autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2015

Ingrediente
400 g piscoturi, 400 g crema mascarpone, 300 g frisca lichida (eu am folosit Meggle “crème patisserie”), 2 galbenusuri, 1 lingurita de ness, 2-3 linguri de zahar, 400 ml cafea neindulcita (nu calda, ci racita), Coaja rasa de portocala, Cacao pudra pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara cafeaua si se lasa la racit.

Se bate frisca lichida cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.
Intr-un vas, se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga frisca, crema mascarpone, 2-3 linguri de zahar, o lingurita de ness si putina coaja rasa de portocala si se amesteca bine.

Intr-o cratita rotunda se pune folie alimentara. Folia ne va ajuta sa scoatem la final prajitura din vas.
Se inmoaie piscoturile in cafea pe masura ce umplem vasul. Insa nu le lasati mai mult de o secunda in cafea, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se farama.
Se asaza piscoturile in picioare pe margine, iar pe fundul vasului se asaza alt rand de piscoturi (se taie in bucati mai mici daca este nevoie), apoi se vine cu crema, apoi alt rand de piscoturi si tot asa pana se acopera.

Se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu coaja rasa de portocala.
Se lasa la frigider o ora si apoi se poate servi.

Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu (varianta fara oua)

Tiramisu (varianta fara oua)

Pentru perioada Sarbatorilor, va propun prajitura Tiramisu, in varianta fara oua, usoara si gustoasa,

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Craciun
Tort Tiramisu cu afine

Tort Tiramisu cu afine

Mod de preparare: 500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugam o lingura de zahar si

13 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 400 g crema mascarpone
  • 300 g frisca lichida (eu am folosit Meggle “crème patisserie”)
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita de ness
  • 2-3 linguri de zahar
  • 400 ml cafea neindulcita (nu calda
  • ci racita)
  • Coaja rasa de portocala
  • Cacao pudra pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cornulete simple cu Philadelphia