tarta de rosii

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr rosii bine coapte
  • 150 gr faina
  • drojdie de bere
  • 150 gr unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 ou
  • usturoi 2 catei
  • rosmarin 2 ramuri
  • dafin 1 foaie
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

tineti untul la temperatura ambienta, pentru 30 min. taiati felii subtiri usturoil. taiti rosiile jumatati. intr/un bol puneti untul. faina, oul, si drojdia, o lingura de zahar, si rosmarinul maruntit, faceti o pasta omogena si lasati-o la cald 2 ore. restul de zahar punetul intro tava si tapitil caramel si punetio pe peretii tavii . lasatio 2 min in cuptor la 170 gr. aruncati dupa zaharul caramel. puneti rosiile cu partea taiata in jos cu putin ulei apoi aluatul. lasati 3 ore la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise