Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete.
Ceapa o spalam si o tocam.
Morcovul il radem de coaja si il taiem rondele.
Rosiile le decojim , apoi le taiem cubulete.
Ardeiul il spalam, scoatem cotorul, semintele si il facem patratele.
Cartofii ii radem de coaja sub robinetul de apa, apoi ii taiem rondele.
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Adaugam puiul si il rumenim pe ambele parti, apoi punem partea alba de la ceapa.
Acoperim cu apa si cand incepe sa fiarba adaugam morcovul, ardeiul, rosiile.
Lasam sa fiarba circa 5 minute, apoi adaugam si partea verde de la ceapa.
Lasam sa mai dea cateva clocote, iar la final condimentam cu sare si piper.
Luam cratita de pe foc, adaugam patrunjelul verde tocat.
Aceasta tocanita o rasturnam intr-un vas de ceramica, in cazul meu in vasul Pyroflam am pus.
Deasupra asezam feliile de cartofi si presaram peste ei sare, boia de ardei si patrunjel uscat.
Dam vasul acoperit in cuptor si il aprindem.
Lasam vasul cam 1 ora la cuptor.
Cand este gata, scoatem vasul si lasam sa se racoreasca tocanita, apoi putem servi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii