autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

“Tli Tli” cu pui-“ Tli Tli B’djedj”-reteta algeriana

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 12 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 12 iulie 2012

Ingrediente
“Tli tli” sau “langues d’oiseaux” sau”orzo” sunt niste paste preparate din faina de gris in forma bobului de orez .Sunt foarte populare in tarile mediteraneene,tarile Orientului Mijlociu si chiar in sudul Germaniei la prepararea diferitelor supe,pilafuri ,ardei umpluti,dovlecei umpluti sau chiar fierte simplu ca garnitura langa diferite mancaruri si sosuri.In unele regiuni sunt colorate si aromate cu diferite vegetale cum ar fi spanac,sfecla rosie,morcoviexista companii care produc paste orzo curcubeu, pentru a oferii mancarurilor un aspect mai decorativ., “Ras el hanout”( capul magazinului sau cel mai fin condiment al magazinului) este un amestec de condimente specific Marocului .Fiecare magazin are reteta sa “secreta”, astfel existand o mare varietate de combinatii in compozitia “ras el hanout”., Principalele condimente din compozitia “ras el hanout” sunt:cardamom,cuisoare,scortisoara,ardei iuti,coriandru,chimin,nucsoara,curcumaunele retete includ si condimente mai putin cunoscute in Europa, cum ar fi:chufa,semintele paradisului,muguri de trandafir,piperul calugarului,radacina de iris,fructe de padure,piper Cubeba,etc., Este un condiment folosit la diferite mancaruri de carne si pilafuri., Avem nevoie de:, -1 pui intreg ( eu am pus 2 piepturi), -500 g paste”tli tli”, -1 conserva de naut, -2 linguri de margarina de palmier(“samneh” sau “ghee”), - 1/4 lingurita de piper proaspat macinat, -1/2 lingurita scortisoara macinata, -1 lingurita condiment “ras el hanout”, -1 lingura pasta de rosii, - 2 cepe de marime medie, -2 catei de usturoi, -sare dupa gust, -4 oua fierte tari, - 1 cub Maggi cu aroma de pui

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

8 voturi

Mod de preparare

Puiul se curata, se spala si se taie in sferturi( eu am folosit 2 piepturi de pui pe care le-am taiat in jumatati).
Intr-o cratita de fiert sub presiune se incinge margarina de palmier, se adauga ceapa si usturouil taiate marunt,bucatile de pui si condimentele si se lasa cateva minute sa se rumeneasca bine puiul pe ambele parti.
Se adauga apa cat sa acopere puiul,sare,pasta de rosii si cubul de Maggi.
Se inchide cratita de fiert sub presiune si din momentul in care incepe sa fiarbe se lasa 30 de minute.
Pastele “tli tli” se stropesc cu putin ulei de masline si se pun la fiert pe aburi( sau in “steamer” )cca 15 minute, apoi se transfera in cratita de fiert orez; se adauga 1 lingurita de sare,putin ulei de masline si apa : la o cana de paste se adauga o cana si ¼ apa.
Se lasa sa se fiarba pastele.
Se fierb ouale, se decojesc si se taie in jumatati.
Puiul se unge cu ketchup si putin ulei de masline, se sareaza , se pipereaza si se da la cuptor sa se rumeneasca bine; pentru un plus de aroma se pot adauga 2-3 crengute de rozmarin.
Intr-un vas mai adanc se pun pastele fierte si adauga treptat supa de pui ca sa fie absorbita bine;se pune deasupra pastelor puiul rumenit si ouale; se decoreaza dupa gust.
Se servesc cu salata mixta si muraturi ;si mai putin obisnuit pentru europeni, cu lipie arabeasca.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "“Tli Tli” cu pui-“ Tli Tli B’djedj”-reteta algeriana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
FICATEI CU MAMALIGUTA SI VARZA

FICATEI CU MAMALIGUTA SI VARZA

ficatei se spala ,se oparesc si se inabusa 15 minute in ulei cu putina apa.sarea se adauga la urma.apoi

4 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Soricei in paie

Soricei in paie

Spalam pieptul de curcan ,il stergem cu un servet si il taiem pe lungime in 2 feli. Intr-o tavita

16 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marcela Biru , 24 iunie 2013

    sunt atatea retete tentante ca aspect si ca inedit incat daca as incerca de toate pana la sfarsitul verii m-as face cat tancul:)oricum imi place foarte mult acest site pentru ca ne ofera foarte multe idei sa putem surprinde prietenii si familia cu gusturi noi, felicitari!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 august 2012

    Foarte frumos prezentata, delicioasa cu siguranta. Felicitari Mihaela!

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Draga Mihaela, cred ca este o mancarica tare gustoasa... Felicitari pentru prezentare!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Elena,Ade,Mira si Mihai va multumesc pentru aprecieri!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      O reteta excelenta! imi plac foarte mult combinatiile astea de codimente. Felicitari!*****

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

      Arata superb.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 14 iulie 2012

      Uimitoare mereu!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iulie 2012

      Mihaela, un preparat plin de savoare, frumos prezentat, felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

8 voturi

Ingrediente

  • “Tli tli” sau “langues d’oiseaux” sau”orzo” sunt niste paste preparate din faina de gris in forma bobului de orez .Sunt foarte populare in tarile mediteraneene,tarile Orientului Mijlociu si chiar in sudul Germaniei la prepararea diferitelor supe,pilafuri ,ardei umpluti,dovlecei umpluti sau chiar fierte simplu ca garnitura langa diferite mancaruri si sosuri.In unele regiuni sunt colorate si aromate cu diferite vegetale cum ar fi spanac,sfecla rosie,morcoviexista companii care produc paste orzo curcubeu
  • pentru a oferii mancarurilor un aspect mai decorativ.
  • “Ras el hanout”( capul magazinului sau cel mai fin condiment al magazinului) este un amestec de condimente specific Marocului .Fiecare magazin are reteta sa “secreta”
  • astfel existand o mare varietate de combinatii in compozitia “ras el hanout”.
  • Principalele condimente din compozitia “ras el hanout” sunt:cardamom,cuisoare,scortisoara,ardei iuti,coriandru,chimin,nucsoara,curcumaunele retete includ si condimente mai putin cunoscute in Europa
  • cum ar fi:chufa,semintele paradisului,muguri de trandafir,piperul calugarului,radacina de iris,fructe de padure,piper Cubeba,etc.
  • Este un condiment folosit la diferite mancaruri de carne si pilafuri.
  • Avem nevoie de:
  • -1 pui intreg ( eu am pus 2 piepturi)
  • -500 g paste”tli tli”
  • -1 conserva de naut
  • -2 linguri de margarina de palmier(“samneh” sau “ghee”)
  • - 1/4 lingurita de piper proaspat macinat
  • -1/2 lingurita scortisoara macinata
  • -1 lingurita condiment “ras el hanout”
  • -1 lingura pasta de rosii
  • - 2 cepe de marime medie
  • -2 catei de usturoi
  • -sare dupa gust
  • -4 oua fierte tari
  • - 1 cub Maggi cu aroma de pui

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos prezentata, delicioasa cu siguranta. Felicitari Mihaela!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Gratin de penne cu sos