autor:

andraconstantinescu

» » Torturi

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2016

Ingrediente
Blat:, 6 oua, sare, 120 g zahar, un plic de zahar vanilat, 3 linguri miere de salcam, 3 linguri lapte, 150 ml ulei, 3 linguri faina, 3 linguri gris, 3 linguri cacao, un plic de praf de copt., Sirop:, 100 g zahar, 400 ml apa, esenta de rom., Crema de ganache cu nuci caramelizate:, 300 ml frisca lichida, 300 g ciocolata cu caramel, 150 g nuci macinate, 7 linguri zahar., Glazura:, 150 ml frisca lichida, 100 g ciocolata cu caramel, 50 g ciocolata cu lapte., Decor:, 300 ml frisca lichida (tinuta la frigider), cipsuri de ciocolata., Diametru tava: 26 cm

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga, pe rand, laptele si uleiul si se omogenizeaza, apoi faina, grisul, cacaua si praful de copt si se mixeaza.

Albusurile se bat spuma intr-un alt vas, dupa care se incorporeaza putin cate putin in aluat, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon.

Aluatul rezultat se toarna intr-o forma de tort detasabila, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate din forma dupa 10-15 minute dupa ce a fost scos din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Sirop:

Intr-un craticior se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga esenta de rom.

Crema de ganache cu nuci caramelizate:

Frisca lichida si ciocolata rupta bucatele se pun intr-un craticior si se tin la foc, mestecand continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Nu se lasa sa se atinga punctul de fierbere! Se pune intr-un castron si se lasa sa se raceasca si, eventual, se baga apoi la frigider pentru ca trebuie sa fie rece, altfel nu se va bate.

Intr-un craticior se caramelizeaza cele 7 linguri de zahar, dupa care se adauga nucile macinate si se amesteca, apoi se intind pe o foaie de copt, lasandu-se sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, nucile caramelizate se dau prin robotul de bucatarie pentru a se marunti.

Dupa ce s-a racit crema de ganache, aceasta se mixeaza, apoi se adauga nucile caramelizate si se amesteca.

Glazura:

Frisca lichida si ciocolata rupta bucatele se pun inr-un craticior si se tin la foc, mestecand continuu, pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca.

Asamblare:

In forma de tort detasabila, in care a fost copt blatul, se asambleaza tortul astfel: se taie blatul in 3, se pune o foaie, se insiropeaza, se adauga crema, apoi blat, se insiropeaza, crema si la final blat, care se insiropeaza pe deasupra. Se da torul la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Dupa ce s-a inchegat bine, se desprinde tortul de pe marginile formei cu ajutorul unui cutit, apoi se scoate forma. Cu grija, se transfera tortul pe un platou.

se mixeaza frisca (se pot pune si 2-3 linguri de zahar in ea daca nu vi se pare dulce) si se imbraca peretii tortului cu ea, apoi cu un pieptane pentru prajituri se traseaza dungi de jur-imprejurul tortului.

Cu ajutorul unui posh se fac floricele din frisca la baza tortului, tot de jur-imprejur.

Se toarna, din aproape in aproape, glazura peste tort.

Cu restul de frisca si cu ajutorul poshului, se fac floricele pe tort, care se orneaza cu cipsuri de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu fructe

Tort cu fructe "Gogoasa"

1. Cele 3 linguri de gelatina se pun la inmuiat timp de 30 minute intr-o jumatate de pahar cu apa

8 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Tort cu mousse de capsuni

Tort cu mousse de capsuni

Intai de toate punem capsunile la decongelat. Blatul: Eu fac foile de blat separat mereu, acum

1 vot    6 comentarii
2h 20 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • sare
  • 120 g zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • 3 linguri miere de salcam
  • 3 linguri lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri cacao
  • un plic de praf de copt.
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom.
  • Crema de ganache cu nuci caramelizate:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata cu caramel
  • 150 g nuci macinate
  • 7 linguri zahar.
  • Glazura:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu caramel
  • 50 g ciocolata cu lapte.
  • Decor:
  • 300 ml frisca lichida (tinuta la frigider)
  • cipsuri de ciocolata.
  • Diametru tava: 26 cm

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Prajitura cu mere si nuci, de post

Prajitura cu mere si nuci, de post

Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuci si crema ganache