autor:

andraconstantinescu

» » Torturi

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2016

Ingrediente
Blat:, 6 oua, sare, 120 g zahar, un plic de zahar vanilat, 3 linguri miere de salcam, 3 linguri lapte, 150 ml ulei, 3 linguri faina, 3 linguri gris, 3 linguri cacao, un plic de praf de copt., Sirop:, 100 g zahar, 400 ml apa, esenta de rom., Crema de ganache cu nuci caramelizate:, 300 ml frisca lichida, 300 g ciocolata cu caramel, 150 g nuci macinate, 7 linguri zahar., Glazura:, 150 ml frisca lichida, 100 g ciocolata cu caramel, 50 g ciocolata cu lapte., Decor:, 300 ml frisca lichida (tinuta la frigider), cipsuri de ciocolata., Diametru tava: 26 cm

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

1 vot

Mod de preparare

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga, pe rand, laptele si uleiul si se omogenizeaza, apoi faina, grisul, cacaua si praful de copt si se mixeaza.

Albusurile se bat spuma intr-un alt vas, dupa care se incorporeaza putin cate putin in aluat, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon.

Aluatul rezultat se toarna intr-o forma de tort detasabila, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate din forma dupa 10-15 minute dupa ce a fost scos din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Sirop:

Intr-un craticior se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga esenta de rom.

Crema de ganache cu nuci caramelizate:

Frisca lichida si ciocolata rupta bucatele se pun intr-un craticior si se tin la foc, mestecand continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Nu se lasa sa se atinga punctul de fierbere! Se pune intr-un castron si se lasa sa se raceasca si, eventual, se baga apoi la frigider pentru ca trebuie sa fie rece, altfel nu se va bate.

Intr-un craticior se caramelizeaza cele 7 linguri de zahar, dupa care se adauga nucile macinate si se amesteca, apoi se intind pe o foaie de copt, lasandu-se sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, nucile caramelizate se dau prin robotul de bucatarie pentru a se marunti.

Dupa ce s-a racit crema de ganache, aceasta se mixeaza, apoi se adauga nucile caramelizate si se amesteca.

Glazura:

Frisca lichida si ciocolata rupta bucatele se pun inr-un craticior si se tin la foc, mestecand continuu, pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca.

Asamblare:

In forma de tort detasabila, in care a fost copt blatul, se asambleaza tortul astfel: se taie blatul in 3, se pune o foaie, se insiropeaza, se adauga crema, apoi blat, se insiropeaza, crema si la final blat, care se insiropeaza pe deasupra. Se da torul la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Dupa ce s-a inchegat bine, se desprinde tortul de pe marginile formei cu ajutorul unui cutit, apoi se scoate forma. Cu grija, se transfera tortul pe un platou.

se mixeaza frisca (se pot pune si 2-3 linguri de zahar in ea daca nu vi se pare dulce) si se imbraca peretii tortului cu ea, apoi cu un pieptane pentru prajituri se traseaza dungi de jur-imprejurul tortului.

Cu ajutorul unui posh se fac floricele din frisca la baza tortului, tot de jur-imprejur.

Se toarna, din aproape in aproape, glazura peste tort.

Cu restul de frisca si cu ajutorul poshului, se fac floricele pe tort, care se orneaza cu cipsuri de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura in straturi cu crema chantilly

Prajitura in straturi cu crema chantilly

Foaia se taie in 2sau 3 depinde de marime,si formam 3 dreptunghiuri de aceiasi dimensiune; Se inteapa

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort cu crema de cirese si ciocolata

Tort cu crema de cirese si ciocolata

Intr-un castron, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • sare
  • 120 g zahar
  • un plic de zahar vanilat
  • 3 linguri miere de salcam
  • 3 linguri lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri gris
  • 3 linguri cacao
  • un plic de praf de copt.
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 400 ml apa
  • esenta de rom.
  • Crema de ganache cu nuci caramelizate:
  • 300 ml frisca lichida
  • 300 g ciocolata cu caramel
  • 150 g nuci macinate
  • 7 linguri zahar.
  • Glazura:
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu caramel
  • 50 g ciocolata cu lapte.
  • Decor:
  • 300 ml frisca lichida (tinuta la frigider)
  • cipsuri de ciocolata.
  • Diametru tava: 26 cm

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

9 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Prajitura cu mere si nuci, de post

Prajitura cu mere si nuci, de post

Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de post
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu blat de ciocolata si piersici