autor:

Eileen

» » Dulciuri diverse

Tarta cu fructe

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 05 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 05 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente (8 pers):, Aluat dulce de patiserie:, 195g faina, Un sfert lingurita sare, 113g unt fara sare, 50g zahar, Crema de patiserie:, 300ml lapte, O lingurita extract vanilie, 50g zahar, 20g faina, 20g cornstarch/eu am pus o jumatate lingurita malai, 10ml lichior (Grand Marnier, Brandy, Kirsch) (optional), 3 galbenusuri, Glazura de caise (optional):, 120g glazura de caise/dulceata de caise, O lingura Grand Marnier sau apa (sau alte lichioruri), Topping:, 2-3 cupe de fructe precum capsuni, banane, kiwi, mure, zmeura, ananas, pepene galben etc.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

26 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol amestecati faina cu sarea.
Puneti untul intr-un robot sau mixer si amestecati de unul singur, pana devine cremos. Adaugati zaharul si bateti pana devine pufos. Gradual, incorporati oul batut inainte. Puneti toata compozitia intr-un bol si turnati toata faina peste si incorporati cu o lingura pana formeaza o bila. Nu amestecati prea mult pentru ca altfel coca va deveni prea tare la coacere.
Acoperiti cu folie si dati la frigider 20 de minute sau pana devine ferma.
Pregatiti o forma de tarta de 23x30cm cu fundul detasabil. Pe o suprafata curata, presarati faina apoi rulati coca cu facaletul. Pentru a nu se lipi si rupe, pe masura ca rulati, ridicati jumatate din ea, intoarceti, si tot asa. Daca se va crapa coca, mai puneti faina deasupra, apoi presati-o cu mainile. Trebuie sa aveti rabdare cu acest tip de coca pentru ca este foarte usor de rupt. Intotdeauna rulati din mijloc spre exterior pentru a avea aceeasi grosime (3mm). Pentru a va asigura ca are dimensiunile dorite, puneti tava peste coca, aceasta trebuie sa fie mai mare cu 2 cm decat tava.
Cand ati terminat de rulat, presarati faina deasupra aluatului, puneti facaletul deasupra din margine si incepeti sa rulati coca pe acesta.
Dupa ce toata coca este pe facalet, puneti tava in mijloc si incepeti sa luati coca usor si puneti-o in tava. Nu trageti de coca pentru ca se va rupe. Tava nu trebuie unsa cu nimic daca aveti una speciala.
Luati faina cu o perie speciala.Taiati coca in exces, acoperiti cu folie si dati la frigider 20 de minute.
Incalziti cuptorul la 205 grade. Puneti hartie de copt peste coca apoi puneti deasupra bile de ceramica speciale pentru a nu creste coca sau fasole, orez daca nu aveti.
Daca nici acestea nu le aveti, puteti intepa cu furculita peste tot. Coaceti pentru 10-20 de minute (eu am avut cuptorul incins prea tare si am lasat 10 minute) pana devine crusta aurie. Luati greutatile si hartia de copt si lasati sa se raceasca complet.

Crema:
Puneti zaharul si galbenusurile intr-un robot sau le dati la mixer sau daca nu aveti, amestecati totul intr-un bol de metal cu o lingura de lemn.
Adaugati faina si cornstarch, pana se formeaza o pasta cremoasa.
Intre timp, intr-o tigaie incalziti laptele cu esenta de vanilie la foc mediu. Cand a fiert, luati de pe foc si adaugati in crema de ou, amestecand constant pentru a preveni incrustarea. Puneti crema astfel formata inapoi in cratita si la foc mediu amestecati continuu pana fierbe si pana se ingroasa.
Cand incepe sa fiarba amestecati constant pentru 30-60 de secunde pana devine foarte tare. Luati de pe foc imediat si adaugati lichiorul.

Puneti intr-un bol curat si acoperiti cu folie de plastic. Lasati sa se raceasca complet. Daca nu o folositi imediat o puteti lasa in frigider pana la 3 zile, inainte de a o folosi amestecati bine.

Glazura:
Incalziti gemul intr-o tigaie pana devine lichid. Adaugati lichiorul sau apa. Amestecati bine.
Asamblare:
Pentru a lua tarta din tava nu o luati de margini pentru ca se pot rupe, avand in vedere ca este un aluat nisipos, este si fragil. Impingeti cu palma fundul tavii apoi lasati sa alunece pe o farfurie larga. Ungeti aluatul cu un strat subtire de gem pe margini si in interior. Puteti folosi ciocolata topita daca nu doriti gem. Lasati sa se usuce 20 de minute.
Puneti crema de patiserie si ungeti sa fie uniform. Decorati dupa cum doriti astfel incat sa nu lasati descoperita crema. Dupa ce ati decorat, ungeti fructele cu o perie speciala, cu glazura de caise. Daca nu serviti imediat, puneti la frigider. Cel mai bine este sa o serviti in aceeasi zi in care o pregatiti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Dulciuri diverse
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Aluatul:freaca untul cu zahar pina obtii o crema spumoasa,apoi adauga oul,coaja de lamiie,bicarbonatul

10 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

1. Radem hreanul curatat prin razatoarea fina. 2. Curatam merele de coaja si le taiem cuburi

1 vot    5 comentarii
55 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daiana Vereb , 14 septembrie 2014

    Cornstarch este amidon de porumb. eventual de poate pune faina de porumb, care este fin ca si faina de grau si nu este acelasi lucru cu malaiul.

  • Fara foto

    Iuliana Balasa , 13 septembrie 2014

    DA !

  • Fara foto

    Petruta Cosma , 30 iunie 2014

    bun

    • Fara foto

      Karoly Mathe , 03 decembrie 2013

      imi place, like&share, particip.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 iulie 2011

      Foarte, foarte, foarte frumos!!!!!!!!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 06 martie 2011

      Super........felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

26 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (8 pers):
  • Aluat dulce de patiserie:
  • 195g faina
  • Un sfert lingurita sare
  • 113g unt fara sare
  • 50g zahar
  • Crema de patiserie:
  • 300ml lapte
  • O lingurita extract vanilie
  • 50g zahar
  • 20g faina
  • 20g cornstarch/eu am pus o jumatate lingurita malai
  • 10ml lichior (Grand Marnier
  • Brandy
  • Kirsch) (optional)
  • 3 galbenusuri
  • Glazura de caise (optional):
  • 120g glazura de caise/dulceata de caise
  • O lingura Grand Marnier sau apa (sau alte lichioruri)
  • Topping:
  • 2-3 cupe de fructe precum capsuni
  • banane
  • kiwi
  • mure
  • zmeura
  • ananas
  • pepene galben etc.

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte, foarte, foarte frumos!!!!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de zmeura si cirese Gem de zmeura si cirese

Zmeura spalata sub jet de apa, pusa intr-o strecuratoare, se pune in blender si se paseaza, apoi se trece prin sita, iar piureul rezultat

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese Dulceata de cirese

Se spala fructele, se scot samburii, eventual se lasa in apa rece pentru a scapa de viermi, dar eu nu am gasit nici unul, asa ca treaba

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Conserve si muraturi
Clatite pufoase cu miere si nuci