autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2013

Ingrediente
1 piept de pui, 2 morcovi, 1 ardei galben, 2 cepe verzi, 3 rosii, patrunjel verde, 5-6 cartofi noi, 2 linguri ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjel uscat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete.
Ceapa o spalam si o tocam.
Morcovul il radem de coaja si il taiem rondele.
Rosiile le decojim , apoi le taiem cubulete.
Ardeiul il spalam, scoatem cotorul, semintele si il facem patratele.
Cartofii ii radem de coaja sub robinetul de apa, apoi ii taiem rondele.
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Adaugam puiul si il rumenim pe ambele parti, apoi punem partea alba de la ceapa.
Acoperim cu apa si cand incepe sa fiarba adaugam morcovul, ardeiul, rosiile.
Lasam sa fiarba circa 5 minute, apoi adaugam si partea verde de la ceapa.
Lasam sa mai dea cateva clocote, iar la final condimentam cu sare si piper.
Luam cratita de pe foc, adaugam patrunjelul verde tocat.
Aceasta tocanita o rasturnam intr-un vas de ceramica, in cazul meu in vasul Pyroflam am pus.
Deasupra asezam feliile de cartofi si presaram peste ei sare, boia de ardei si patrunjel uscat.
Dam vasul acoperit in cuptor si il aprindem.
Lasam vasul cam 1 ora la cuptor.
Cand este gata, scoatem vasul si lasam sa se racoreasca tocanita, apoi putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Raţă pe varză

Raţă pe varză

Raţa se curăţă de ţepi, alte resturi rămase de la ciupelit. Se scot pulpele întregi, aripile

9 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Mancare de castraveti acri, cu rasol alb de porc

Mancare de castraveti acri, cu rasol alb de porc

Mod de preparare. Desaram castraveti.Se vor taia in patru si ii vom pune intr-o craticioara cu apa

4 voturi    10 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2013

    Multumesc DIana!

  • Fara foto

    Diana , 07 iunie 2013

    Bv Rocs ... imi place ca postezi si aici ... Wk frumos si ... ms de reteta !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 ardei galben
  • 2 cepe verzi
  • 3 rosii
  • patrunjel verde
  • 5-6 cartofi noi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc DIana!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Orez la cuptor cu friptura de pui