autor:

dicarmencitta1957

» » Torturi

Tort cu afine de padure si crema de iaurt

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
1 blat de cacao(Kaufland)., Pentru crema:, 6 linguri zahar brun., 2 linguri zeama de lime., 2 plicuri zahar vanilat, 2 plicuri gelatina pudra Dr.Oetker., 300gr smantana Covalact 15% grasime., 500 ml frisca lichida Hulala(produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale)., 200 ml frisca lichida Hulala.(pentru ornat tortul)., 400 gr crema de iaurt., 2 plicuri de intaritor de frisca de la Dr Oetker., Pentru decor:, 500g afine de padure,pentru sirop si pentru pus pe deasupra tortului., 200 gr afine de padure(pentru ornat tortul pe deasupra dupa ce a fost pusa frisca in doua culori)., 6 linguri zahar brun si 6 linguri apa., frisca alba si frisca mov pentru ornarea tortului.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

27 voturi

Mod de preparare

Crema:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si zeama de lime,apoi se adauga smantana si se omogenizeaza bine.Se lasa deoparte.Separat se lasa la inmuiat gelatina in 100ml apa rece,apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa.Se adauga in crema de iaurt si smantana.Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca(daca este fara zahar se adauga dupa gust,eu am pus 6 linguri de zahar brun), la care adaugam si un plic de intaritor de frisca de la Dr Oetker.Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija,amestecand usor de jos in sus.Se obtine o crema spumoasa.
Pregatire afine:
Intr-o craticioara se pun afinile bine spalate si scurse,se adauga 6 linguri de zahar brun si 6 linguri de apa,si se pune la foc sa fiarba pentru 5 minute.Dupa ce am terminat cu fierberea lor se pun intr-o strecuratoare sa-si lase tot siropul.Siropul se pune peste blaturile gata cumparate(eu am folosit doar 2 blaturi).Le-am insiropat cu acest sirop pe rand.
Finisare:
Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar,se aseaza primul blat,se insiropeaza cu siropul de afine pregatit si se pune crema din abundenta(3/4 din crema).Peste crema punem din loc in loc boabe de afine cu putin sirop si cu ajutorul unui betisor (betisor de frigaruie) amestecam in crema.Punem deasupra a doua foaie de blat,il insiropam si o acoperim cu restul de crema.Adaugam afinele din siropul pe care l-am fiert 5 minute si pe care le-am scurs bine, pe toata suprafata tortului.
Se da la rece pentru 4-5 ore.Eu personal l-am lasat de seara, pana a doua zi dimineata cand l-am ornat cu frisca de doua culori,alba si mov.Cea mov am facut-o prin adaugarea a 6 lingurite de sirop in frisca.Mentionez ca am avut mai multa frisca lichida pe care am pastrat-o pentru ornat,iar in aceasta frisca am mai pus un intaritor de frisca de la Dr Oetker.Se scoate din forma si se aseaza pe un platou.
Este un tort foarte racoritor si delicios. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu afine de padure si crema de iaurt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort din wafe si donuts cu  jeleu de zmeura

Tort din wafe si donuts cu jeleu de zmeura

Pentru wafe si donuts: Toate ingredientele se amesteca si din compozitia obtinuta se fac doua wafe

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort de semifreddo cu ciocolata si capsuni

Tort de semifreddo cu ciocolata si capsuni

1) Sosul de capsuni:spalati capsunile,scurgetile pe hartie sugativa,le amestecati cu 2 linguri de

8 voturi    9 comentarii
4h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    O bunatate !

  • maria

    maria (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

    arata foarte bine si cred ca este si bun

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Arata foarte bine si cred ca este la fel de gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte gustos! Foarte frumos!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Gustos si racoritor!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Foarte gustos, daca e si cu afine, atunci pe gustul meu, felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Apetisant.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      Delicios si in plus arata foarte bine...

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Arata minunat!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Ce bine arataaa!

    • Alina

      Alina (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Super !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      10.Am salvat si reteta.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Foarte racoritor si bun.Bravo.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

27 voturi

Ingrediente

  • 1 blat de cacao(Kaufland).
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun.
  • 2 linguri zeama de lime.
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr.Oetker.
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime.
  • 500 ml frisca lichida Hulala(produs din categoria dulciurilor
  • pe baza de grasimi vegetale).
  • 200 ml frisca lichida Hulala.(pentru ornat tortul).
  • 400 gr crema de iaurt.
  • 2 plicuri de intaritor de frisca de la Dr Oetker.
  • Pentru decor:
  • 500g afine de padure,pentru sirop si pentru pus pe deasupra tortului.
  • 200 gr afine de padure(pentru ornat tortul pe deasupra dupa ce a fost pusa frisca in doua culori).
  • 6 linguri zahar brun si 6 linguri apa.
  • frisca alba si frisca mov pentru ornarea tortului.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort diplomat