autor:

Fara foto

» » Fripturi

Tochitura moldoveneasca

Autor: Mona Popa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mona Popa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 octombrie 2008

Ingrediente
500gr. carne proaspata de porc, taiata bucatele mici,, , 4 carnati afumati,, , 150 ml. vin alb,, , 3-4 catei de usturoi zdrobiti,, , 150gr. branza sarata de oaie,, , 3 oua,, , ulei,, , cimbru,, , sare, piper, , mamaliga : malai, apa, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

69 voturi

Mod de preparare


Intai de toate facem mamaliga care trebuie sa fiarba la foc mic, acoperita 35-40min., timp in care noi ne ocupam de tochitura.



Intr-o tigaie punem carnea sa se prajeasca/rumeneasca, acoperim cu un capac si lasam pe foc mic 3-4min. Cand s-a rumenit, adugam vinul, sare, piper, cimbru si usturoiul pisat. Lasam inca 20-25min.



Intre timp, taiem carnati bucati potrivite, ii adugam si pe ei in tigaie. Mai lasam pe foc pana se fac si carnatii. Pastram preparatul la cald.



In alta tigaie facem ouale ochi.



Mamaliga intre timp s-a facut, tochitura-i gata. Se serveste cu gogosari sau castraveti acri si cu ceva vin!



Mod de servire: - punem mamaliga in centrul unei farfurii (platou), deasupra ei punem ouale ochi, iar carnea si carnatii de jur imprejur. Radem branza, mai punem si putin piper si cred ca acum ne putem aseza la masa. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Tochitura moldoveneasca

Tochitura moldoveneasca

Carnea şi slăninuţa le-am tăiat bucăţele şi le-am pus la prăjit într-un ceaun de tuci. Am

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tochitura moldoveneasca, facuta in ....Bihor

Tochitura moldoveneasca, facuta in ....Bihor

Carnea se taie bucatele si se caleste impreuna cu ceapa in putin ulei, pina isi schimba culoarea.

6 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Felicia Herciu , 08 noiembrie 2014

    FOATRE BUN

  • Fara foto

    George Tatarciuc , 22 septembrie 2013

    bun

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2013

    arata tare bine!

    • Lili_Enache

      Lili_Enache (Bucatar) , 16 septembrie 2013

      delicioasa

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Ce bine arata, Felicitari pentru prezentare. O reteta super.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Superbă! Şi gustoasă şi apetisantă!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Arata super bine...Imi pace tare mult...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Foarte bună şi frumos prezentata!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2009

      Felicitari! Imi place la nebunie.

    • doina

      doina (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      O mananci din ochi la cat e de aspectuoasa. Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Ahhhhhhh, numai ce nu am voie vad,felicitarile mele doamna,toate sunt frumoase, nota 10 pentru claritate,aspect si originalitate.Am sa fug de la calculator ca mi s-a facut o foame de mor.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 11 iunie 2009

      Super tare, arata nemaipomenit de bine si sigur este si foarte gustoasa, bravo.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Arata minunat. Cu putina imaginatie apetitul e mult mai mare. Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      CUM SA NU DORESTI SA SERVETI TOCHITURA, LA CAT E DE ARATOASA!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Arata foarte bine ce-i drept, in farfurie, asa migalos aranjata. Cred ca este f. buna si satioasa.

    • Fara foto

      Dorina (Chef de cuisine) , 01 aprilie 2009

      Foarte, foarte buna ! Mamaliga nu trebuie sa fie prea tare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

69 voturi

Ingrediente

  • 500gr. carne proaspata de porc
  • taiata bucatele mici,
  • 4 carnati afumati,
  • 150 ml. vin alb,
  • 3-4 catei de usturoi zdrobiti,
  • 150gr. branza sarata de oaie,
  • 3 oua,
  • ulei,
  • cimbru,
  • sare
  • piper
  • mamaliga : malai
  • apa
  • sare.

Raporteaza reteta

Marian (Chef de cuisine)

arata tare bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de pulpe de pui