Puiul se curata, se spala si se taie in sferturi( eu am folosit 2 piepturi de pui pe care le-am taiat in jumatati).
Intr-o cratita de fiert sub presiune se incinge margarina de palmier, se adauga ceapa si usturouil taiate marunt,bucatile de pui si condimentele si se lasa cateva minute sa se rumeneasca bine puiul pe ambele parti.
Se adauga apa cat sa acopere puiul,sare,pasta de rosii si cubul de Maggi.
Se inchide cratita de fiert sub presiune si din momentul in care incepe sa fiarbe se lasa 30 de minute.
Pastele “tli tli” se stropesc cu putin ulei de masline si se pun la fiert pe aburi( sau in “steamer” )cca 15 minute, apoi se transfera in cratita de fiert orez; se adauga 1 lingurita de sare,putin ulei de masline si apa : la o cana de paste se adauga o cana si ¼ apa.
Se lasa sa se fiarba pastele.
Se fierb ouale, se decojesc si se taie in jumatati.
Puiul se unge cu ketchup si putin ulei de masline, se sareaza , se pipereaza si se da la cuptor sa se rumeneasca bine; pentru un plus de aroma se pot adauga 2-3 crengute de rozmarin.
Intr-un vas mai adanc se pun pastele fierte si adauga treptat supa de pui ca sa fie absorbita bine;se pune deasupra pastelor puiul rumenit si ouale; se decoreaza dupa gust.
Se servesc cu salata mixta si muraturi ;si mai putin obisnuit pentru europeni, cu lipie arabeasca.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii