autor:

naty

» » Dulciuri diverse

Tarta cu crema de ciocolata si jeleu cu fructe de padure

Autor: naty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: naty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2017

Ingrediente
Blat, 100 gr unt, 200 gr faina, 1 lingura apa rece, , Crema, 400 ml lapte, 3 galbenusuri, 1 lingura amidon , 150 gr zahar, 200 gr ciocolata, , Jeleu cu fructe de padure, 150 gr fructe padure congelate /proaspete, 1 plic de gelatina, 1 lingura zahar

Dificultate: Medie Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Mie imi place sa fac blatul la robotul de bucatarie, pun untul rece taiat cuburi si faina mixez de cateva ori, adaug o lingura de apa rece, iarasi cateva impulsuri si gata. Intind blatul in tava de tarta sau tort si dau la rece 30 min. Stiu, regula ar fi sa pui aluatul la rece dupa care sa il intinzi, eu am facut si asa si asa si nu am vazut diferenta, daca este una va rog sa imi spuneti si mie:D



Inainte sa il bag la cuptorul incins la 180 C, fac gauri cu furculita si dau tarta la cuptor pana capata o culoare rumena, aproximativ 10 min dureaza.



Intre timp, pregatesc crema, pun laptele la foc, bat cele 3 galbenusuri cu zaharul, adaug amidonul si cateva linguri de lapte rece, torn peste laptele cald si il pun pe foc, amestecand continuu, cand se ingroasa si da cateva clocote, pun ciocolata rupta bucati si o dau deoparte. Amestec bine sa se topeasca, apoi pun o folie pentru a nu prinde crusta.



Cand e tarta gata si crema calduta spre rece, o pun peste aluatul copt si o dau la rece pana fac jeleul.



Aici e si mai simplu, fructele congelate le pun intr-un vas, adaug peste ele o lingura de zahar, las sa dea un clocot si iau de pe foc. Gelatina o hidratez conform instructiunilor, o topesc pe baie de aburi, apoi o adaug peste fructe, amestec usor si o adaug peste crema de ciocolata.



Dupa cateva ore, tarta e gata de servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de ciocolata si jeleu cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Negresa cu busuioc

Negresa cu busuioc

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana

2 voturi    1 comentariu
25 min
Dulciuri diverse
Melci cu branza dulce

Melci cu branza dulce

Aluatul: Toate ingredientele trebuie scoase dim timp sa fie la temperatura camerei. Laptele il

19 voturi    28 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 lingura apa rece
  • Crema
  • 400 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingura amidon 
  • 150 gr zahar
  • 200 gr ciocolata
  • Jeleu cu fructe de padure
  • 150 gr fructe padure congelate /proaspete
  • 1 plic de gelatina
  • 1 lingura zahar

Raporteaza reteta

Retete
de naty
prajitura naty

prajitura naty

Se fac foile albe din 2 oua+4 linguri de lapte+4 linguri ulei+3 zahar si jumate pachetel amoniu

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Floricele de iarna

Floricele de iarna

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, aceasta se amesteca cu zaharul pana ce devine

3 voturi    4 comentarii
45 min
Prajituri
prajitura fina

prajitura fina

Foi de cacao: Margarina se bate cu zaharul , apoi se adauga oul, cacaua, amoniacul stins si

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Chec cu mac