autor:

Alice85

» » Mancaruri cu carne

Tocanita cu carnita de porc si cartofi inimosi

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 13 februarie 2010

Ingrediente
*200 de grame de carnita de porc*1 morcov*1/2 ardei rosu*1 ceapa*2 catei de usturoi*7-8 cartofi*rantas(2 linguri de faina se amesteca cu 4 linguri cu apa rece, un praf de sare si 2 linguri de bulion)*50 ml ulei de masline*patrunjel*2 foi de dafin.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

20 voturi

Mod de preparare

*Carnea se spala ,se taie in bucatele mici apoi se rumeneste in uleiul incins intr-o craticioara de 5 litri.*se scoate cind s-a rumenit si se pune deoparte*cepa si usturoiul taiati marunt se caleste in uleiul ramas de la carne* cind s-au calit de adauga morcovul curatat de coaja si taiat in rondele si ardeiul taiat marunt adaugam sare si mai invirtim din cind in cind*Inte timp curatam cartofii ai spalam ,ai taiem in rondele grosute de 1 centimetru si cu ajutorul unei forme de inimioara le facem formele de inimioare(cartofii ramasi se pot folosi la un pireu sau la altceva)*cind s-a facut prajeala adaugam inimioarele de cartofii ,foile de dafin , piper-(optional) si acoperim cu apa calda*lasam sa fiarba pina ce cartofii sunt moi*apoi adaugam rintasul si invirtim usor *mai lasam la foc 2-3 minute dupa care oprim focul si adaugam patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu carnita de porc si cartofi inimosi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Friptura de iepure la tigaie cu garnitura de legume la gratar sau cartofi la cuptor

Se taie bucati iepurele se pune in tigaie putin ulei, carnea apa cat sa fie pana la jumatea carnii

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ardei umpluti cu ceafa afumata

Ardei umpluti cu ceafa afumata

Se scot cotoarele ardeilor si se scutura bine de seminte. Se taie ceafa cubulete. Intr-o tigaie

12 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine):

    Este buna mancarica,si mai ales inimioarele,special de ziua indragostitilor!la fel o fac si eu,dar nu scot carnea,si la sfarsit pun sos bechamel sau smantana.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    eu , 06 aprilie 2010

    dar carnea nu se mai pune in sos ca nu am mai vazut nik de ea in reteta

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 14 februarie 2010

    Mersii pentru sfaturi .

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Gustos

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      In mod sigur este gustoasa tocanita ta,arata foarte bine,dar rantasul nu este sanatos draga mea...Poti folosi morcovi si cartofi fierti sau digesta praf pentru a ingrosa sosul sau un sos de rosii mai gros preparat in casa... Digesta este un produs vegetal natural din porumb si contine importante vitamine si minerale...stiu ca pe vremea bunicii nu se foloseau asemenea produse,dar noi am evouat si trebuie sa mancam sanatos... Pupici...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

20 voturi

Ingrediente

  • *200 de grame de carnita de porc*1 morcov*1/2 ardei rosu*1 ceapa*2 catei de usturoi*7-8 cartofi*rantas(2 linguri de faina se amesteca cu 4 linguri cu apa rece
  • un praf de sare si 2 linguri de bulion)*50 ml ulei de masline*patrunjel*2 foi de dafin.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

eu

dar carnea nu se mai pune in sos ca nu am mai vazut nik de ea in reteta

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pilaf cu carne de pui