autor:

» » Mancaruri cu carne

Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 iunie 2013

Ingrediente
1 piept de pui, 2 morcovi, 1 ardei galben, 2 cepe verzi, 3 rosii, patrunjel verde, 5-6 cartofi noi, 2 linguri ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, patrunjel uscat

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete.
Ceapa o spalam si o tocam.
Morcovul il radem de coaja si il taiem rondele.
Rosiile le decojim , apoi le taiem cubulete.
Ardeiul il spalam, scoatem cotorul, semintele si il facem patratele.
Cartofii ii radem de coaja sub robinetul de apa, apoi ii taiem rondele.
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Adaugam puiul si il rumenim pe ambele parti, apoi punem partea alba de la ceapa.
Acoperim cu apa si cand incepe sa fiarba adaugam morcovul, ardeiul, rosiile.
Lasam sa fiarba circa 5 minute, apoi adaugam si partea verde de la ceapa.
Lasam sa mai dea cateva clocote, iar la final condimentam cu sare si piper.
Luam cratita de pe foc, adaugam patrunjelul verde tocat.
Aceasta tocanita o rasturnam intr-un vas de ceramica, in cazul meu in vasul Pyroflam am pus.
Deasupra asezam feliile de cartofi si presaram peste ei sare, boia de ardei si patrunjel uscat.
Dam vasul acoperit in cuptor si il aprindem.
Lasam vasul cam 1 ora la cuptor.
Cand este gata, scoatem vasul si lasam sa se racoreasca tocanita, apoi putem servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu legume si invelis de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sandie (Chef de cuisine):

    Cu mici modificări este o mâncărica gustoasa. Am prăjit întâi carnea apoi am adăugat zarzavaturile și le-am distuit pana s-au înmuiat puțin. Roșiile le-am pus în blender și le-am adăugat împreună cu supa de pasare în loc de apa. În vasul pentru cuptor am pus întâi un strat de cartofi felii apoi tocanita iar deasupra încă un strat de felii de cartofi.

  • 2 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 07 iulie 2013

    Multumesc DIana!

  • Diana , 07 iunie 2013

    Bv Rocs ... imi place ca postezi si aici ... Wk frumos si ... ms de reteta !

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi
  • 1 ardei galben
  • 2 cepe verzi
  • 3 rosii
  • patrunjel verde
  • 5-6 cartofi noi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc DIana!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Snitel din piept de pui, copt