Tarta de visine cu migdale si bezea

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta de visine cu migdale si bezea

Ingrediente

  • 225 gr faina
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • 50 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 1 lingura apa rece
  • 750 gr visine
  • 60 gr migdale macinate marunt
  • 2 linguri zahar brun
  • Bezea:
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 6 linguri de zahar aprox. 120 grame

Mod de preparare

Prima data facem aluatul, daca aveti un robot de bucatarie il puteti folosi, daca nu , ne folosim manutele :). Amestecam faina cu sarea si zaharul, apoi adaugam untul rece taiat cuburi amestecam pana rezulta un aluat nisipos.Daca lucram manual trebuie sa ne miscam rapid astfel se topeste untul.Adaugam oul si lingura de apa rece si mixam pana aluatul se leaga.Punem aluatul in forma de tarta, il asezam uniform si apoi il intepam cu furculita de cateva ori.Il punem la cuptor pentru 15 minute la 180 grade apoi il scoatem.Scoatem samburii visinelor, apoi le amestecam cu migdalele si zaharul brun, le punem peste tarta.

Albusurile le batem spuma cu sare, apoi adaugam treptat zaharul, le batem pana cand devin ferme si lucioase.Le punem peste visine si le dam la cuptor la 130 grade pana bezeaua capata o culoare aurie, la mine a durat cam 15 minute, in ultimele 5 minute am redus temperatura la 100 grade.

Scoatem tarta si o lasam sa se raceasca apoi servim, poate cu o cupa de inghetata ;) Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise