Tort Biscotino

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort Biscotino

Ingrediente

  • o cutie compot de ananas
  • 500 gr.biscuiti obisnuiti
  • 1 pachet de unt
  • 1 esenta
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 banane
  • o portocala
  • 250gr.stafide
  • 500 gr.smantana
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Deschidem cutia de compot si turnam siropul intr-un vas. Peste sirop adaugam stafidele si le lasam 15 minute sa se inmoaie. Dam biscuitii prin masina si adaugam untul topit la temperatura camerei, apoi omogenizam totul foarte bine.

Adaugam peste esenta, bucatile de ananas si amestecam usor. Asezam jumatate din compozitie in tava, apoi asezam frumos felii de banane si bucatele de portocala. Punem restul de compozitie si asezam cu lingura. Apasam bine sa nu ramana goluri de aer.

In vasul de la robot punem smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixam cateva minute.Punem 1/2 frisca pe blat si intindem cu un cutit zimtat.

In 1/2 frisca adaugam cacao de buna calitate, mixam cateva minute si ornam jumatate din tort. Dupa cum vedeti am ornat asimetric si unde am pus frisca alba deasupra am pus pe margine frisca cu cacao si invers. Am ornat cu forme facute din zahar. Pe partea maro am pus inimioare roz si pe partea alba am pus inimioare mov. Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor