autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2015

Ingrediente
400 g piscoturi, 400 g crema mascarpone, 300 g frisca lichida (eu am folosit Meggle “crème patisserie”), 2 galbenusuri, 1 lingurita de ness, 2-3 linguri de zahar, 400 ml cafea neindulcita (nu calda, ci racita), Coaja rasa de portocala, Cacao pudra pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara cafeaua si se lasa la racit.

Se bate frisca lichida cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.
Intr-un vas, se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga frisca, crema mascarpone, 2-3 linguri de zahar, o lingurita de ness si putina coaja rasa de portocala si se amesteca bine.

Intr-o cratita rotunda se pune folie alimentara. Folia ne va ajuta sa scoatem la final prajitura din vas.
Se inmoaie piscoturile in cafea pe masura ce umplem vasul. Insa nu le lasati mai mult de o secunda in cafea, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se farama.
Se asaza piscoturile in picioare pe margine, iar pe fundul vasului se asaza alt rand de piscoturi (se taie in bucati mai mici daca este nevoie), apoi se vine cu crema, apoi alt rand de piscoturi si tot asa pana se acopera.

Se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu coaja rasa de portocala.
Se lasa la frigider o ora si apoi se poate servi.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu cu piersici

Tiramisu cu piersici

Ouala se separa. Se bat albusurile de ou spuma. Galbenusurile de ou se freaca bine cu 100 gm de

14 voturi    12 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu cu fructe

Tiramisu cu fructe

Simplu, usor de facut si foarte, foarte bun ! Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga

7 voturi    5 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Steluta , 06 noiembrie 2017

    Foarte buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 400 g crema mascarpone
  • 300 g frisca lichida (eu am folosit Meggle “crème patisserie”)
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita de ness
  • 2-3 linguri de zahar
  • 400 ml cafea neindulcita (nu calda
  • ci racita)
  • Coaja rasa de portocala
  • Cacao pudra pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Steluta

Foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Crema de ciocolata pentru tarta