autor:

Risco_Melinda

» » Torturi

Tort bustiera

Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Risco_Melinda (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 martie 2013

Ingrediente
Blat 1 :, 12 oua, 12 linguri de zahar, 12 linguri de faina, 1 praf de copt, 2 linguri de cacao, 2 linguri de ulei, Blatul 2 :, 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 de faina, jumatate de plic de praf de copt, 1 lingura ulei, Crema:, 1 litru de frisca lichida, 1 mascarpone, 3 iaurturi cu fructe de padure, 3 plicuri zahar vanilat, Decor, 500 G de bomboane marshmallow, 4 cutii de 250 g zahar pudra, Colorant alimentar, Galben si Rosu, Sirop:, zahar si esenta de rom cu apa

Dificultate: Redusa Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Blatul 1

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga peste spuma, se adauga si faina cu praful de copt

Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina, in care se pune compozitia, se da la cuptor la 180 de grade pina trece testul cu scobitoarea.

Blatul 2

Se proceseaza la fel ca la batul nr 1

Crema :

Frisca se bate spuma se adauga iaurturile, brinza mascarpone si zaharul vanilat se amesteca foarte bine cu mixerul.0

Asamblarea tortului

Incepem cu blatul mare, cu o scobitoare trasam linile soldurilor.

Cu un cutit bine ascutit decupam linile trasate. Dupa ce am optinut forma dorita se taie blatul in 2 . Fiecare blat se insiropeaza, insiropam blatul si un strat de crema si ultimul blat deasupra nu se pune crema numa il insiropam, crema ramasa o pastram pentru sini, o lasam la rece pina preparam blatul 2.

Luam doua boluri si taiem blatul in forma lor, dupa care fiecare rotund se taie in doua.

Se pune un blat in bol, se insiropeaza, se umple cu crema si deasupra celalalt blat, la fel se procedeaza si cu bolul celalalt si acesta se da la frigider pentru o ora

Dupa o ora scoatem blaturile din frigider si incepem asamblarea lor, o faceti dupa ochi.



Fondant marshmallow:

Prima data se pun 100g de bomboane intr-un castron cu 3 linguri de apa la cuptorul cu microunde tinp de 3-4 minute. Cand bucatile de marshmallow s-au topit si s-au scos din microunde si incepem sa incorporam zaharul pudra si cateva picaturi de colorant alimentar galben sa dam culoarea pielii, cand devine destul de tare se pune pe masa de lucru. Ungem bine mainile cu ulei si framantam, nu va speriati ca la inceput e foarte lipicioasa, ungeti mainile cu ulei de cate ori e nevoie si adaugati incet, incet zaharul pudra pana cand se poate intinde pe masa de lucru si nu se lipeste.

Taiati o bucata mica din aluat si intindeti-l cit sa cuprinda sini si marrginile si asezati-o peste sini, cealalta parte eu am amestecat cu colorant rosu dar cum nu am pus mult mi-a iesit roz si asa am facut corsetul, se poate modela dupa preferintele fiecaruia, marshmallowul este ca o plastelina te poti juca cum vrei cu el.

Acest tort i l-am facut sotului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort bustiera" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT CU FRISCA SI FRUCTE

TORT CU FRISCA SI FRUCTE

Pentru blat se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
La Tour Eiffel Cake

La Tour Eiffel Cake

Pentru blaturi incinge cuptorul la 180° Pentru blatul maro amesteca faina cu cacaoa, praful de

17 voturi    13 comentarii
3h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat 1 :
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de ulei
  • Blatul 2 :
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 de faina
  • jumatate de plic de praf de copt
  • 1 lingura ulei
  • Crema:
  • 1 litru de frisca lichida
  • 1 mascarpone
  • 3 iaurturi cu fructe de padure
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Decor
  • 500 G de bomboane marshmallow
  • 4 cutii de 250 g zahar pudra
  • Colorant alimentar
  • Galben si Rosu
  • Sirop:
  • zahar si esenta de rom cu apa

Raporteaza reteta

Retete
de Risco_Melinda
Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

Se curata legumele si se taie marunt, eu le-am mixat cu ajutorul unui robot de bucatarie, se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura Grizulina

Prajitura Grizulina

Faina, zaharul, grizul, cacaua si praful de copt se amesteca bine dupa care se adauga uleiul si laptele

1 vot    0 comentarii
50 min
Prajituri
Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor

Spalam ciupercile si le rupem codita, dupa care ardeiul codita de la ciuperci, patrunjelul si usturoiul

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mascarpone si capsuni