autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort

Autor: ICE (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ICE (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 decembrie 2009

Ingrediente
- un blat de tort din comert, - 1 pachet crema vanilie (Dr. Oetcker), - 1 pachet frisca, - 1 pachetel intaritor de frisca, - 50 gr nuci pisate, - 200-300 gr. nuca de cocos, - 550 ml lapte pt crema si frisca, - 2 banane, - 1 cutie ananas, taiat cubulete, - fondant pentru a face figurinele, - coloranti alimentari si multa imaginatie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 50 min

2 voturi

Mod de preparare


Tortul:

Se ia o foaie de blat, se pune pe un platou si se insiropeaza cu sucul de la ananas, dar nu prea mult. Se prepara crema de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se amesteca cu nucile, pisate in prealabil la blender. Se ia o parte din crema si se intinde pe foaia de blat. Banana se taie feliute si se asaza pe toata suprafata, alternand cu feliutele de ananas. La fel se procedeaza si cu foaia numarul 2. Dupa ce au fost adaugate si fructele, se pune si ultima foaie de tort. Frisca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugandu-se si intaritorul, la sfarsit. Se “imbraca” tortul in frisca, apoi se presara pe toata suprafata si pe margine, nuca de cocos. Asta pentru a imita zapada.



Figurinele:

Se face pasta de fondant, dintr-o lingurita de lapte praf si una de miere si tot asa, pana obtineti cantitatea dorita. Se framanta pana rezulta o pasta, ca plastelina.



Impartiti pasta in cateva bucati, pentru a avea pentru fiecare “personaj”. Se coloreaza in functie de preferinte, adaugand cateva picaturi de colorant alimentar. Daca se lipeste de maini, puteti adauga si putin amidon.



Eu am facut un om de zapada, 2 braduti (le-am facut crengutele, folosindu-ma de o forfecuta), acadele, stelute, inimioare (pe care le-am pus pe marinea tortului), trandafiri si cateva cutii de cadouri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de frisca

Tort de frisca

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.Se separa albusurile de galbenusuri si

4 voturi    1 comentariu
3h
Prajituri
Tort cu ciocolata si fructe tropicale

Tort cu ciocolata si fructe tropicale

Preparare blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul treptat

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich Maker

- 15 %
149.99 lei
127.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 50 min

2 voturi

Ingrediente

  • - un blat de tort din comert
  • - 1 pachet crema vanilie (Dr. Oetcker)
  • - 1 pachet frisca
  • - 1 pachetel intaritor de frisca
  • - 50 gr nuci pisate
  • - 200-300 gr. nuca de cocos
  • - 550 ml lapte pt crema si frisca
  • - 2 banane
  • - 1 cutie ananas
  • taiat cubulete
  • - fondant pentru a face figurinele
  • - coloranti alimentari si multa imaginatie

Raporteaza reteta

Retete
de ICE
Salata cu sunca si ou

Salata cu sunca si ou

Salata verde se spala frunza cu frunza, in jet de apa rece. La fel si restul legumelor. Se taie sau

0 voturi    6 comentarii
20 min
Salate reci
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

Ouale se bat un pic cu cele 10 gr de zahar, coaja de lamaie si bicarbonatul, apoi se adauga branza

13 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cartofi taranesti

Cartofi taranesti

Se pun cartofii la fiet, taiati in felii mari si groase. Intr-o tigaie de teflon caliti ceapa, iar

15 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Krem a la krem