciocolata si jeleu cu fructe de padure

Mie imi place sa fac blatul la robotul de bucatarie.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tarta cu crema de ciocolata si jeleu cu fructe de padure

Ingrediente

  • Blat
  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 lingura apa rece
  • Crema
  • 400 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 150 gr zahar
  • 200 gr ciocolata
  • Jeleu cu fructe de padure
  • 150 gr fructe padure congelate /proaspete
  • 1 plic de gelatina
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Mie imi place sa fac blatul la robotul de bucatarie, pun untul rece taiat cuburi si faina mixez de cateva ori, adaug o lingura de apa rece, iarasi cateva impulsuri si gata. Intind blatul in tava de tarta sau tort si dau la rece 30 min. Stiu, regula ar fi sa pui aluatul la rece dupa care sa il intinzi, eu am facut si asa si asa si nu am vazut diferenta, daca este una va rog sa imi spuneti si mie:D

Inainte sa il bag la cuptorul incins la 180 C, fac gauri cu furculita si dau tarta la cuptor pana capata o culoare rumena, aproximativ 10 min dureaza.

Intre timp, pregatesc crema, pun laptele la foc, bat cele 3 galbenusuri cu zaharul, adaug amidonul si cateva linguri de lapte rece, torn peste laptele cald si il pun pe foc, amestecand continuu, cand se ingroasa si da cateva clocote, pun ciocolata rupta bucati si o dau deoparte. Amestec bine sa se topeasca, apoi pun o folie pentru a nu prinde crusta.

Cand e tarta gata si crema calduta spre rece, o pun peste aluatul copt si o dau la rece pana fac jeleul.

Aici e si mai simplu, fructele congelate le pun intr-un vas, adaug peste ele o lingura de zahar, las sa dea un clocot si iau de pe foc. Gelatina o hidratez conform instructiunilor, o topesc pe baie de aburi, apoi o adaug peste fructe, amestec usor si o adaug peste crema de ciocolata.

Dupa cateva ore, tarta e gata de servit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise