autor:

Fara foto

» » Torturi

Tort capucino

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2010

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, , -6 oua, -6 linguri de zahar, -100 gr ciocolata amaruie, -2 linguri faina, -30 gr margarina, -un varf de lingurita praf de copt, , , Ingrediente crema:, - 3 galbenusuri, - 2 budinci de vanilie, - 3 linguri de zahar, - 70 gr ciocolata Poiana cu crema de cappuccino, - 600 ml lapte, - 30 gr margarina, , , Siropul:, -3-4 linguri cafea naturala, http://lumeacafelei.eva.ro/plantatia-lui-carmenjavla/, -300 ml apa, , Pentru ornat: flori cumparate din cofetarie

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

16 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile le frecam cu zahar.
Ciocolata o topim impreuna cu margarina apoi o picuram peste compozitia de galbenusuri.Adaugam faina in ploaie si praful de copt.
La final adaugam albusurile batute spuma si amestecam cu o lingura de lemn usor.

Tapetam o tava cu ulei si faina sau hartie de copt si turnam intreaga compozitie.Dam la cuptorul preincalzit cca 35 min.
Crema:Frecam galbenusurile cu zaharul si picuram peste ciocolata topita in 30 gr margarina.
Punem laptele la fiert impreuna cu budincile, apoi turnam compozitia formata din galbenusuri si cioco.Amestecam incontinuu pana cand se ingroasa.Dam la racit

Cand blatul s-a racit il taiem in 2 si il insiropam bine bine.
Crema rece o turnam peste jumatatea insiropata de blat.Insiropam si cealalta jumatate de blat si o asezam deasupra.
Ornam tortul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort capucino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Tort delicios cu ciocolata, fara faina, marca Jamie Oliver

Acest tort m-a uimit pur si simplu! Nu am crezut ca va creste atat de frumos deoarece nu contine

108 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tort de mere cu frisca si blat

Tort de mere cu frisca si blat

In cratita in care se face tortul, se caramelizeaza 2 linguri de zahar si se intinde pe peretii cratitei.

181 voturi    22 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    ce reusit este!!!!!!!!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    arata bine! O intrebare as avea:doar 2 linguri de faina pui la 6 oua? Nu ti se lasa blatul?

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

    Superb arata,am salvat reteta.Sigur am sa fac acest tort.Trebuie sa-mi cumpar un pos ca sa pot orna frumos tortul.Ai votul meu si felicitari cu multe stelutze.Tortul este foarte deosebit.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Foarte frumos tort!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Produsul final e de felicitat cu nota 10

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      5 CU FELICITARI...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Arata grozav...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

16 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri de zahar
  • -100 gr ciocolata amaruie
  • -2 linguri faina
  • -30 gr margarina
  • -un varf de lingurita praf de copt
  • Ingrediente crema:
  • - 3 galbenusuri
  • - 2 budinci de vanilie
  • - 3 linguri de zahar
  • - 70 gr ciocolata Poiana cu crema de cappuccino
  • - 600 ml lapte
  • - 30 gr margarina
  • Siropul:
  • -3-4 linguri cafea naturala
  • http://lumeacafelei.eva.ro/plantatia-lui-carmenjavla/
  • -300 ml apa
  • Pentru ornat: flori cumparate din cofetarie

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

ce reusit este!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pufulete