autor:

Pajint_Melinda

» » Dulciuri diverse

Tartă de lămâie

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2014

Ingrediente
175 g unt/margarină, 175 g zahăr tos, 3 ouă, 2 lămâi mari, 175 g făină, 1/2 pachet praf de copt, , Sosul de lămâie:, 150 g zahăr pudră, 3 linguri zeamă de lămâie, 6 linguri de apă, , Ornat:, feliuțe de lămâie, coajă rasă de lămâie

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem de apă, coaja o dăm pe răzătoarea mică, stoarcem zeama. Din această cantitate punem deoparte cele 3 linguri de zeamă de lămâie pentru sos și o linguriță de coajă rasă pentru decor. Adăugăm zeama și coaja de la lămâi.



Amestecăm totul foarte bine, o să se formeze o masă ciudată, apoasă dar așa trebuie să arate. Adăugă, făina amestecată cu praful de copt și cele trei ouă bătute foarte bine. Omogenizăm totul până când ingredientele se unesc. Tapetăm cu ulei(unt) și făină o formă de tartă.



Turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Mare atenție la flacără, este un aluat foarte sensibil, se poate arde la exterior și rămâne crud în interior.



Cel mai bine e să avem o flacăra mai puternică în primele 5 minute apoi să-l reducem destul de mult și să folosim mijlocul chiar etajul superior al cuptorului. E posibil să nu fie nevoie de 30 de minute, ci de mai puțin timp. După ce-l scoatem din cuptor îl lăsăm să se răcească complet, abia apoi turnăm deasupra sosul de lămâie.



Sosul de lămâie:

Ametecăm zahărul pudră cu zeama de lămâie și apa. Frecăm energic compoziția apoi stropim suprafața tartei cu acest sos.



Ornăm cu coajă rasă de lămâie și feliuțe mici de lămâie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă de lămâie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu crema de lamaie si bezea

Tarta cu crema de lamaie si bezea

Se pregateste aluatul de tarta -se pun toate ingridentele in robot si cu citeva pulsuri pregatim

11 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta de lamaie

Tarta de lamaie

Prepararea aluatului: Intr-un bol mare amestecam untul moale si zaharul pudra pana se formeaza

1 vot    2 comentarii
1h 35 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 175 g unt/margarină
  • 175 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 2 lămâi mari
  • 175 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt
  • Sosul de lămâie:
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 6 linguri de apă
  • Ornat:
  • feliuțe de lămâie
  • coajă rasă de lămâie

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

13 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Salată de ridichi cu ouă rămase de la Paști

Salată de ridichi cu ouă rămase de la Paști

Curățăm cu mare grijă ouăle pentru a nu lăsa coji. Curățăm și spălăm ridichile și

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Chec cu cacao si nuca