autor:

gicuta

» » Torturi

Tort brownies cu mini choux-uri

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2015

Ingrediente
Mini choux-uri, 250 ml apa, 100 ml ulei, 150 g faina, 4 oua, 1 praf de sare, Crema de vanilie:, 1 l lapte, 100 g unt, 200 g zahar, 5 galbenusuri, 6 lg faina, o pastaie vanilie (zahar vanilat), un praf de sare, Blat:, 100 g faina, 150 g zahar, 3 linguri cacao, 200 g ciocolata amaruie, 150 g unt, 3 oua, 1/2 plic praf de copt, un praf de sare, Sirop pentru inmuiat choux-urile, 100 g zahar, 50 ml apa, Pentru ornat, 200 ml frisca, 50 g ciocolata ( topita in cativa stropi de ulei)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Mini choux-uri:
Apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si lasam sa se raceasca . Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecand bine dupa fiecare.
Cu ajutorul posh-ului formam choux-uri (de marimea unei nuci mici) in tava tapetata cu hartie de copt.Le coacem in cuptorul incins (220 de grade) pentru cca 25-30 minute . Cand se racesc, se umplu cu crema de vanilie .
Crema de vanile:
Se pune laptele la fiert cu praful de sare . Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga faina si se pune peste laptele fierbinte. Se amesteca bine sa nu faca cocoloase.Cand crema s-a ingrosat ca o smantana se da deoparte si se adauga untul si vanilia.
Blat:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara imprena cu untul,la foc mic. Cand sunt topite, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul ,sarea si omogenizam.Cand ciocolata s-a racorit adaugam pe rand cate un ou si amestecam bine dupa fiecare.Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt si omogenizam bine. Turnam aluatul intr-o forma rotunda (23 cm) tapetata cu hartie si coacem la foc potrivit 20-25 minute.Facem testul cu scobitoarea. Cand se raceste blatul il taiem in doua.
Sirop:
Punem zaharul intr-o craticioara si il topim pe foc.Cand obtinem culoare aurie,dam deoparte si stingem cu apa. Punem din nou vasul pe foc si il mai lasam cateva minute pana siropul se ingroasa. Dam deoparte si il lasam la racit.


Asamblare:
Intre cele doua foi de blat se intinde un strat uniform de crema de vanile, la fel si pe lateral.Inmuiem choux-urile pe jumatate in sirop (daca siropul se intareste il putel incalzi putin) si le lipim de jur imprejurul tortului.Deasupra punem frisca batuta,iar peste ,asezam restul de choux-uri pe care le vom stropi cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort brownies cu mini choux-uri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Tort raw-vegan cu ciocolata noir si fructe de padure

Blatul: Amesteci toate ingredientele uscate, impreuna cu sarea si ciocolata. Curmalele si uleiul

6 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2015

    Foarte bun dar dupa mine este prea greu si tort si ecleuri care sant muiate in sirop!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Mini choux-uri
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 6 lg faina
  • o pastaie vanilie (zahar vanilat)
  • un praf de sare
  • Blat:
  • 100 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Sirop pentru inmuiat choux-urile
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru ornat
  • 200 ml frisca
  • 50 g ciocolata ( topita in cativa stropi de ulei)

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte bun dar dupa mine este prea greu si tort si ecleuri care sant muiate in sirop!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu spuma de capsuni