autor:

Gatiticuspor

» » Prajituri

Tiramisu

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 25 iunie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 25 iunie 2012

Ingrediente
- 200g piscoturi, - 250g mascarpone, - 4 galbenusuri de ou, - 300ml apa calduta cu 2 lingurite cafea instant, - 300ml frisca lichida, - 1 plic intaritor de frisca, - 1 plic zahar vanilat, - o lingurita esenta vanilie, - 5 linguti zahar pudra, - 2 linguri Marsala, eu am folosit brandy frantuzesc, - cacao pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput preparati cafeaua amara si lasati-o la racit, apoi amestecati galbenusurile de ou cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie omogena. Puneti galbenusurile pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa, cand luati de pe foc adaugati esenta de vanilie. Lasati la racit, amestecand din cand in cand sa nu se intareasca la suprafata.

Mixati frisca la viteza mica. Intr-un alt bol omogenizati branza mascarpone cu zaharul vanilat apoi adaugati frisca mixand in continuare. La final turnati galbenusurile amestecand usor cu o lingura de lemn. Dati la frigider pentru 15-20 de minute.

Cand crema s-a inchegat, imbracati o forma de cozonac in folie alimentara (puteti folosi si un vas dreptunghiular de yena, eu am folosit forma de paine pentru a putea face mai multe straturi) scufundati o singura data piscoturile in cafeaua amestecata cu vinul Marsala si asezati-le in forma. Peste piscoturi intindeti un strat de crema, continuati asa pana terminati crema avand grija ca ultimul strat sa fie de piscoturi, intocmai ca la Tiramisu rețeta originală.

Acoperiti prajitura cu folia alimentara si dati la frigider peste noapte. Cand este gata rasturnati-o pe un platou, pudrati cu cacao si taiati in felii de marime potrivita.

POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Tiramisu - asa cum il pregatesc eu

Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul folosind mixerul - uniti mascarpone si amestecati

2 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Tiramisu

Tiramisu

Batem frisca cu zaharul pudra si o dam la rece. Cele 2 galbenusuri le frecam cu zaharul pana devin

17 voturi    3 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

40 min

15 voturi

Ingrediente

  • - 200g piscoturi
  • - 250g mascarpone
  • - 4 galbenusuri de ou
  • - 300ml apa calduta cu 2 lingurite cafea instant
  • - 300ml frisca lichida
  • - 1 plic intaritor de frisca
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - o lingurita esenta vanilie
  • - 5 linguti zahar pudra
  • - 2 linguri Marsala
  • eu am folosit brandy frantuzesc
  • - cacao pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

7 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

De-a dreptul apetisant!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere