Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 cana faina
  • 10 gr drojdie
  • 1/2 cana de apa calduta
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei
  • Pentru umplutura:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1 borcan mic cu ciuperci taiate
  • 3 linguri boabe de porumb
  • 3 linguri smantana
  • 100 gr cascaval
  • 1 lingurita rasa patrunjel uscat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Aluatul:

Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.

Punem faina cernuta intr-un bol, sarea, drojdia si incepem sa framantam.

Turnam apa calduta, putin cate putin, si cand aluatul devine nelipicios, incetam sa mai punem.

La sfarsit incorporam uleiul.

Acoperim cu un prosop curat bolul si intr-un loc ferit de curent, lasam aluatul la dospit cam 30 de minute.

Umplutura:

Spalam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam bine.

Intr-o tigaie incingem uleiul, apoi adaugam ceapa, pieptul de pui si le innabusim 3-4 minute.

Incorporam ciupercile, mai lasam 1 minut pe foc apoi turnam 1-2 cana de apa.

Condimentam cu sare, piper si patrunjelul uscat. Lasam totul la foc potrivit pana scade toata zeama.

Cand este gata, dam deoparte umplutura si o lasam 5 minute la racorit.

Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.

Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si intindem o foaie potrivit de groasa.

Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat, presam cu degetele si pe margini si o intepam cu o furculita.

Turnam umplutura, punem boabele de porumb, apoi smantana pe care o intindem uniform.

Deasupra presaram cascavalul ras.

Introducem tarta in cuptorul incins, la o tempertura potrivita, pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata, o scoatem si servim, fie simpla, fie cu o salata asa cum am ales noi.

Este grozava de luat si la pachet ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise