Se prepara un sos alb mai gros din faina, unt si lapte..Faina si untul se infierbinta intr-o cratita de1 l , la foc mic, numai un minut, amestecind mereu si avind grija ca faina sa nu se coloreze deloc;apoi se stinge cu laptele fierbinte, adaugat in 2-3 rinduri, amestecind de fiecare data, pina cind se desfac toate cocoloasele formate, ca sa rezulte un sos omogen.Se sareaza si, facultativ, seacreste putin cu zeama sau sare de lamiie, numai dupa ce s-a luat cratita de pe foc.Se aromeazacu patrunjel sau marar taiat marunt.Ciupercile taiate marunt si bine spalate se trec prin masina de tocat.Ceapa taiata marunt se caleste un minut in untdelemn, apoi se adauga ciupercile, foaia de dafin, zeama de lamiie, piper, o lingurita rasa de sare.Se lasa la foc mic acoperite sa fiarba cca 30minute, ca sa scada toata apa ce o lasa si sa se moaie.Cind este gata , se adauga si smintina.Se ung tartinele cu un strat de 3-4 mm.Deasupra se rade branza.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii