Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tiramisu

Ingrediente

  • - 200g piscoturi
  • - 250g mascarpone
  • - 4 galbenusuri de ou
  • - 300ml apa calduta cu 2 lingurite cafea instant
  • - 300ml frisca lichida
  • - 1 plic intaritor de frisca
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - o lingurita esenta vanilie
  • - 5 linguti zahar pudra
  • - 2 linguri Marsala, eu am folosit brandy frantuzesc
  • - cacao pentru decor

Mod de preparare

Pentru inceput preparati cafeaua amara si lasati-o la racit, apoi amestecati galbenusurile de ou cu zaharul pudra pana obtineti o compozitie omogena. Puneti galbenusurile pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa, cand luati de pe foc adaugati esenta de vanilie. Lasati la racit, amestecand din cand in cand sa nu se intareasca la suprafata.

Mixati frisca la viteza mica. Intr-un alt bol omogenizati branza mascarpone cu zaharul vanilat apoi adaugati frisca mixand in continuare. La final turnati galbenusurile amestecand usor cu o lingura de lemn. Dati la frigider pentru 15-20 de minute.

Cand crema s-a inchegat, imbracati o forma de cozonac in folie alimentara (puteti folosi si un vas dreptunghiular de yena, eu am folosit forma de paine pentru a putea face mai multe straturi) scufundati o singura data piscoturile in cafeaua amestecata cu vinul Marsala si asezati-le in forma. Peste piscoturi intindeti un strat de crema, continuati asa pana terminati crema avand grija ca ultimul strat sa fie de piscoturi, intocmai ca la Tiramisu rețeta originală.

Acoperiti prajitura cu folia alimentara si dati la frigider peste noapte. Cand este gata rasturnati-o pe un platou, pudrati cu cacao si taiati in felii de marime potrivita.

POFTA BUNA!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise