La noi acum este sezonul capsunelor si am profitat de ocazie sa fac o tarta cu capsune.
Aluatul - In robotul de bucatarie se adauga faina, zaharul pudra si untul rece taiat cuburi si cu pulsuri se face un aluat sfaramicios, se adauga oul si se amesteca putin pana se formeaza aluatul - nu trebuie mult prelucrat ca sa nu se faca pasta. Se da la frigider ptr cel putin o ora dupa care se pune aluatul intre doua foi de pergament si se intinde pana la grosimea de 5mm. Se pune pe o tava de tarta si se inteapa cu furculita ca sa nu aiba aer si se coace la 180 de grade 20 de minute. Inainte de a-l da la copt se pune pe aluat o foaie de pergament si deasupra se pun boabe de fasole.
Crema - se bate spuma smantana pana devine o frisca tare, se poate adauga o parte din capsune in frisca dupa ce le-am zdrobit sau le putem taia in doua si acoperi intai tarta cu un strat de capsuni pe care presaram putin zahar pudra si deasupra punem frisca batuta la care am adaugat o lingura de zahar pudra si pe urma am ornat iar cu capsuni.
O tarta usoara si foarte gustoasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii