autor:

Sidy

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 iulie 2014

Ingrediente
- pentru blatul alb:, 3 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt cu sofran Dr Oetker, 1-2 linguri apa, un praf de sare, , - pentru blatul negru:, 3 oua, 3 linguri faina, 1 lingura cacao Dr Oetker, 1/2 plic praf de copt cu sofran Dr Oetker, , 1-2 linguri apa, un praf de sare, , - pentru crema :, 500 ml frisca lichida, 1 plic gelatina Dr Oetker( 10 g), 1 plic martipan Dr Oetker( 100 g), 250 g capsuni coapte, , - pentru decor:, sabloane decor tort de la Dr Oetker, 1 lingurita cacao Dr Oetker, 1 lingura nuca de cocos verde, 100 g bombonele colorate

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 15 min

2 voturi

Mod de preparare

Facem blatul alb din galbenusuri frecate bine cu apa si cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute.
Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine.
La galbenusurile batute adaugam pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt, pina incorporam toata faina. Adaugam 1/2 din albusurile batute spuma, le amestecam cu grija cu o lingura, invartind de sus in jos pina se omogenizeaza albusurile cu galbenusurile , apoi adaugam cealalta 1/2 de albusuri si procedam la fel.
Intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, turnam pandispanul cremos si il nivelam cu o lingura.
Il dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade C pina se coace blatul. Incercam daca e copt cu proba scobitorii.Scoatem apoi blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma.
La fel procedam si cu blatul negru, atata doar ca amestecam faina si cu lingura de cacao.
Pina se racesc bine blaturile , preparam crema. Frisca rece de la frigider o mixam bine pina se intareste.
Gelatina se inmoaie conform instructiunilor de pe plic, apoi o incorporam in frisca , impreuna cu capsunile zdrobite si cu martipanul ras.
Amestecam sa se omogenizeze toate.Vom obtine o crema ferma, dar pufoasa.
Dupa ce blaturile s-au racit, cu ajutorul unui bol facem cate un cerc in fiecare blat , il decupam si mijlocul alb il punem la blatul negru, iar mijlocul negru la blatul alb.
Trecem la asamblarea tortului. Asezam pe platoul de servire primul blat, il insiropam cu ce sirop vreti voi ( eu am facut un sirop din 200 ml apa pusa la fiert cu 5 linguri zahar.Lasam sa se raceasca, adaugam esenta de rom ).Deasupra punem 1/3 din crema, asezam al doilea blat, il insiropam si punem alta 1/3 crema.Cu crema ramasa unplem golurile dintre blaturi si ornem tortul cu crema pusa in posh.
Ornam tortul dupa cum va place. Cum eu am doua maini stangi la asa ceva , l-am ornat dupa cum se vede, cu iepurasi de cacao , facuti cu sablonul de la Dr Oetker si cu bombonele colorate.
Lasati la rece tortul inainte de al taia, de seara pina dimineata.
Pofta mare sa aveti !

Mai multe poze : http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/05/tort-alb-negru-cu-crema-de-martipan.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortulet de biscuiti

Tortulet de biscuiti

Este unul dintre cele mai usoare deserturi de preparat.Mai intai, amestecati ouale intregi cu zaharul,

46 voturi    13 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort de Craciun

Tort de Craciun

Eu incep cu crema deoarece trebuie racita, apoi fac blatul la aceasta reteta. Blat : Ouale se

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • cotizo

    cotizo (Chef de cuisine) , 10 august 2014

    Bun si aspectuos mai ales !

  • Fara foto

    Toncean Valer , 10 august 2014

    Bun si aspectuos mai ales !

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 15 min

2 voturi

Ingrediente

  • - pentru blatul alb:
  • 3 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran Dr Oetker
  • 1-2 linguri apa
  • un praf de sare
  • - pentru blatul negru:
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao Dr Oetker
  • 1/2 plic praf de copt cu sofran Dr Oetker
  • 1-2 linguri apa
  • un praf de sare
  • - pentru crema :
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina Dr Oetker( 10 g)
  • 1 plic martipan Dr Oetker( 100 g)
  • 250 g capsuni coapte
  • - pentru decor:
  • sabloane decor tort de la Dr Oetker
  • 1 lingurita cacao Dr Oetker
  • 1 lingura nuca de cocos verde
  • 100 g bombonele colorate

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
cotizo

cotizo (Chef de cuisine)

Bun si aspectuos mai ales !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort Anca, cu nuca Tort Anca, cu nuca

Pentru onomastica mea, am pregatit un tort de toamnă cu nuci rumenite, cremă de brânză şi struguri albi Pentru ca nuca

1 vot    2 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort tiramisu cu crema de vanilie