autor:

anuta

» » Prajituri

Tarta frageda cu gem si struguri

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2016

Ingrediente
aluat tarta(forma de tarta cu dimensiunea de 20 cm)125 g unt, g zahar pudra vanilat,125 g faina,50 g amidon porumb,1 ou+un galbenus, Umpluturaun albus+un ou,2 linguri de smantana,2 linguri de zahar,2-3 linguri de gem de struguri,un ciorchin mare de struguri fara samburei(Kis-mis),un galbenus.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se framanta aluatul tartei din ingredientele aferente apoi se da la frigider,cca 30 minute.
Se imparte aluatul in 3/4 pentru tarta iar 1/4 se opreste pentru gratar.
Se intinde aluatul tartei intre 2 foi de celofan apoi se aseaza in tava unsa cu un pic de margarina si se inteapa din loc in loc cu o furculita.
2.Se mixeaza albusul cu cele 2 linguri de zahar apoi se amesteca cu smantana rece si oul .
Se unge aluatul din tava cu gem,se toarna amestecul de smantana si se presara boabe de struguri pe toata suprafata.
Din aluatul oprin taiem fasii subtiri ce se vor aseza ca un gratar si se ung bine cu galbenus de ou.
Se da tarta la copt cca.30 de minute.Primele 20 de minute la foc iute apoi la foc mic.Se scoate din tava si se taie dupa ce s-a racit bine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta frageda cu gem si struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort Trenulet

Tort Trenulet

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,

3 voturi    5 comentarii
3h
Prajituri
Prajitura cu mac, gem si nuca

Prajitura cu mac, gem si nuca

Punem drojdia sfaramata in putin lapte caldut cu o lingurita zahar sa dospeasca, la loc caldut. Separam

3 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • aluat tarta(forma de tarta cu dimensiunea de 20 cm)125 g unt, g zahar pudra vanilat,125 g faina,50 g amidon porumb,1 ou+un galbenus
  • Umpluturaun albus+un ou,2 linguri de smantana,2 linguri de zahar,2-3 linguri de gem de struguri,un ciorchin mare de struguri fara samburei(Kis-mis),un galbenus.

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura Boema Prajitura Boema

Pentru blat se mixează ouăle cu zahărul până obţinem o cremă fină, apoi se adaugă uleiul şi laptele. Făina cu praful

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura Noire Prajitura Noire

Punem la topit la microunde 75 g unt. Biscuiţii se zdrobesc şi se amestecă cu untul topit. Compoziţia rezultată o punem pe fundul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine si cirese