autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort capucino

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , -6 oua, -6 linguri de zahar, -100 gr ciocolata amaruie, -2 linguri faina, -30 gr margarina, -un varf de lingurita praf de copt, , , Ingrediente crema:, - 3 galbenusuri, - 2 budinci de vanilie, - 3 linguri de zahar, - 70 gr ciocolata Poiana cu crema de cappuccino, - 600 ml lapte, - 30 gr margarina, , , Siropul:, -3-4 linguri cafea naturala, http://lumeacafelei.eva.ro/plantatia-lui-carmenjavla/, -300 ml apa, , Pentru ornat: flori cumparate din cofetarie

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

16 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile le frecam cu zahar.
Ciocolata o topim impreuna cu margarina apoi o picuram peste compozitia de galbenusuri.Adaugam faina in ploaie si praful de copt.
La final adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu o lingura de lemn usor.

Tapetam o tava cu ulei si faina sau hartie de copt si turnam intreaga compozitie.Dam la cuptorul preincalzit cca 35 min.
Crema:Frecam galbenusurile cu zaharul si picuram peste ciocolata topita in 30 gr margarina.
Punem laptele la fiert impreuna cu budincile, apoi turnam compozitia formata din galbenusuri si cioco.Amestecam incontinuu pana cand se ingroasa.Dam la racit

Cand blatul s-a racit il taiem in 2 si il insiropam bine bine.
Crema rece o turnam peste jumatatea insiropata de blat.Insiropam si cealalta jumatate de blat si o asezam deasupra.
Ornam tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort capucino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort din biscuiti si fructe

Tort din biscuiti si fructe

Topiti ciocolata si tapetati cu ea peretii unei tavi rotunde de tort,in care ati pus folie de copt(eu

21 voturi    4 comentarii
1h
Torturi
Tort cu multa ciocolata

Tort cu multa ciocolata

Blat: Se bat albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile cu un praf de sare si cu uleiul adaugat

45 voturi    25 comentarii
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    ce reusit este!!!!!!!!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    arata bine! O intrebare as avea:doar 2 linguri de faina pui la 6 oua? Nu ti se lasa blatul?

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Superb arata,am salvat reteta.Sigur am sa fac acest tort.Trebuie sa-mi cumpar un pos ca sa pot orna frumos tortul.Ai votul meu si felicitari cu multe stelutze.Tortul este foarte deosebit.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Foarte frumos tort!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Produsul final e de felicitat cu nota 10

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      5 CU FELICITARI...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Arata grozav...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

16 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri de zahar
  • -100 gr ciocolata amaruie
  • -2 linguri faina
  • -30 gr margarina
  • -un varf de lingurita praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • - 3 galbenusuri
  • - 2 budinci de vanilie
  • - 3 linguri de zahar
  • - 70 gr ciocolata Poiana cu crema de cappuccino
  • - 600 ml lapte
  • - 30 gr margarina
  • Siropul:
  • -3-4 linguri cafea naturala
  • http://lumeacafelei.eva.ro/plantatia-lui-carmenjavla/
  • -300 ml apa
  • Pentru ornat: flori cumparate din cofetarie

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

7 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce reusit este!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor fara coacere Tort racoritor fara coacere

Se maruntesc biscuitii si se amesteca cu untul topit la bain marie, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecul obtinut se pune

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu crema de clementine si cappucino Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca. Galbenusurile le mixati cu zaharul pana se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de cacao