autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu carne

Tocanita cu legume si chiftele

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2013

Ingrediente
Pentru chiftelute, 500 g carne de porc(eu am avut fleica), 3 fire ceapa verde, 2 fire usturoi verde, sare, piper mnacinat, 1 ou, 1 legatura marar verde, 1 legatura patrunjel verde, 2 felii de paine, ulei pentru prajit, faina, Pentru tocanita, 3 fire de ceapa verde, 1 fir usturoi verde, 1/4 telina, o mana mini-carote, 1 ardei gras, 3-4 felii bacon, 2 linguri pasta de tomate, 1 foaie de dafin, ulei, sare, piper macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

2 voturi

Mod de preparare

Curatam si apoi spalam legumele.Le taiem dupa placul fiecaruia..........eu am taiat ceapa si usturoiul marunt,telina si ardeiul gras cubulete.Taiem si baconul fasi potrivite.Intr-o cratita incapatoare in care incingem uleiul punem feliile de bacon si le tinem 1-2 minute pana se rumenesc putin avand grija sa le intoarcem pe o parte si pe alta.Scoatem feliile de bacon astfle rumenite, le asezam pe o farfurie si in acelasi ulei punem la calit mai intai ceapa si telina,apoi ardeiul gras,usturoiul si mini-carotele.Condimentam cu sare si piper si lasam pe foc pana cand legumele se inmoaie dupa care adaugam o cana cu apa ,foaia de dafin si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10 min..
Intre timp ne ocupam de chiftelute......dam carnea prin masina de tocat si odata cu ea ceapa,usturoiul si verdeata.La final dam prin masina de tocat si feliile de paine.Amestecam totul bine,condimentam dupa gust cu sare si piper ,adaugam oul,putina apa si amestecam iarasi."Confectionam" bilute ,le dam prin faina si apoi le prajim in ulei incins.Scoatem chiftelutele gata facute pe o farfurie si cand sunt gata toate le adaugam in cratita cu legume.Adaugam si pasta de tomate si daca mai este cazul apa (lichidul din cratita trebuie sa acopere chiftelutele.Condimentam dupa gust cu sare si piper si dam la cuptor pentru circa 15-20 min.
Servim calda ,asezonata cu ceva verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu legume si chiftele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2015

    Conik ,sunt convinsa !

  • Conik

    Conik (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2014

    Sunt foarte bune si fara bacon!

  • Ioan Bucheru , 04 septembrie 2014

    Info

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru chiftelute
  • 500 g carne de porc(eu am avut fleica)
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • sare
  • piper mnacinat
  • 1 ou
  • 1 legatura marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 felii de paine
  • ulei pentru prajit
  • faina
  • Pentru tocanita
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 fir usturoi verde
  • 1/4 telina
  • o mana mini-carote
  • 1 ardei gras
  • 3-4 felii bacon
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • ulei
  • sare
  • piper macinat

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

6 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

30 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

7 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

Conik ,sunt convinsa !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui invelit in foietaj cu sos de mustar