Blatul 1: in forma de inimioara daca nu aveti o veti decupa la final ca sa fie ca o inimioara :)
Se bat albusurile spuma se adauga zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste spuma, se adauga si faina cu praful de copt.
Blatul 2
Se proceseaza la fel ca la batul nr 1
Crema :
Frisca se bate bine dupa care se amesteca cu brinza mascarpone si se mixeaza putin, bananele se taie marunt si se amesteca si ele si ciocolata la fel se adauga peste compozitie se amesteca bine toate pina se omogenizeaza
Asamblarea tortului
Blatul inimioara se taie in doua se insiropeza si se umple cu crema se da la frigider pentru o ora, crema ramasa se pastreza pentru sini.
Blatul doi :
Luam doua boluri si taiem blatul in forma lor, dupa care fiecare rotund se taie in doua.
Se pune un blat in bol se insiropeaza, se umple cu crema si deasupra celalalt blat, la fel se procedeaza si cu bolul celalat si acestea se da la frigider pentru o ora
Dupa o ora scoatem din frigider blaturile si le asamblam, punem sini pe centrul inimioarei si incepem sa o imbracam cu martipanul nostru.
Sper ca v-a placut si voua acest tortulet , sarbatoritului i-a placut foarte mult!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii