autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2015

Ingrediente
400 g piscoturi, 400 g crema mascarpone, 300 g frisca lichida (eu am folosit Meggle “crème patisserie”), 2 galbenusuri, 1 lingurita de ness, 2-3 linguri de zahar, 400 ml cafea neindulcita (nu calda, ci racita), Coaja rasa de portocala, Cacao pudra pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara cafeaua si se lasa la racit.

Se bate frisca lichida cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.
Intr-un vas, se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga frisca, crema mascarpone, 2-3 linguri de zahar, o lingurita de ness si putina coaja rasa de portocala si se amesteca bine.

Intr-o cratita rotunda se pune folie alimentara. Folia ne va ajuta sa scoatem la final prajitura din vas.
Se inmoaie piscoturile in cafea pe masura ce umplem vasul. Insa nu le lasati mai mult de o secunda in cafea, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se farama.
Se asaza piscoturile in picioare pe margine, iar pe fundul vasului se asaza alt rand de piscoturi (se taie in bucati mai mici daca este nevoie), apoi se vine cu crema, apoi alt rand de piscoturi si tot asa pana se acopera.

Se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu coaja rasa de portocala.
Se lasa la frigider o ora si apoi se poate servi.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Se amesteca cu mixerul galbenusurile in care adaugam treptat zaharul,pana se fac spuma.Pe urma mascarpone

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri
Tiramisu cu arahide caramelizate

Tiramisu cu arahide caramelizate

Atunci când nu prea ai chef să-ți petreci timpul făcând prăjituri cu dichis dar totuși

3 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Steluta , 06 noiembrie 2017

    Foarte buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 400 g crema mascarpone
  • 300 g frisca lichida (eu am folosit Meggle “crème patisserie”)
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita de ness
  • 2-3 linguri de zahar
  • 400 ml cafea neindulcita (nu calda
  • ci racita)
  • Coaja rasa de portocala
  • Cacao pudra pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Steluta

Foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Raspberry & hazelnut meringue nests