Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu

Ingrediente

  • 400 g piscoturi;
  • 400 g crema mascarpone;
  • 300 g frisca lichida (eu am folosit Meggle “crème patisserie”);
  • 2 galbenusuri;
  • 1 lingurita de ness;
  • 2-3 linguri de zahar;
  • 400 ml cafea neindulcita (nu calda, ci racita);
  • Coaja rasa de portocala;
  • Cacao pudra pentru ornat.

Mod de preparare

Ați făcut vreodată Tiramisu rețeta originală? Cu rețeta asta aproape ca nu se simte diferența ;)

Se prepara cafeaua si se lasa la racit.

Se bate frisca lichida cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.

Intr-un vas, se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga frisca, crema mascarpone, 2-3 linguri de zahar, o lingurita de ness si putina coaja rasa de portocala si se amesteca bine.

Intr-o cratita rotunda se pune folie alimentara. Folia ne va ajuta sa scoatem la final prajitura din vas.

Se inmoaie piscoturile in cafea pe masura ce umplem vasul. Insa nu le lasati mai mult de o secunda in cafea, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se farama.

Se asaza piscoturile in picioare pe margine, iar pe fundul vasului se asaza alt rand de piscoturi (se taie in bucati mai mici daca este nevoie), apoi se vine cu crema, apoi alt rand de piscoturi si tot asa pana se acopera.

Se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu coaja rasa de portocala.

Se lasa la frigider o ora si apoi se poate servi.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise