autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Terci din fulgi de ovaz

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2011

Ingrediente
Pentru 4 portii:, - Lapte 400 ml, - 2 mere, - 150 g fulgi de ovaz (eu am folosit un terci din 5 componente: fulgi de ovaz, de grau, orz, mei si orez), - 400 ml suc de mere, - 50 g zahar, - 0,5 lingurita de scortisoara, - 70 ml frisca lichida, grasimea 10%

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Fulgii se pun in vas si se toarna peste ei sucul de mere si laptele, apoi adaugati zaharul. Puneti la fiert amestecind din cind in cind pana incepe sa fiarba, dupa care fierbeti la foc mic timp de 5 minute. Luati de pe foc si tineti vasul acoperit cu capacul inca 5 minute.
2. Intre timp spalati merele, curatati coaja si taiati feliute subtiri. Adaugati-le in terciul fierbinte, adaugati scortisoara si frisca lichida. Amestecati bine totul si serviti cu placere.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Terci din fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

Pepenele l-am curatat de coaja si l-am taiat in cubulete destul de mici. Piersicile le-am spalat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Briose cu ciocolata

Briose cu ciocolata

Ingredientele date sunt pentru 12 portii.Intr-un vas amestecam faina, drojdia, bucatelele de ciocalata

9 voturi    3 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

    simplu, usor si tare gustos!!!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • - Lapte 400 ml
  • - 2 mere
  • - 150 g fulgi de ovaz (eu am folosit un terci din 5 componente: fulgi de ovaz
  • de grau
  • orz
  • mei si orez)
  • - 400 ml suc de mere
  • - 50 g zahar
  • - 0,5 lingurita de scortisoara
  • - 70 ml frisca lichida
  • grasimea 10%

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

simplu, usor si tare gustos!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine