Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu

Ingrediente

  • 400 g piscoturi;
  • 400 g crema mascarpone;
  • 300 g frisca lichida (eu am folosit Meggle “crème patisserie”);
  • 2 galbenusuri;
  • 1 lingurita de ness;
  • 2-3 linguri de zahar;
  • 400 ml cafea neindulcita (nu calda, ci racita);
  • Coaja rasa de portocala;
  • Cacao pudra pentru ornat.

Mod de preparare

Ați făcut vreodată Tiramisu rețeta originală? Cu rețeta asta aproape ca nu se simte diferența ;)

Se prepara cafeaua si se lasa la racit.

Se bate frisca lichida cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.

Intr-un vas, se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga frisca, crema mascarpone, 2-3 linguri de zahar, o lingurita de ness si putina coaja rasa de portocala si se amesteca bine.

Intr-o cratita rotunda se pune folie alimentara. Folia ne va ajuta sa scoatem la final prajitura din vas.

Se inmoaie piscoturile in cafea pe masura ce umplem vasul. Insa nu le lasati mai mult de o secunda in cafea, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se farama.

Se asaza piscoturile in picioare pe margine, iar pe fundul vasului se asaza alt rand de piscoturi (se taie in bucati mai mici daca este nevoie), apoi se vine cu crema, apoi alt rand de piscoturi si tot asa pana se acopera.

Se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu coaja rasa de portocala.

Se lasa la frigider o ora si apoi se poate servi.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure