autor:

KatrinC

» » Dulciuri diverse

Terci din fulgi de ovaz

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 martie 2011

Ingrediente
Pentru 4 portii:, - Lapte 400 ml, - 2 mere, - 150 g fulgi de ovaz (eu am folosit un terci din 5 componente: fulgi de ovaz, de grau, orz, mei si orez), - 400 ml suc de mere, - 50 g zahar, - 0,5 lingurita de scortisoara, - 70 ml frisca lichida, grasimea 10%

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

2 voturi

Mod de preparare

1. Fulgii se pun in vas si se toarna peste ei sucul de mere si laptele, apoi adaugati zaharul. Puneti la fiert amestecind din cind in cind pana incepe sa fiarba, dupa care fierbeti la foc mic timp de 5 minute. Luati de pe foc si tineti vasul acoperit cu capacul inca 5 minute.
2. Intre timp spalati merele, curatati coaja si taiati feliute subtiri. Adaugati-le in terciul fierbinte, adaugati scortisoara si frisca lichida. Amestecati bine totul si serviti cu placere.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Terci din fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eco-dulciuri sau inspiraţie cu spumă de pe must

Eco-dulciuri sau inspiraţie cu spumă de pe must

Povestea e cam aşa: fiul meu venea acasă şi a poftit must. Am găsit în piaţă struguri negri

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crumble cu prune si mango

Crumble cu prune si mango

Preancalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt vasul in care pregatim desertul. Punem fructele feliate

9 voturi    6 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 24 martie 2011

    simplu, usor si tare gustos!!!

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • - Lapte 400 ml
  • - 2 mere
  • - 150 g fulgi de ovaz (eu am folosit un terci din 5 componente: fulgi de ovaz
  • de grau
  • orz
  • mei si orez)
  • - 400 ml suc de mere
  • - 50 g zahar
  • - 0,5 lingurita de scortisoara
  • - 70 ml frisca lichida
  • grasimea 10%

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

3 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Adriana K.D.

Adriana K.D. (Chef de cuisine)

simplu, usor si tare gustos!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Prăjitură sănătoasă cu fructe şi brânză de vaci