Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga, pe rand, laptele si uleiul si se omogenizeaza, apoi faina, grisul, cacaua si praful de copt si se mixeaza.
Albusurile se bat spuma intr-un alt vas, dupa care se incorporeaza putin cate putin in aluat, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon.
Aluatul rezultat se toarna intr-o forma de tort detasabila, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se scoate din forma dupa 10-15 minute dupa ce a fost scos din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Sirop:
Intr-un craticior se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga esenta de rom.
Crema de ganache cu nuci caramelizate:
Frisca lichida si ciocolata rupta bucatele se pun intr-un craticior si se tin la foc, mestecand continuu pana cand se topeste toata ciocolata. Nu se lasa sa se atinga punctul de fierbere! Se pune intr-un castron si se lasa sa se raceasca si, eventual, se baga apoi la frigider pentru ca trebuie sa fie rece, altfel nu se va bate.
Intr-un craticior se caramelizeaza cele 7 linguri de zahar, dupa care se adauga nucile macinate si se amesteca, apoi se intind pe o foaie de copt, lasandu-se sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, nucile caramelizate se dau prin robotul de bucatarie pentru a se marunti.
Dupa ce s-a racit crema de ganache, aceasta se mixeaza, apoi se adauga nucile caramelizate si se amesteca.
Glazura:
Frisca lichida si ciocolata rupta bucatele se pun inr-un craticior si se tin la foc, mestecand continuu, pana cand se topeste toata ciocolata. Se lasa sa se raceasca.
Asamblare:
In forma de tort detasabila, in care a fost copt blatul, se asambleaza tortul astfel: se taie blatul in 3, se pune o foaie, se insiropeaza, se adauga crema, apoi blat, se insiropeaza, crema si la final blat, care se insiropeaza pe deasupra. Se da torul la frigider pentru cateva ore sau peste noapte. Dupa ce s-a inchegat bine, se desprinde tortul de pe marginile formei cu ajutorul unui cutit, apoi se scoate forma. Cu grija, se transfera tortul pe un platou.
se mixeaza frisca (se pot pune si 2-3 linguri de zahar in ea daca nu vi se pare dulce) si se imbraca peretii tortului cu ea, apoi cu un pieptane pentru prajituri se traseaza dungi de jur-imprejurul tortului.
Cu ajutorul unui posh se fac floricele din frisca la baza tortului, tot de jur-imprejur.
Se toarna, din aproape in aproape, glazura peste tort.
Cu restul de frisca si cu ajutorul poshului, se fac floricele pe tort, care se orneaza cu cipsuri de ciocolata.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii