Tarte cu crema de vanilie si fructe de padure, fara zahar

Timp pregatire
40 minute
Tarte cu crema de vanilie si fructe de padure, fara zahar

Ingrediente

  • Pentru spuma de fructe
  • 500 g fructe de padure
  • 40 picaturi de indulcitor Green Sugar lichid
  • Crema de vanilie rapida
  • 1 plic de crema de vanilie
  • 2-3 linguri indulcitor Green Sugar Cooking
  • 250 ml lapte rece, de la frigider
  • sau Crema de vanilie, de casa (daca nu te grabesti)
  • 500 ml lapte rece,
  • 3 linguri Green Sugar Cooking
  • 4 galbenusuri,
  • 2 linguri faina,
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Pentru aluatul de tarte (suficient pentru 12 tarte mari sau 16 mici sau o forma mare de tarta)
  • 500 g faina
  • 250 g unt rece
  • 2 oua
  • 1 cana de lapte
  • sare

Mod de preparare

1) Pregateste aluatul de tarte, pe care il vei tine la frigider pana faci cremele.

2) Prepara spuma de fructe, pe care o vei lasa la racit apoi. Intr-o tigaie, pune amestecul de fructe. Adauga 40 de picaturi indulcitor Green Sugar lichid.

3) Da spuma de fructe de pe foc, lasa sa receasca si pune-o intr-un pahar, borcan sau castronel. Daca iti place desertul mai dulce sau sunt fructele mai acrisoare, poti gusta si ajusta spuma la gust, adaugand cu mai multe picaturi de Green Sugar lichid.

4) Ne apucam de crema de vanilie. Respecta instructiunile de pe plic daca folosesti crema gata preparata. Tine minte doar ca zaharul pudra recomandat este inlocuit foarte bine de catre Green Sugar Cooking, care se comporta perfect si se dizolva imediat sub actiunea mixerului, ajutand crema sa se omogenizeze in doar 3 minute (la viteza "Turbo"). Se da crema la rece.

Cum se face crema de vanilie de casa (dietetica): galbenusurile se bat cu un tel. Se toarna esenta de vanilie, indulcitorul Green Sugar Cooking si faina cernuta si se bat mai departe cu telul. Se dauaga laptele cald, treptat, amestecand incontinuu. Se obtine o crema similara ca si consistenta cu cea de mai sus (am mai folosit-o in tarte altadata, dar nu si de aceasta data.). Se da la rece.

4) Etapa coacerii aluatului. Scoate aluatul, pudreaza cu faina pe un blat sau pe o foaie de copt, daca vrei sa nu se lipeasca.

Daca ai forme de briose, rupe aluatul in bucati mici, rotunde, din care vei face foi groase de un centimetru, cu ajutorul unui sucitor. Pudreaza cu faina, dar scutura bine inainte de a le pune in forma. Modeleaza aluatul cu mana. Nu te ingrijora de forma finala, ai grija doar ca grosimea de 1 cm a baltului sa fie cat mai uniforma. Eu am mizat pe nota rustica.

Nu e nevoie sa ungi sau sa tapetezi forma (formele), daca este teflonata. Se da la cuptor cca 20 de minute, la foc mediu. Verifica sa fie rumenite, dar nu le lasa sa arda. Se obtine un aluat faramicios si crocant, ca de biscuiti. Se scot din forme si se lasa sa se raceasca (altfel crema se va topi si va curge din tarte).

Se umplu formele de briose. Cu crema de vanilie si spuma de fructe, dupa plac.

Pentru ornare, merge si menta, dar si lamaia rasa.

Reteta pregatita de Alina, @www.hobbybucatar.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta