autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tiramisu de vara

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Ingrediente
375 ml frisca lichida, 250 gr mascarpone, 36-40 piscoturi, 3 linguri zahar pudra, 75 gr ciocolata cu lapte, 250-300 ml cafea la ibric

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

18 voturi

Mod de preparare

Ciocolata o topiti pe baie de aburi.

Frisca lichida se bate pana isi mentine forma.

Mascarpone l-am frecat bine cu zaharul pudra si apoi l-am amestecat cu frisca batuta tare. Am impartit compozitia in doua parti adaugand in una din ele ciocolata topita.

Intr-o tava rotunda cu inel, am pus un star de piscoturi inmuiate putin in cafea.Apoi am pus pe laturi cite o jumatate de piscot, fara sa fie inmuaite in cafea, doar asa cum sunt ele, direct din pachet. Am pus apoi un strat de crema alba, apoi iaras un stat de piscoturi inmuiate in cafea si la urma stratul de crema cu ciocolata. Am dat totul la frigider pentru citeva ore, cam asa cit va lasa inima :P.

I-am adaugat niste zmeura deasupra, rece-rece, dulce-acrisoara, direct asa peste crema de ciocolata. O nebunie de arome, gusturi si numai bun pentru zilele insorite, caniculare chiar. Asa ca m-am mai destins putin cu acest mic tiramisu facut si montat asa...ad-hoc.

O vara frumoasa sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Ciocolata pana la moarte

Ciocolata pana la moarte

Blatul Genoise: Incalzeste cuptorul la 180 grade. Unge cu unt o forma rotunda de 25 x 8 cm, pune

8 voturi    5 comentarii
4h
Torturi
Tort de ciocolata si cappucino

Tort de ciocolata si cappucino

Ingredientele pentru tort ar fi bine sa fie pregatite cu aproximativ doua ore inainte de a ne apuca

27 voturi    9 comentarii
40 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petcu Doina , 07 august 2014

    Cred ca este delicios !!!!Eu am facut fara ciocolata!!!O sa incerc si eu cu ciocolata!!!!!!

  • Fara foto

    Neli Gheorghe , 23 mai 2013

    Delicios!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Arata excelent, felicitari!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

      Un deliciu!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

      Arata super bine!!!...Yummy!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Ce bine arata, ce arome!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Ce buna trebuie sa fie, un deliciu cu zmeura!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      N-am facut,niciodata Tiramisu cu ciocolata,dar e o idee minunata.Merita incercat.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      O delicatesa!***** La fav

    • leti

      leti (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      am facut si eu tiramisu si mi a placut foarte mult

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Pentru cine nu a mai facut tiramisu: cafeaua trebuie sa fie racorita, iar inmuierea piscoturilor se face foarte-foarte rapid, pe o parte si pe alta. Nu le lasati sa stea in cafea!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      O bunatate ,asa cum stii sa faci tu ...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      O nebunie !.

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Albinutzo,tiramisu ne place mult!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

18 voturi

Ingrediente

  • 375 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • 36-40 piscoturi
  • 3 linguri zahar pudra
  • 75 gr ciocolata cu lapte
  • 250-300 ml cafea la ibric

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

Arata excelent, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura economica