autor:

gicuta

» » Torturi

Tort brownies cu mini choux-uri

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 septembrie 2015

Ingrediente
Mini choux-uri, 250 ml apa, 100 ml ulei, 150 g faina, 4 oua, 1 praf de sare, Crema de vanilie:, 1 l lapte, 100 g unt, 200 g zahar, 5 galbenusuri, 6 lg faina, o pastaie vanilie (zahar vanilat), un praf de sare, Blat:, 100 g faina, 150 g zahar, 3 linguri cacao, 200 g ciocolata amaruie, 150 g unt, 3 oua, 1/2 plic praf de copt, un praf de sare, Sirop pentru inmuiat choux-urile, 100 g zahar, 50 ml apa, Pentru ornat, 200 ml frisca, 50 g ciocolata ( topita in cativa stropi de ulei)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Mini choux-uri:
Apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si lasam sa se raceasca . Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecand bine dupa fiecare.
Cu ajutorul posh-ului formam choux-uri (de marimea unei nuci mici) in tava tapetata cu hartie de copt.Le coacem in cuptorul incins (220 de grade) pentru cca 25-30 minute . Cand se racesc, se umplu cu crema de vanilie .
Crema de vanile:
Se pune laptele la fiert cu praful de sare . Galbenusurile se freaca cu zaharul pana acesta se topeste, se adauga faina si se pune peste laptele fierbinte. Se amesteca bine sa nu faca cocoloase.Cand crema s-a ingrosat ca o smantana se da deoparte si se adauga untul si vanilia.
Blat:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara imprena cu untul,la foc mic. Cand sunt topite, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul ,sarea si omogenizam.Cand ciocolata s-a racorit adaugam pe rand cate un ou si amestecam bine dupa fiecare.Adaugam faina amestecata cu cacao si praful de copt si omogenizam bine. Turnam aluatul intr-o forma rotunda (23 cm) tapetata cu hartie si coacem la foc potrivit 20-25 minute.Facem testul cu scobitoarea. Cand se raceste blatul il taiem in doua.
Sirop:
Punem zaharul intr-o craticioara si il topim pe foc.Cand obtinem culoare aurie,dam deoparte si stingem cu apa. Punem din nou vasul pe foc si il mai lasam cateva minute pana siropul se ingroasa. Dam deoparte si il lasam la racit.


Asamblare:
Intre cele doua foi de blat se intinde un strat uniform de crema de vanile, la fel si pe lateral.Inmuiem choux-urile pe jumatate in sirop (daca siropul se intareste il putel incalzi putin) si le lipim de jur imprejurul tortului.Deasupra punem frisca batuta,iar peste ,asezam restul de choux-uri pe care le vom stropi cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort brownies cu mini choux-uri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de morcovi cu nuca

Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Torturi
Tort mere

Tort mere

Blaturile sunt umplute cu crema de vanilie, dar aveti grija sa va ramana putina crema pentru capacul

8 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Storcator citrice

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei

Ultra Sonic Steam

- 15 %
799.99 lei
679.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2015

    Foarte bun dar dupa mine este prea greu si tort si ecleuri care sant muiate in sirop!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • Mini choux-uri
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 6 lg faina
  • o pastaie vanilie (zahar vanilat)
  • un praf de sare
  • Blat:
  • 100 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Sirop pentru inmuiat choux-urile
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru ornat
  • 200 ml frisca
  • 50 g ciocolata ( topita in cativa stropi de ulei)

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

12 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte bun dar dupa mine este prea greu si tort si ecleuri care sant muiate in sirop!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu mango si cafea si multa dragoste Tort cu mango si cafea si multa dragoste

Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile esenta de fistic, untul

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Prajitura  cu blat din fulgi de porumb Prajitura cu blat din fulgi de porumb

Se maruntesc fulgii de porumb cu sucitorul, apoi se amesteca cu untul topit si mierea de albine. Se intinde compozitia intr-o forma

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu mascarpone si capsuni