autor:

Maria Markov

» » Mancaruri cu carne

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2011

Ingrediente
5-600 gr carne de porc, 2 cepe mari, 2 rosii mari, 1 ardei iute, 1 kg cartofi, 5 lg pasta de tomate, condimente: cury, piper macinat,piper boabe, cimbrisor, condimente pentru cartofi natur, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia bucatele si se pune peste ceapa deja calita (inmuiata doar, nu prajita), se condimenteaza cu cury, piper boabe, cimbrisor si sare, se pune putina apa (vezi poza) si se lasa pe foc potrivit pana se patrunde. Spre final se adauga 2 linguri de pasta de rosii si se mai lasa pe foc 2 min.
Intre timp se toaca marunt si cealalta ceapa, rosiile si ardeiul iute (eu le-am tocat impreuna in robotul de bucatarie), se amesteca si se pun intr-o cratita pe foc, se adauga sare dupa gust, 3 linguri de pasta de tomate, piper boabe, o frunzulita de dafin, 2 linguri ulei si putina apa si se lasa pe foc, amestecand din cand in cand.
Cartofii se curata (eu am avut cartofi noi), si se pun intr-o cratita cu 2 linguri de ulei si apa cat sa-i acopere, se condimenteaza cu putina sare si un cub de condimente de cartofi si se lasa la fiert, acoperiti pana cand se patrund.
La final se pune intr-un bol tochitura, intr-alt bol sos de rosii, si pe o tava se scot cartofii care se stropesc cu putin din sosul in care au fiert si peste care se presara patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu cartofi

Tocanita de porc cu cartofi

O tocanita foarte gustoasa,consistenta si usor de gatit...o tocanita ca la mama acasa. Spalam

14 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Piept de curcan cu ciuperci si smantana

Piept de curcan cu ciuperci si smantana

Pieptul de curcan se taie feliute care se prajesc bine pe ambele parti intr-o tigaie in putin ulei.Dupa

10 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 06 iunie 2011

    Multumesc pentru aprecieri!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 iunie 2011

    Um meniu foarte gustos si frumos prezentat ! *****

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 5-600 gr carne de porc
  • 2 cepe mari
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei iute
  • 1 kg cartofi
  • 5 lg pasta de tomate
  • condimente: cury
  • piper macinat,piper boabe
  • cimbrisor
  • condimente pentru cartofi natur
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Mamaliga "Minune"

Mamaliga "Minune"

Intr-o oala se amesteca si se pun la fiert 1 cana(250ml) apa, cana (250ml) de lapte, smantana, cascavalul

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Maria Markov (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci Platou cu afumatura, cartofi, oua, mazare si ciuperci

Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru. Într-o tavă cu un strat subţire de ulei se aşază

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Taci si inghite Taci si inghite

Intr-un tuci se pune 1 l lapte dulce, 200 gr smantana dulce, sare si o lingura malai, se lasa sa dea clocot si se pune malai in ploaie,

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive
Pui cu body piercing de soric la cuptor