autor:

Maria Markov

» » Mancaruri cu carne

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2011

Ingrediente
5-600 gr carne de porc, 2 cepe mari, 2 rosii mari, 1 ardei iute, 1 kg cartofi, 5 lg pasta de tomate, condimente: cury, piper macinat,piper boabe, cimbrisor, condimente pentru cartofi natur, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia bucatele si se pune peste ceapa deja calita (inmuiata doar, nu prajita), se condimenteaza cu cury, piper boabe, cimbrisor si sare, se pune putina apa (vezi poza) si se lasa pe foc potrivit pana se patrunde. Spre final se adauga 2 linguri de pasta de rosii si se mai lasa pe foc 2 min.
Intre timp se toaca marunt si cealalta ceapa, rosiile si ardeiul iute (eu le-am tocat impreuna in robotul de bucatarie), se amesteca si se pun intr-o cratita pe foc, se adauga sare dupa gust, 3 linguri de pasta de tomate, piper boabe, o frunzulita de dafin, 2 linguri ulei si putina apa si se lasa pe foc, amestecand din cand in cand.
Cartofii se curata (eu am avut cartofi noi), si se pun intr-o cratita cu 2 linguri de ulei si apa cat sa-i acopere, se condimenteaza cu putina sare si un cub de condimente de cartofi si se lasa la fiert, acoperiti pana cand se patrund.
La final se pune intr-un bol tochitura, intr-alt bol sos de rosii, si pe o tava se scot cartofii care se stropesc cu putin din sosul in care au fiert si peste care se presara patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpite la cuptor cu masline

Pulpite la cuptor cu masline

Se curata cartofii,se spala si se taie in forma dorita. Pulpele de pui spalate si curatate de eventualele

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Beef Bourguignon

Beef Bourguignon

Incingem cuptorul la 200 grade C. Mai intai curatam ceapa si morcovii, taiem marunt ceapa, iar morcovii

6 voturi    2 comentarii
3h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 06 iunie 2011

    Multumesc pentru aprecieri!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 iunie 2011

    Um meniu foarte gustos si frumos prezentat ! *****

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 5-600 gr carne de porc
  • 2 cepe mari
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei iute
  • 1 kg cartofi
  • 5 lg pasta de tomate
  • condimente: cury
  • piper macinat,piper boabe
  • cimbrisor
  • condimente pentru cartofi natur
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Mamaliga "Minune"

Mamaliga "Minune"

Intr-o oala se amesteca si se pun la fiert 1 cana(250ml) apa, cana (250ml) de lapte, smantana, cascavalul

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Maria Markov (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Tocanita din pulpe cu ciuperci de toamna