autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita cu soia boabe

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 octombrie 2015

Ingrediente
400g boabe de soia, 1ceapa mare, 1morcov, 1radacina de pastarnac, 1felie de telina radacina, 1cana sos de rosii, 1ardei gras, 1ardei iute, 400g ciuperci, 1frunza de dafin, 20ml ulei, sare, cimbru, 1leg.marar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Soia spalata se pune intr-un vas cu apa sa se imnoaie de seara;a doua zi se scurge apa si se pune intr-un vas cu apa calda sa fiarba;dupa 30min,se scurge,boabele se clatesc sub jet de apa rece apoi se pun din nou la fiert cu apa calda si frunza de dafin
Cat timp fierbe,intr-o tigaie cu ulei incins,se calesc ciupercile feliate,dupa ce a scazut apa din ele se adauga restul legumelor curatate,spalate si taiate cubulete mici;se lasa 10min cu capac,se adauga apoi sosul de rosii,1lingurita rasa cu sare,iar dupa ce a scazut se rastoarna peste fasolea fiarta;se lasa pe foc pana scade,se adauga la final putin cimbru,se potriveste de gust,mararul taiat marunt apoi se serveste.
Este o mancare aproape la fel cu fasolea obisnuita,doar ca soia are un gust putin mai deosebit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu soia boabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati  (Beringelas recheadas com cogumelos)

Vinete umplute cu ciuperci si garniturã de cartofii aromati (Beringelas recheadas com cogumelos)

Originale din India, vinetele sunt foarte apreciate in bucãtãriile orientale si mediteraneene,

11 voturi    9 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete pane

Vinete pane

Intr-un castron mai mare se amesteca faina, ouale, uleiul, piperul, cimbrul, drojdia, patrunjelul

3 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2016

    Alex,soia este asemanatoare cu fasolea pe care toata lumea o stim,se cultiva,se ingrijeste si se recolteaza exact ca si fasolea,doar ca boabele sunt mici,rotunde si portocalii cum se vede in poza iar la fiert cresc putin in volum si-si pierd culoarea.

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2016

    Alex,iti voi explica totul ca sa intelegi!

  • Fara foto

    Alex. , 06 ianuarie 2016

    Sa ne intelegem, totusi, tocanita este din fasole sau soia? Multumesc.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

9 voturi

Ingrediente

  • 400g boabe de soia
  • 1ceapa mare
  • 1morcov
  • 1radacina de pastarnac
  • 1felie de telina radacina
  • 1cana sos de rosii
  • 1ardei gras
  • 1ardei iute
  • 400g ciuperci
  • 1frunza de dafin
  • 20ml ulei
  • sare
  • cimbru
  • 1leg.marar

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

Alex,soia este asemanatoare cu fasolea pe care toata lumea o stim,se cultiva,se ingrijeste si se recolteaza exact ca si fasolea,doar ca boabele sunt mici,rotunde si portocalii cum se vede in poza iar la fiert cresc putin in volum si-si pierd culoarea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ardei umpluti cu carne de porc Ardei umpluti cu carne de porc

Orezul se curata daca e cazul si se spala in mai multe ape, se scurge si se adauga la tigaie cu 50 ml de ulei unde se caleste putin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Muschi de vita cu mazare si sos de portocale