autor:

LUBITA

» » Mancaruri cu peste

Ton provensal by Gordon Ramsay

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 ianuarie 2015

Ingrediente
4 bucati ton proaspat (eu am avut crap), 3 linguri ulei de masline, 1 ceapa rosie, 3-4 catei de usturoi, 1 ardei gras rosu, 1ardei gras galben, 1dovlecel mediu, sare, piper, 1 cutie de cuburi de rosii in bulion, 1 crenguta de rozmarin, 1crenguta de cimbru, 50 g masline negre, 1 lingura busuioc uscat, 1 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

In tigaia cu ulei incins se pun ceapa, ardeii, usturoiul taiate rondele sau cuburi si se lasa 5-6 minute. Se adauga apoi dovlecelul la fel taiat iar dupa 2-3 minute se adauga rosiile, cimbrul si rozmarinul taiat marunt, maslinele, sarea, piperul.Dupa 2-3 minute se transfera intr-o tava sau vas termorezistent.



Bucatile de peste, condimentate cu sare, piper si unse cu putin ulei de masline se introduc in vas impreuna cu rondele de lamaie, in pozitie de evantai; se presara busuioc deasupra si se lasa la cuptor 10 minute sau mai mult, depinde de cuptor.




Daca ti-a placut reteta noastra "Ton provensal by Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Merluciu cu creveti

Merluciu cu creveti

Taiem pestele in bucati potrivite, curatam crevetii de coaja si asezam impreuna cu pestele intr-un

57 voturi    10 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Somn la tava cu portocale

Somn la tava cu portocale

Eviscerati pestii, scoateti branhiile, spalati-i cu apa rece si condimentati-i cu un baitz preparat

9 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati ton proaspat (eu am avut crap)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1ardei gras galben
  • 1dovlecel mediu
  • sare
  • piper
  • 1 cutie de cuburi de rosii in bulion
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1crenguta de cimbru
  • 50 g masline negre
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

6 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Piftie de peste Piftie de peste

1. Peștele curățat și spălat bine se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă, împreună cu legumele ( doar vreo

0 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Caras prajit