Intai de toate facem mamaliga care trebuie sa fiarba la foc mic, acoperita 35-40min., timp in care noi ne ocupam de tochitura.
Intr-o tigaie punem carnea sa se prajeasca/rumeneasca, acoperim cu un capac si lasam pe foc mic 3-4min. Cand s-a rumenit, adugam vinul, sare, piper, cimbru si usturoiul pisat. Lasam inca 20-25min.
Intre timp, taiem carnati bucati potrivite, ii adugam si pe ei in tigaie. Mai lasam pe foc pana se fac si carnatii. Pastram preparatul la cald.
In alta tigaie facem ouale ochi.
Mamaliga intre timp s-a facut, tochitura-i gata. Se serveste cu gogosari sau castraveti acri si cu ceva vin!
Mod de servire: - punem mamaliga in centrul unei farfurii (platou), deasupra ei punem ouale ochi, iar carnea si carnatii de jur imprejur. Radem branza, mai punem si putin piper si cred ca acum ne putem aseza la masa. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii