autor:

Maria Markov

» » Mancaruri cu carne

Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur

Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Markov (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2011

Ingrediente
5-600 gr carne de porc, 2 cepe mari, 2 rosii mari, 1 ardei iute, 1 kg cartofi, 5 lg pasta de tomate, condimente: cury, piper macinat,piper boabe, cimbrisor, condimente pentru cartofi natur, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia bucatele si se pune peste ceapa deja calita (inmuiata doar, nu prajita), se condimenteaza cu cury, piper boabe, cimbrisor si sare, se pune putina apa (vezi poza) si se lasa pe foc potrivit pana se patrunde. Spre final se adauga 2 linguri de pasta de rosii si se mai lasa pe foc 2 min.
Intre timp se toaca marunt si cealalta ceapa, rosiile si ardeiul iute (eu le-am tocat impreuna in robotul de bucatarie), se amesteca si se pun intr-o cratita pe foc, se adauga sare dupa gust, 3 linguri de pasta de tomate, piper boabe, o frunzulita de dafin, 2 linguri ulei si putina apa si se lasa pe foc, amestecand din cand in cand.
Cartofii se curata (eu am avut cartofi noi), si se pun intr-o cratita cu 2 linguri de ulei si apa cat sa-i acopere, se condimenteaza cu putina sare si un cub de condimente de cartofi si se lasa la fiert, acoperiti pana cand se patrund.
La final se pune intr-un bol tochitura, intr-alt bol sos de rosii, si pe o tava se scot cartofii care se stropesc cu putin din sosul in care au fiert si peste care se presara patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de porc cu sos de rosii si cartofi natur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tochitura ardeleneasca

Tochitura ardeleneasca

Carnea se taie cubulete.Sunculita si carnatul se taie feliute. Intr-un wok se pune uleiul laincalzit

14 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
CURCAN AFUMAT CU CHIPSURI

CURCAN AFUMAT CU CHIPSURI

1.Fasolea cu bobul mare se fierbe in 2,5 dl. apa sarata, 15 minute, in vas acoperit.Se strecoara

19 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 06 iunie 2011

    Multumesc pentru aprecieri!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 06 iunie 2011

    Um meniu foarte gustos si frumos prezentat ! *****

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 5-600 gr carne de porc
  • 2 cepe mari
  • 2 rosii mari
  • 1 ardei iute
  • 1 kg cartofi
  • 5 lg pasta de tomate
  • condimente: cury
  • piper macinat,piper boabe
  • cimbrisor
  • condimente pentru cartofi natur
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Markov
File de peste pane cu legume natur

File de peste pane cu legume natur

Aceasta reteta am preparat-o intr-o seara cand am venit de la servici si am vrut o cina rapida si

3 voturi    2 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Dejun simplu, rapid si gustos

Dejun simplu, rapid si gustos

Se bat ouale spuma, se adauga piper si sare. Intr-o farfurie adanca se pune cana de lapte, se da

9 voturi    7 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Mamaliga "Minune"

Mamaliga "Minune"

Intr-o oala se amesteca si se pun la fiert 1 cana(250ml) apa, cana (250ml) de lapte, smantana, cascavalul

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu oua

Maria Markov (Chef de cuisine)

Multumesc pentru aprecieri!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

0 voturi    0 comentarii
30 min
Fripturi
Lasagna cu foi de clatite