autor:

Monica_Marton

» » Prajituri

Tarta cu mere

Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica_Marton (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
250 grame de faina, , 100 grame de unt sau untura, , 1 ou, , o lingura de apa, , o lingura de zahar brut, , un praf de sare, , 2 linguri de scortisoara macinata, , un kilogram de mere, , 250 grame de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Spargeti oul, puneti un praf de sare, adaugati o lingura de zahar, o lingura de scortisoara si amestecati bine compozitia, pana devine cremoasa, adaugati untul si incorporati totul. Puneti apoi o lingura de apa si faina si framantati bine compozitia pe care apoi o puneti la frigider pana preparati umplutura. Daca va este mai comod, puneti toate ingredientele pentru aluat in robotul de bucatarie si le mixati, apoi lasati compozitia la rece, in frigider.



Pentru umplutura spalati si curatati merele, le radeti sau le taiati cubulete. Stoarceti zeama pe care acestea o lasa, adaugati zaharul si o lingura de scortisoara. Mai stoarceti merele, daca este cazul, sau puteti sa adaugai o lingura de gris in compozitie pentru a absorbi sucul pe care merele il lasa. O alta varianta ar fi sa caliti merele in cratita pana se evapora sucul din compozitie, situatie in care le lasati sa se raceasca inainte de a le pune peste aluat.



Încingeţi cuptorul la 200 de grade.



Taiati aluatul scos din frigider, in doua parti egale. O parte o intindeti si o puneti in tava dupa ce ati uns cu untura/unt sau asezat o foaie de copt in tava. Asezati umplutura peste ea, iar deasupra asezati, ca o dantela/grilaj, fasii de aluat intins si taiat.



Lasati tarta la copt 30 de minute, iar, dupa ce ati scos-o din cuptor, lasati-o cateva minute sa se raceasca, apoi taiati-o bucatelele pentru a fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta de mere

Tarta de mere

Se curata merele,se taie in patru iar apoi feliute fara sa se desparta. Se freaca galbenusurile,oul

4 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Tarta cu mere coapte si lavanda

Tarta cu mere coapte si lavanda

Mai intai pregatiti umplutura de mere. Curatati merele de coaja si scoateti cotorul, apoi taiati-le

5 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 250 grame de faina
  • 100 grame de unt sau untura
  • 1 ou
  • o lingura de apa
  • o lingura de zahar brut
  • un praf de sare
  • 2 linguri de scortisoara macinata
  • un kilogram de mere
  • 250 grame de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Monica_Marton
Bulete de branza cu struguri

Bulete de branza cu struguri

Curăţaţi şi spălaţi ceapa pe care o tăiaţi mărunt şi spălaţi boabele de struguri.

1 vot    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Orez cu lapte si serbet de afine

Orez cu lapte si serbet de afine

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Mar copt, umplut cu castane fierte, goji si stafide

Spălaţi merele, le scobiţi cu ajutorul unui cuţit şi cu o lingură. În orificiul format,

2 voturi    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Se spala bine arpacasul si se pune la fiert la foc potrivit. Se amesteca cu o lingura de lemn pentru a nu se prinde.

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Inimioare cu blat din fulgi de mei Inimioare cu blat din fulgi de mei

Se prepara blatul mixand bine albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se inatareste.Se incorporeaza si fulgii de mei si

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Tort aniversare