autor:

gicuta

» » Dulciuri diverse

Tiramisu

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 mai 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 mai 2015

Ingrediente
2 cutii branza mascarpone a cate 250 g fiecare, , 400 ml frisca lichida, , 30 buc piscoturi, , 3 galbenusuri, , 150 g zahar pudra, , 2 lingurite esenta de rom, , 2 pliculete cu zahar vanilat, , 2-3 linguri cacao, , 300 ml cafea, , 2 cutiute lapte pentru cafea (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

La fel de simplu ca la Tiramisu rețeta originală:



Mai intai, am batut frisca lichida cu zaharul vanilat si am dat-o la frigider. Intr-un castron, am pus galbenusurile si am adaugat treptat zaharul pudra, mixand pana acestea au devenit ca o crema.



Am adaugat cate o lingura de mascarpone si am mixat la viteza mica, apoi am adaugat frisca .Intr-o tava am pus un rand de piscoturi inmuiate rapid in cafeaua cu lapte si aromatizata cu esenta de rom. Am adaugat jumatate din crema peste ele, apoi inca un rand de piscoturi, ultimul strat fiind de crema.



Peste crema am pus cacao. Eu am oprit 3 linguri din crema, am pus-o intr-un pos si am ornat cu ea peste cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

1. Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile cu zaharul (120) si zaharul vanilat pana se deschid

9 voturi    3 comentarii
45 min
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Minunat tort, minunata rețetă..trebuie sa recunosc ca iubesc acest desert in orice mod l-as face...:)

7 voturi    5 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • carmencita

    carmencita (Chef de cuisine):

    buna ziua draga mea...... felicitari pt reteta, am testat-o azi si a iesit exact ca in poza ta. multumesc pt ca ai fost fff explicita si ai dat toate ingredientele .... nu ca altele care nu zic tot si la urma trebuie sa arunci tot pt ca nu iese.Merita incercata

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Alexandra , 27 decembrie 2015

    Reteta e foarte buna. Eu fac tiramisu fara frisca. Bat galbenusurile cu zahar pana se fac albe, apoi in crema adaug mascarpone. Reteta asta e mai simpla si mai putin costisitaore dar foarte buna.

  • Fara foto

    Mirela Cristina Radu , 10 iunie 2015

    Reteta aceasta iese foarte bine . Este foarte fina. Eu pun 2 portii de mascarpone ,nu ramane moale

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • 2 cutii branza mascarpone a cate 250 g fiecare
  • 400 ml frisca lichida
  • 30 buc piscoturi
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 2-3 linguri cacao
  • 300 ml cafea
  • 2 cutiute lapte pentru cafea (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

15 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Fara foto

Alexandra

Reteta e foarte buna. Eu fac tiramisu fara frisca. Bat galbenusurile cu zahar pana se fac albe, apoi in crema adaug mascarpone. Reteta asta e mai simpla si mai putin costisitaore dar foarte buna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Spumă de strugurei