autor:

Anca E. Voicu

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2015

Ingrediente
400 g piscoturi, 400 g crema mascarpone, 300 g frisca lichida (eu am folosit Meggle &ldquocrème patisserie&rdquo), 2 galbenusuri, 1 lingurita de ness, 2-3 linguri de zahar, 400 ml cafea neindulcita (nu calda, ci racita), Coaja rasa de portocala, Cacao pudra pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Ați făcut vreodată Tiramisu rețeta originală? Cu rețeta asta aproape ca nu se simte diferența ;)



Se prepara cafeaua si se lasa la racit.



Se bate frisca lichida cu mixerul pana devine cremoasa si consistenta.

Intr-un vas, se amesteca bine galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga frisca, crema mascarpone, 2-3 linguri de zahar, o lingurita de ness si putina coaja rasa de portocala si se amesteca bine.



Intr-o cratita rotunda se pune folie alimentara. Folia ne va ajuta sa scoatem la final prajitura din vas.

Se inmoaie piscoturile in cafea pe masura ce umplem vasul. Insa nu le lasati mai mult de o secunda in cafea, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se farama.

Se asaza piscoturile in picioare pe margine, iar pe fundul vasului se asaza alt rand de piscoturi (se taie in bucati mai mici daca este nevoie), apoi se vine cu crema, apoi alt rand de piscoturi si tot asa pana se acopera.



Se pudreaza cu cacao si se decoreaza cu coaja rasa de portocala.

Se lasa la frigider o ora si apoi se poate servi.



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu de portocalã

Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Tiramisu ieftin, cu budinca

Tiramisu ieftin, cu budinca

Se prepara budinca de vanilie si cea de ciocolata in vase separate dupa instructiunile de pe plic

13 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Steluta , 06 noiembrie 2017

    Foarte buna.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 400 g piscoturi
  • 400 g crema mascarpone
  • 300 g frisca lichida (eu am folosit Meggle &ldquocrème patisserie&rdquo)
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita de ness
  • 2-3 linguri de zahar
  • 400 ml cafea neindulcita (nu calda
  • ci racita)
  • Coaja rasa de portocala
  • Cacao pudra pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

9 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Steluta

Foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat