autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tiramisu de vara

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Ingrediente
375 ml frisca lichida, 250 gr mascarpone, 36-40 piscoturi, 3 linguri zahar pudra, 75 gr ciocolata cu lapte, 250-300 ml cafea la ibric

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

18 voturi

Mod de preparare

Ciocolata o topiti pe baie de aburi.



Frisca lichida se bate pana isi mentine forma.



Mascarpone l-am frecat bine cu zaharul pudra si apoi l-am amestecat cu frisca batuta tare. Am impartit compozitia in doua parti adaugand in una din ele ciocolata topita.



Intr-o tava rotunda cu inel, am pus un star de piscoturi inmuiate putin in cafea.Apoi am pus pe laturi cite o jumatate de piscot, fara sa fie inmuaite in cafea, doar asa cum sunt ele, direct din pachet. Am pus apoi un strat de crema alba, apoi iaras un stat de piscoturi inmuiate in cafea si la urma stratul de crema cu ciocolata. Am dat totul la frigider pentru citeva ore, cam asa cit va lasa inima :P.



I-am adaugat niste zmeura deasupra, rece-rece, dulce-acrisoara, direct asa peste crema de ciocolata. O nebunie de arome, gusturi si numai bun pentru zilele insorite, caniculare chiar, aproape ca Tiramisu rețeta originală o pot da uitarii. Asa ca m-am mai destins putin cu acest mic tiramisu facut si montat asa...ad-hoc.



O vara frumoasa sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de iarna

Tort de iarna

- se bate frisca, se adauga zaharul pudra, intaritorul de frisca, se amesteca si se da la rece;

14 voturi    17 comentarii
4h
Torturi
Tort camasa

Tort camasa

Mod de preparare blat: Eu am impartit ingredientele pentru blat in doua parti egale si am copt

7 voturi    10 comentarii
12h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Petcu Doina , 07 august 2014

    Cred ca este delicios !!!!Eu am facut fara ciocolata!!!O sa incerc si eu cu ciocolata!!!!!!

  • Fara foto

    Neli Gheorghe , 23 mai 2013

    Delicios!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Arata excelent, felicitari!

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

      Un deliciu!

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

      Arata super bine!!!...Yummy!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Ce bine arata, ce arome!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Ce buna trebuie sa fie, un deliciu cu zmeura!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      N-am facut,niciodata Tiramisu cu ciocolata,dar e o idee minunata.Merita incercat.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      O delicatesa!***** La fav

    • leti

      leti (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      am facut si eu tiramisu si mi a placut foarte mult

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Pentru cine nu a mai facut tiramisu: cafeaua trebuie sa fie racorita, iar inmuierea piscoturilor se face foarte-foarte rapid, pe o parte si pe alta. Nu le lasati sa stea in cafea!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      O bunatate ,asa cum stii sa faci tu ...

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      O nebunie !.

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Albinutzo,tiramisu ne place mult!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

18 voturi

Ingrediente

  • 375 ml frisca lichida
  • 250 gr mascarpone
  • 36-40 piscoturi
  • 3 linguri zahar pudra
  • 75 gr ciocolata cu lapte
  • 250-300 ml cafea la ibric

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

Arata excelent, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort Kiev