autor:

Risco_Melinda

» » Torturi

Tort bustiera 2

Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2013

Ingrediente
Blat 1: o forma inimioara de silicon, 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de haina, 1 praf de copt, 1 lingura si jumatate de ulei, Blat 2 : o forma normala patrata,mica, 4 oua, 4 linguri de faina, 4 linguri de zahar, jumatate de praf de copt, 1 lingura ulei, Crema :, 500 ml frisca lichida, 1 brinza mascarpone, 2 banane, 3 linguri de ciocolata finneti, Decorul e facut din bomboane marshmallow, Sirop: apa, zahar si esenta

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Blatul 1: in forma de inimioara daca nu aveti o veti decupa la final ca sa fie ca o inimioara :)
Se bat albusurile spuma se adauga zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste spuma, se adauga si faina cu praful de copt.
Blatul 2
Se proceseaza la fel ca la batul nr 1
Crema :
Frisca se bate bine dupa care se amesteca cu brinza mascarpone si se mixeaza putin, bananele se taie marunt si se amesteca si ele si ciocolata la fel se adauga peste compozitie se amesteca bine toate pina se omogenizeaza

Asamblarea tortului
Blatul inimioara se taie in doua se insiropeza si se umple cu crema se da la frigider pentru o ora, crema ramasa se pastreza pentru sini.
Blatul doi :
Luam doua boluri si taiem blatul in forma lor, dupa care fiecare rotund se taie in doua.

Se pune un blat in bol se insiropeaza, se umple cu crema si deasupra celalalt blat, la fel se procedeaza si cu bolul celalat si acestea se da la frigider pentru o ora
Dupa o ora scoatem din frigider blaturile si le asamblam, punem sini pe centrul inimioarei si incepem sa o imbracam cu martipanul nostru.
Sper ca v-a placut si voua acest tortulet , sarbatoritului i-a placut foarte mult!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bustiera 2" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort bustiera

Tort bustiera

Blatul 1 Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga

2 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Blat 1: o forma inimioara de silicon
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de haina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura si jumatate de ulei
  • Blat 2 : o forma normala patrata,mica
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de zahar
  • jumatate de praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • Crema :
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 brinza mascarpone
  • 2 banane
  • 3 linguri de ciocolata finneti
  • Decorul e facut din bomboane marshmallow
  • Sirop: apa
  • zahar si esenta

Raporteaza reteta

Retete
de Risco_Melinda
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura Grizulina

Prajitura Grizulina

Faina, zaharul, grizul, cacaua si praful de copt se amesteca bine dupa care se adauga uleiul si laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Spalam ciupercile si le rupem codita, dupa care ardeiul codita de la ciuperci, patrunjelul si usturoiul

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Retete

din Torturi

Tort Inima de cafea cu glazura oglinda Tort Inima de cafea cu glazura oglinda

Decorațiunile: desenezi formele dorite pe hârtie de copt, cu ciocolată topită, decorezi și dai la frigider până la

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu cu dulceata din lapte Tiramisu cu dulceata din lapte

Brânza mascarpone se amestecă energic cu dulceața de lapte și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform

0 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Tartã de ciocolatã cu sos de vanilie