autor:

Pajint_Melinda

» » Dulciuri diverse

Tartă de lămâie

Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Pajint_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 mai 2014

Ingrediente
175 g unt/margarină, 175 g zahăr tos, 3 ouă, 2 lămâi mari, 175 g făină, 1/2 pachet praf de copt, , Sosul de lămâie:, 150 g zahăr pudră, 3 linguri zeamă de lămâie, 6 linguri de apă, , Ornat:, feliuțe de lămâie, coajă rasă de lămâie

Dificultate: Medie Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se omogenizează foarte bine zahărul cu untul/margarina. Spălăm lămâile, le ștergem de apă, coaja o dăm pe răzătoarea mică, stoarcem zeama. Din această cantitate punem deoparte cele 3 linguri de zeamă de lămâie pentru sos și o linguriță de coajă rasă pentru decor. Adăugăm zeama și coaja de la lămâi.



Amestecăm totul foarte bine, o să se formeze o masă ciudată, apoasă dar așa trebuie să arate. Adăugă, făina amestecată cu praful de copt și cele trei ouă bătute foarte bine. Omogenizăm totul până când ingredientele se unesc. Tapetăm cu ulei(unt) și făină o formă de tartă.



Turnăm compoziția în tavă și o dăm la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Mare atenție la flacără, este un aluat foarte sensibil, se poate arde la exterior și rămâne crud în interior.



Cel mai bine e să avem o flacăra mai puternică în primele 5 minute apoi să-l reducem destul de mult și să folosim mijlocul chiar etajul superior al cuptorului. E posibil să nu fie nevoie de 30 de minute, ci de mai puțin timp. După ce-l scoatem din cuptor îl lăsăm să se răcească complet, abia apoi turnăm deasupra sosul de lămâie.



Sosul de lămâie:

Ametecăm zahărul pudră cu zeama de lămâie și apa. Frecăm energic compoziția apoi stropim suprafața tartei cu acest sos.



Ornăm cu coajă rasă de lămâie și feliuțe mici de lămâie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă de lămâie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu crema de lamaie si portocale

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda

1 vot    0 comentarii
35 min
Torturi
Tarta de lamaie cu bezea

Tarta de lamaie cu bezea

Am primit in dar Carte regala de bucate, scrisa de Principesa Margareta a Romaniei si am dorit sa

30 voturi    11 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 175 g unt/margarină
  • 175 g zahăr tos
  • 3 ouă
  • 2 lămâi mari
  • 175 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt
  • Sosul de lămâie:
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 6 linguri de apă
  • Ornat:
  • feliuțe de lămâie
  • coajă rasă de lămâie

Raporteaza reteta

Retete
de Pajint_Melinda
Rulou din piept de pui

Rulou din piept de pui

Spalăm și feliem pieptul de pui în 4 părți egale. Ștergem de apă feliile de piept de

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Spirale cu chimen

Spirale cu chimen

Dezghețăm aluatul de foietaj. Întindem ușor cu sucitorul (pudrăm cu puțină făină). Ungem

2 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Salată de ridichi cu ouă rămase de la Paști

Salată de ridichi cu ouă rămase de la Paști

Curățăm cu mare grijă ouăle pentru a nu lăsa coji. Curățăm și spălăm ridichile și

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Guguluf cu caise confiate